اخبار مجموعه ها

ایمپلنت دندان و پوکی استخوان

مشکلات پوکی استخوان تنها به سیستم حرکتی بدن مانند دست و پا محدود نمی‌شود و در بسیاری از موارد درمان های جانبی دیگر را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. از طرفی باید بدانید که در بیشتر موارد پوکی استخوان به صورت موضعی رخ نمی‌دهد و اغلب ساختار اسکلتی و استخوانی بدن را درگیر می‌کند، بنابراین اغلب شامل استخوان فک نیز می‌شود. یکی از فاکتور های اساسی در کاشت ایمپلنت دندان میزان تراکم استخوان های فک می‌باشد. ما قصد داریم در این مقاله به این سوال پاسخ دهیم که آیا در صورت پوکی استخوان می‌شود ایمپلنت دندان انجام داد یا نه ؟

یکی از شایع ترین بیماری های استخوانی در سنین بالا پوکی استخوان است. با گذشت زمان، افراد مبتلا به پوکی استخوان دچار از دست دادن تراکم استخوان می‌شوند که با احتمال شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد. استخوان فک نیز در اثر این بیماری همانند سایر نقاط بدن تراکم استخوانی خود را از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید » ایمپلنت دندان چیست ؟ 

نحوه تشخیص پوکی استخوان

تست تراکم استخوان یکی از راه های سریع و بدون درد برای تشخیص پوکی استخوان است. در سنین ۲۰ تا ۲۵ سالگی، تراکم استخوان افراد با استفاده از روش تست تراکم استخوان با افراد هم نژاد و هم جنس بررسی می‌شود. در صورتی که یافته های آزمایش مطلوب باشد و نشان دهنده پوکی استخوان باشد، از آزمایش های بعدی برای انتخاب نوع درمان استفاده می‌شود. تراکم معدنی استخوان یا BMD، معیاری برای تشخیص پوکی استخوان در روش تراکم سنجی استخوان، یک روش رادیوگرافی است. پوکی استخوان در صورتی تشخیص داده می‌شود که سطح BMD کمتر از BMD معمولی بزرگسالان جوان باشد.

آیا در صورت ابتلا به پوکی استخوان، ایمپلنت دندان بی خطر است؟

مطالعات صورت گرفته در این مورد نشان می‌دهد که کاشت ایمپلنت دندان در افرادی که پوکی استخوان دارند با افراد سالم تفاوت آنچنانی ندارد و افراد با پوکی استخوان نیز می‌توانند عمل ایمپلنت دندان را بدون نگرانی انجام دهند. تفاوتی که ممکن است که برای افراد دارای پوکی استخوان دندانپزشک در نظر بگیرد این است که تراکم استخوان فرد را بررسی و در صورت تحلیل استخوان فک عمل پیوند استخوان برای فرد انجام گیرد. با انجام پیوند استخوان و موفقیت آن کاشت ایمپلنت دندان برای این افراد همانند افراد عادی انجام می‌شود.

در صورتی که قصد انجام ایمپلنت دندان دارید و می‌خواهید مشاوره رایگان کسب کنید و ایمپلنت دندان قیمت ۱۴۰۲ مطلع شوید، می‌توانید از صفحه ( https://roshadent.com/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86/ ) دیدن فرمایید.

پوکی استخوان چگونه روی ایمپلنت دندان تاثیر می‌گذارد؟

بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۲۰، پوکی استخوان می‌تواند بر ثبات کلی ایمپلنت های دندانی تأثیر بگذارد. کاهش تراکم استخوان ممکن است منجر به یک ایمپلنت دندانی ناپایدارتر شود که می‌تواند منجر به شکست ایمپلنت شود. اما بهره گیری از دانش دندانپزشک ها و استفاده از روش های جدید پیوند استخوان می‌تواند این فرآیند را هموارتر بکند. همچنین استفاده از انواع متنوع ایمپلنت دندان این امر را بسیار ساده و قابل حل کرده است.

پوکی استخوان چگونه روی ایمپلنت دندان تاثیر می‌گذارد؟

به عنوان مثال استفاده از مینی ایمپلنت دندان ها برای افرادی که تراکم کم استخوان دارند طراحی شده است تا بتوانند از ایمپلنت دندان بهرمند شوند. به طور کلی نگرانی زیادی مبنی بر استفاده از ایمپلنت دندان برای افرادی که پوکی استخوانی دارند یا از تراکم استخوانی پایینی برخوردار هستند وجود ندارد. اگر قصد کاشت ایمپلنت دندان را دارید و از تراکم استخوان پایینی برخوردار هستید می‌توانید از دندانپزشک خود در مورد کاشت ایمپلنت به صورت کامل مشاوره گرفته و مراحل کاشت ایمپلنت دندان را با برنامه ریزی درست مورد تجزیه و تحلیل قرار داده تا کاشت ایمپلنت شما با موفقیت انجام شود.

عوامل تاثیر گذار بر انجام ایمپلنت دندان برای افراد دارای پوکی استخوان

برای بیمارانی که دارای پوکی استخوان هستند و از طرف دیگر دندان از دست رفته دارند انجام ایمپلنت دندان بسیار مهم و حیاتی است.  به عبارت دیگر، آن‌ها می‌خواهند مشکلات سلامتی دندان و دهانشان حل شود زیرا دیگر به لطف ایمپلنت‌های دندان دچار تحلیل لثه، عفونت یا لق شدن دندان‌ها نمی‌شوند. به همین دلیل موفقیت و کیفیت ایمپلنت های دندانی به موارد زیر بستگی دارد:

  • تعیین دقیق تراکم استخوان فک و تحلیل لثه (با استفاده از یافته های آزمایشات تخصصی و تصاویر رادیوگرافی)
  • جراحی صحیح لثه و قرار دادن تزریق پودر استخوان (در ناحیه فاقد تراکم)
  • ادغام استخوان فک با استخوانی که تزریق شده است
  • جایگذاری مناسب ایمپلنت (تکمیل مراحل اولیه مراحل حمایتی)
  • استفاده از برندهای معتبر مواد اولیه با کیفیت بالا برای کاشت ایمپلنت
  • مراجعه به کلینیک مجهز و بهره مندی از متخصصین دندانپزشک در این حوزه

تکنیک های قرار دادن ایمپلنت های دندانی در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

تعدادی تکنیک وجود دارد که دندانپزشکان را قادر می‌سازد ایمپلنت های دندانی در بیماران مبتلا به پوکی استخوان را ایمن کنند.

تراکم استخوان

برای قرار دادن ایمپلنت در استخوانی از لحاظ فشردگی  و متراکم ضعیف است می‌توان از مته های مخصوص استفاده کرد. استخوان ضخیم تر استحکام و امنیت ایمپلنت را بهبود می‌بخشد.

دندانه های اتصال

اگر دو یا سه دندان مجاور از دست رفته باشد، به جای قرار دادن یک ایمپلنت جداگانه برای هر دندان، دندان ها را به هم متصل کنید تا ایمپلنت نیروی بایت را به طور مساوی در بین هر سه دندان توزیع کند. با آتل زدن سه دندان به هم، می‌توانیم به تنهایی نه برابر یک دندان استحکام داشته باشیم. این احتمال قوی و پایدار ماندن ایمپلنت در طول زمان را افزایش می‌دهد.

ایمپلنت های تخصصی فک بالا

زمانی که دندان ها نیاز به تعویض در فک بالا دارند، استفاده از استخوان گونه (استخوان زیگوماتیک) یا پایه بینی، یا استخوان نزدیک نواحی دندان عقل بالایی (استخوان pterygoid) منطقی است. اگر استخوان واقعاً نرم باشد و یا سینوس‌ها بزرگ شده باشند از این روش استفاده می‌شود.

مراقبت ها ویژه بعد از کاشت ایمپلنت برای افراد دارای پوکی استخوان

بیماران دارای پوکی استخوان به ویژه در برابر مشکلات دهان و دندان و همچنین شکستگی استخوان آسیب پذیر هستند. آنها باید بعد از انجام ایمپلنت دندان مراقبت های بهداشت دهان و دندان را به خوبی به منظور افزایش طول عمر ایمپلنت و حفظ کیفیت آن انجام دهند. موارد زیر برخی از مهم‌ترین روش‌های مراقبت‌های پس عمل ایمپلنت دندان هستند:

  • کنترل سلامت خود و اجتناب از بیماری های مزمن قبل و بعد از کاشت ایمپلنت
  • رعایت بهداشت دهان و دندان به ویژه برای دندان های نزدیک به محل ایمپلنت
  • انجام مقدمات اساسی و ضروری قبل از کاشت ایمپلنت مطابق با تشخیص و توصیه دندانپزشک
  • انجام معاینات روتین و مداوم در زمان های مشخص شده توسط دندانپزشک.
  • استفاده از ضد باکتری و مسکن پس از کاشت ایمپلنت دندان

کلام آخر

داشتن پوکی استخوان مانعی برای انجام کاشت ایمپلنت دندان نمی‌تواند ایجاد کند با این حال، قبل از جراحی، بیمار باید اطلاعاتی در مورد وضعیت سیستمیک خود دریافت کند و برای شروع درمان ایمپلنت اجازه آگاهانه ارائه دهد. بیمارانی که به دنبال مراقبت های دندانی هستند نباید از دریافت ایمپلنت محروم شوند زیرا آنها پوکی استخوان دارند. سایر متغیرهای بالینی و غیر بالینی در پیش بینی موفقیت یا شکست ایمپلنت های دندانی نقش دارند.

/سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ی پزشکبان در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا