عوارض ختنه نکردن | اگر ختنه نکنیم چه میشود؟
ختنه یکی از دغدغههای تمام والدینی است که فرزند پسر دارند. گاهی برخی والدین حاضر نیستند که ریسک و عوارض پس از عمل ختنه را بپذیرند و تمایلی به ختنه فرزندان خود ندارند. برای این والدین این سوال مطرح است که عوارض ختنه نکردن چیست؟ شاید گفتن این حرف آسان باشد؛ اما انجام ختنه در سلامت آینده فرزند شما بسیار موثر است.
معمولا نوزادان پسری که عمل ختنه را انجام نمیدهند؛ بیشتر از نوزادان ختنه شده، در معرض بیماریهایی نظیر عفونت ادراری، کلیوی و عفونت مثانه قرار میگیرند. همچنین در بزرگسالی نیز احتمال ابتلا به این عفونتها و بیماریهای مقاربتی، در مردانی که ختنه نشدهاند؛ بیشتر است. چنانچه شما نیز میخواهید بدانید که در صورت ختنه نکردن، چه اتفاقی میافتد؛ ادامه مطلب را مطالعه کنید.
پس از اینکه فرزند پسر به دنیا میآید، والدین آن با چالشهای مرتبط با ختنه نمودن آن مواجه هستند و همواره برایشان سوال است که چه زمانی باید فرزند خود را ختنه کنند؟ یا اینکه ویژگی بهترین دکتر ختنه برای ختنه نمودن پسر چیست؟ به طور کلی ختنه نمودن پسر یکی از متداولترین جراحیهایی محسوب میشود که برای هر پسری انجام میشود.
مزایای ختنه کردن
برای اینکه بدانیم اگر ختنه نکنیم چه میشود؛ ابتدا باید از فواید و مزایای انجام این عمل آگاهی پیدا کنیم. ختنه دارای مزایای متعددی برای سلامتی نوزادان و کودکان پسر میباشد. از جمله مزایای ختنه کردن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش میزان ابتلای کودک به انواع عفونت نظیر عفونت مجاری ادراری
- پیشگیری از سرطان آلت تناسلی در بزرگسالی
- کاهش میزان ابتلا به بیماریهای مقاربتی نظیر ایدز، ویروس پاپیلومای انسانی و… در بزرگسالی
- ایجاد ظاهری بهتر در آلت تناسلی
از بین این مزایا، اصلیترین مورد مخصوصا برای نوزادان و کودکان، پیشگیری از عفونت ادراری میباشد. به دلیل حساسیت کلیه کودکان نسبت به عفونت، ممکن است عوارض این عفونت منجر به مشکلات بعدی از جمله فشار خون برای کودک شود.
تاثیر ختنه نکردن در انتقال بیماریهای مقاربتی
بسیاری از پزشکان، اعتقاد دارند که ختنه دارای مزایای بهداشتی بسیاری میباشد و به همین دلیل آن را توصیه میکنند. این پزشکان معتقد هستند که انجام ختنه موجب کاهش احتمال انتقال بیماریهای مقاربتی در مردان میشود. طبق تحقیقات انجام شده؛ مردان ختنه شده نسبت به آنهایی که ختنه نشدهاند؛ کمتر از راه تماس جنسی به ویروسهای مقاربتی، دچار میشوند.
به عبارتی ختنه نکردن موجب افزایش ابتلا به بیماریهای مقاربتی خواهد شد. در افراد ختنه نشده، احتمال انتقال بیماریهایی نظیر ایدز، ویروس پاپیلومای انسانی و سایر بیماریهای مقاربتی از راه تماس جنسی، افزایش مییابد.
همچنین در مردانی که ختنه نشدهاند؛ ابتلا به سرطان آلت تناسلی، پارافیموز، التهاب سر آلت تناسلی و عفونت آن بیشتر مشاهده شده است.
تاثیر ختنه نکردن در ابتلا به عفونت کلیوی
همانطور که پیش تر ذکر شد، نوزادان در سالهای اولیه زندگی خود، به دلیل حساس بودن کلیهها، بیشتر به عفونتهای مجاری ادراری و کلیوی دچار میشوند. این امر زمینه ابتلا به بیماریها و مشکلات کلیوی را در بزرگسالی نیز فراهم میکند. ختنه کردن تا حدود زیادی از این مشکل جلوگیری خواهد کرد.
تاثیر ختنه نکردن در ابتلا به سرطان آلت تناسلی
به دلیل اینکه سرطان آلت تناسلی در قسمت پوست ختنه گاه رخ میدهد؛ میتوان گفت انجام ختنه به صورت ۱۰۰ درصد از این بیماری جلوگیری خواهد کرد. همه افرادی که ختنه نشدهاند، به این بیماری دچار نخواهند شد؛ اما این احتمال برای آنها وجود دارد.
تاثیر ختنه نکردن در بهداشت مردان
انجام عمل ختنه موجب نظافت آسانتر و ایجاد شرایط مساعد برای رعایت بهداشت روزانه آلت تناسلی مردانه میشود. چنانچه فرد ختنه نکند؛ احتمال تجمع میکروبها زیر پوست ختنه گاه وجود دارد و تمیز کردن آن نیز به راحتی انجام نمیگیرد.
تاثیر ختنه بر احساس جنسی
برخی افراد تصور میکنند مردانی که ختنه شدهاند، نسبت به محرکهای جنسی حسایت کمتری دارند و انجام ختنه بر احساس آلت تناسلی تاثیر منفی میگذارد؛ اما چنین نیست و تحقیقات نشان میدهند که ختنه کردن، موجب کاهش لذت جنسی برای مردان نخواهد شد. به طور کلی امروزه تاثیر انجام ختنه مخصوصا در دوران نوزادی، در سبک زندگی سالم و بهداشتی برای مردان ثابت شده است.
بهترین زمان انجام ختنه
با توجه به مزایای انجام ختنه در پسران، به نظر میرسد بهترین زمان برای این کار، دوران نوزادی باشد. انجام ختنه از ایجاد عفونتهای ادراری و باکتریایی در سالهای اولیه زندگی کودک، جلوگیری میکند؛ زیرا خطر ابتلا به عفونتهای ذکر شده در دو سال اول زندگی کودک پسر، بیشتر است. همچنین با انجام ختنه در دوران نوزادی، ترمیم بافتها بهتر صورت میگیرد و احتمال عوارض پس از ختنه کاهش مییابد. انجام ختنه بین یک ماهگی تا شش ماهگی توسط پزشکان توصیه میشود.
ممنوعیت انجام ختنه
شاید تعجب کنید؛ اما انجام ختنه در تمام افراد امکان پذیر نیست. برای انجام ختنه فرد باید از شرایط سلامت پایداری برخوردار باشد. در صورتی که فرد دارای مشکلات زیر باشد؛ نمیتوان عمل ختنه را برای او انجام داد.
- افرادی که به بیماری هیپوسپادیاس مبتلا هستند. در این بیماری، سوراخ نوک آلت تناسلی، در سر آلت قرار نگرفته؛ بلکه در تنه آلت، یا زیر کلاهک جای دارد.
- افرادی که آلت کوچکی با طول کمتر از ۲.۵ سانتی متر دارند.
- افرادی که آلت پرهدار(Webbed Penis) دارند.
- افرادی که مبتلا به بیماریهای خونی نظیر هموفیلی هستند و انعقاد خون در آنها به شکل طبیعی صورت نمیگیرد.
مطالعه بیشتر: ختنه اطفال و همه آنچه که نیاز است تا درباره آن بدانید
پیشگیری از عوارض ختنه
احتمال بروز برخی عوارض نظیر درد، تورم، قرمزی یا خونریزی جزئی، پس از انجام ختنه وجود خواهد داشت. چنان قصد انجام ختنه برای کودک یا نوزاد خود را دارید؛ باید ابتدا یک پزشک مجرب و یک مرکز درمانی مناسب را برای این کار انتخاب کنید. سپس در مورد مسائلی نظیر سابقه پزشکی کودک یا واکنشهای آلرژیک در او با پزشک صحبت کنید. پس از انجام ختنه، به توصیههای پزشک به خوبی گوش فرا دهید و در انجام صحیح مراقبتهای بهداشتی برای کودک، کوشا باشید. از جمله این مراقبتها که خطر بروز عوارض ختنه را کاهش میدهند؛ میتوان به موارد زیر پرداخت:
- چرب کردن آلت تناسلی کودک مفید است و برای این کار میتوانید از وازلین استفاده کنید.
- پوشک نوزاد خود را سفت نبندید؛ تا باعث ایجاد درد بیشتر برای او نشود.
- مراقب فعالیتهای کودک باشید و اجازه برخی بازیها نظیر دوچرخه سواری و فعالیت های شدید را به او ندهید. استراحت کافی در روند بهبود کودک بسیار موثر است.
- به رژیم غذایی کودک توجه کنید و مطابق نظر پزشک عمل کنید.
- چنانچه پزشک دارویی تجویز کرده است؛ به طور مرتب برای کودک استفاده کنید.
منبع: