مقالات آموزشی پزشکبان

فیلر بینی | ماندگاری، عوارض و مراقبت ها

یکی از روش هایی که در آن اصلاح فرم و زیباسازی بینی بدون عمل جراحی صورت می گیرد؛ تزریق فیلر بینی است. این روش با تزریق یک ماده پرکننده یا فیلر نظیر اسید هیالورونیک به زیر پوست بینی انجام می شود پزشکان در مورد فیلر بینی و  عوارض های آن که پزشکبان در این مقاله توضیحاتی ارائه می دهد.

پزشک متخصص با این عمل قادر است فرم بینی را مطابق دلخواه بیمار بهبود بخشد، نوک بینی را لیفت کند یا برآمدگی تیغه بینی را برطرف سازد کند. با توجه به پرطرفدار بودن تزریق فیلر بینی، در این مقاله به این روش زیبایی و باید و نباید های آن پرداخته ایم؛ تا پیش از هر اقدامی، اطلاعات لازم را کسب نموده و با آگاهی عمل کنید.

پزشک پیشنهادی: اگر قصد عمل زیبایی بینی رو دارین، پیشنهاد میکنیم که حتما صفحه لیست بهترین جراح بینی رو مشاهده کنین.

فیلر بینی برای چه کسانی مناسب است

افرادی که دارای ویژگی های زیر هستند؛ گزینه مناسبی برای تزریق فیلر بینی به شمار می روند:

  • افرادی که دارای بینی برآمده یا قوز دار هستند
  • افرادی که سطح بینی آن ها دچار گودی، ناهمواری یا فرورفتگی است
  • کسانی که بینی نامتقارنی دارد
  • افراد دارای بینی ها تخت که تمایل به ایجاد یک پل یا برجستگی بر روی بینی خود دارند
  • افرادی که دارای بینی های افتاده هستند و دوست دارند نوک بینی خود را لیفت کنند

فیلر بینی برای چه سنی مناسب است

چنان چه طبق نظر پزشک، بیمار دارای شرایط مناسب برای تزریق فیلر بینی باشد؛ می توان برای این کار اقدام کرد. درواقع تزریق فیلر بینی برای کسانی که به سن قانونی رسیده اند و می توانند به درستی تصمیم بگیرند، محدودیت خاصی ندارد.

ایا فیلر دائمی است

فیلر بینی نیز مانند تمام تزریقات زیبایی دیگر اثر دائمی نداشته و تاثیر آن در حدود شش ماه تا یک سال است؛ بنابراین باید پس از جذب فیلرتوسط بدن و از بین رفتن اثرات آن، درمان را مجددا تکرار کنید. چنان چه به دنبال درمان های دائمی هستید، جراحی زیبایی بینی گزینه مناسب تری برای شما محسوب می شود.

ماندگاری فیلر

از آنجایی که بینی انسان نسبت به دهان و یا چشم ها، حرکت خاصی ندارد؛ تزریق فیلر بینی نسبت به تزریق فیلر در برخی نواحی صورت ماندگارتر است. چنان چه بخشی از صورت حرکت زیادی داشته باشد، فیلر ها با سرعت بیشتری جذب بدن می ‌شوند، به عنوان مثال دوام فیلر لب در حدود چهار ماه می باشد، در حالی که تزریق فیلر به بینی، می تواند بیش از یک سال دوام داشته باشد.

با گذشت زمان، از ماندگاری فیلر بینی کاسته شده و در نهایت از بین می رود، البته مدت زمان ماندگاری فیلر بینی نسبت به بیولوژی و آناتومی بدن افراد متفاوت است. به عنوان مثال، در افرادی که هنگام خندیدن، فرم بینی دچار تغییر می شود، فشار فیلر به اطراف موجب افزایش سرعت جذب آن می شود و در مقابل، افرادی که فرم بینی آن ها ثابت است، ماندگاری بیشتری را تجربه می کنند.

عوارض فیلر بینی

تزریق فیلر بینی چنان چه توسط یک پزشک متبحر انجام شود؛ عارضه خاصی به دنبال ندارد. اکثر افراد، تنها مقداری التهاب، قرمزی و حساسیت در ناحیه بینی مشاهده می کنند که پس از چند روز برطرف می شود. همچنین کبودی در ناحیه تزریق فیلر بینی، کمی تورم و حالت تهوع از عوارض متداول تزریق فیلر بینی می باشد؛ البته این عوارض به ندرت روی می دهند.

در مواردی که تزریق فیلر بینی نزد افراد غیر متخصص و در کلینیک های نامعتبر انجام شود؛ می تواند عوارضی نظیر نامتقارن شدن ظاهر بینی، عفونت بینی و صدمه به بافت بینی را به دنبال داشته باشد.

فیلر بینی استخوانی

بیشتر بافت بینی های استخوانی از استخوان تشکیل شده است و پوست نازکی بر روی تیغه بینی وجود دارد. ضخامت کم پوست بینی های استخوانی موجب مشاهده جزئیات ساختار بینی می شود. به طور کلی بینی های استخوانی، گزینه مناسب ‌تری برای تزریق فیلر بینی به شمار می روند و فیلر بینی استخوانی بسیار رایج است.

افرادی که بینی استخوانی دارند؛ معمولا از فرم برامده بینی خود ناراضی هستند و به دنبال اصلاح این برجستگی می باشند. در چنین مواردی، تزریق فیلر توسط پزشک در قسمت بالا و پایین قوز بینی، آن را رفع کرده و باعث صاف شدن تیغه بینی می شود. بعضی از بینی‌ های استخوانی دارای افتادگی هستند و می توان با تزریق فیلر در نوک بینی  خطای دید ایجاد کرده و مشکل را برطرف کرد.

 فیلر بینی برای بینی گوشتی

فیلر بینی از جمله روش هایی است که می توان در بسیاری از انواع بینی به کار برد. از جمله بینی هایی که می توان فرم آن ها را با تزریق فیلر بهبود بخشید؛ بینی های گوشتی هستند. البته تغییرات ایجاد شده توسط فیلر جزئی است. همچنین افرادی که بینی گوشتی بزرگ و بسیار پهنی دارند، با تزریق فیلر به نتیجه رضایت بخش نمی ‌رسند. اما با تزریق فیلر در نوک و تیغه بینی ‌های کوچک ‌تر می توان حالت کشیده ایجاد کرد.

به طور کلی، افراد دارای بینی های گوشتی بهتر است، از راه های دیگری مانند آمپول کوچک کننده بینی استفاده کنند. این آمپول ها با دارا بودن آنزیم هیالاز موجب بهبود فرم بینی های گوشتی می شوند.

مراقبت های لازم قبل و بعد از فیلر بینی | عوارض فیلر بینی | فیلر بینی برای چه کسانی مناسب است؟

مراقبت های بعد از فیلر

از جمله مراقبت های بعد از تزریق فیلر می توان موراد زیر را برشمرد:

  • قرار دادن کمپرس سرد

یکی از مراقبت های اثربخش که بعد از فیلر بینی می توان انجام داد، قرار دادن کمپرس آب سرد بر روی بینی است. توصیه می شود به مدت سه روز پس از تزریق، از کمپرس سرد استفاده کنید؛ این کار زموجب پیشگیری از عوارض تزریق فیلر مانند خونریزی، ورم و یا حرکت ژل خواهد شد. به یاد داشته باشید که استفاده از کمپرس آب ولرم و گرم بلافاصله پس از تزریق، اثر عکس دارد.

  •  عدم لمس و حرکت دادن بینی

یک نکته‌ی مهم را هرگز فراموش نکنید. بعد از تزریق ژل یا فیلر به هیچ عنوان به ناحیه تزریق دست نزنید و ماساژ ندهید زیرا در روزهای اول موجب جابه جا شدن فیلر و از بین رفتن فرم ایجاد شده می شود.

  • خودداری از آرایش کردن به مدت یک روز

تا ۲۴ ساعت پس از تزریق فیلر بینی از آرایش کردن خودداری کنید. زیرا جای سوزن تزریق فیلر، همچنان در روی بینی هنوز باز است و ممکن است مواد آرایشی به زیر پوست وارد شده و باعث عفونت شوند..

  • عدم تماس با آب و شست و شو

به دلیل باز بودن جای سوزن بر روی بینی، بهتر است از شست و شوی صورت اجتناب کنید؛ این کار می تواند باعث ورود آب به زیر پوست شده و یا فیلر را جا به جا کند.

  • اجتناب از مصرف مشروبات الکی و دخانیات به مدت یک هفته

بهتر است به مدت یک هفته از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی پرهیز کنید؛ زیرا ممکن است روند طبیعی بدن مختل شده و روند درمان به خوبی پیش نرود.

  • استفاده از دو بالش در هنگام خواب

تا مدتی پس از انجام فیلر بینی، توصیه می شود به طاق باز دراز بکشید و در هنگام خواب از دو بالش استفاده کنید. این کار موجب عدم جا به جایی فیلر می شود.

  • خودداری از استحمام بعد از فیلر بینی

تا یک روز پس از تزریق فیلر بینی از دوش گرفتن و حمام کردن خودداری کنید؛ پس از گذشت یک روز، برای حمام کردن از آب سرد یا آب ولرم استفاده کنید؛ دلیل این امر تاثیر آب گرم بر روی فیلر و پخش شدن آن است.

  • ممنوعیت از انجام فعالیت های سنگین

با توجه به شرایط جسمی هر فرد، پزشک توصیه های لازم پس از تزریق فیلر را به بیمار اعلام می کند؛ اما بهتر است تا یک روز پس از تزریق به فعالیت های سنگین نپردازید.

جمع بندی

همان طور که در این مقاله خواندیم؛ فیلر بینی یکی از روش های اصلاح فرم بینی می باشد که به دلیل، کم هزینه تر بودن نسبت به جراحی، اثربخشی سریع و نداشتن دوره نقاهت خاصی از محبوبیت بسیاری برخوردار است. این درمان برای اکثر بینی ها مخصوصا بینی های قوز دار و استخوانی مناسب بوده و عوارض خاصی به همراه ندارد. نکته مهم در انجام فیلر بینی، مراجعه به یک پزشک ماهر و با تجربه است تا با تزریق مناسب و اصولی، شما را از عوارض بعدی این عمل مصون نگه دارد از دیگر روش می توان به پلکسری بینی (pelxer) چیست؟ اشاره کرد.

معرفی جراح بینی:

بهترین جراح بینی طبیعی در تهران کیست؟ 

سوالات متداول

آیا همه افراد می توانند فیلر بینی انجام دهند؟

فیلر بینی برای بیشتر بینی ها نظیر بینی های گوشتی و استخوانی کاربرد دارد. اکثر بینی های استخوانی به دلیل داشتن برجستگی، گزینه مناسبی برای اصلاح توسط تزریق فیلر هستند. می توان از فیلر بینی برای بینی های گوشتی نیز استفاده کرد؛ اما برای بینی هایی که بسیار گوشتی و پهن هستند؛ درمان مناسبی نیست.

تزریق فیلر بینی چه عوارضی دارد؟

به طور معمول، تزریق فیلر بینی عوارض خاصی به همراه ندارد. ورم، التهاب، قرمزی و کمی درد از عوارض معمول و طبیعی انجام این کار است که پس از مدتی برطرف می شود. اما چنان چه تزریق فیلر به دست افراد ناشی و در مراکز غیر معتبر انجام شود؛ می تواند عوارضی مثل عدم تقارن بینی، عفونت و... را به دنبال داشته باشد.

ماندگاری فیلر بینی چقدر است؟

فیلر بینی مانند تزریق هر فیلر دیگری دائمی نیست؛ اما به دلیل تحرک کم بینی در صورت، از ماندگاری خوبی برخوردار است و به طور متوسط بین شش ماه تا یکسال بسته به بدن و آناتومی هر فرد ماندگاری دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا