مراحل ایمپلنت دندان
آشنایی با مراحل ایمپلنت دندان، ممکن است یکی از چالشهایی باشد که امروزه افراد با انجام ایمپلنت دندان، با آن مواجه میشوند. خوشبختانه امروزه با استفاده از ایمپلنت دندان، میتوان آن را جایگزین دندانهای از دست رفته کرد. در این روش پایههای محکم و فلزی درون فک قرار گرفته و سپس دندانمصنوعی بر روی آن قرار میگیرد.
این موضوع که مراحل ایمپلنت دندان، چگونه صورت میگیرد، همواره جای سؤال بوده است. اما امروز ما در سایت پزشک بان، قصد داریم تا به این سؤال به طور کامل و واضح پاسخ دهیم تا در نهایت بتوانید با آگاهی کامل برای انتخاب این روش درمانی، تصمیم بگیرید. پس اگر شما نیز قصد انجام ایمپلنت دندان را دارید، تا انتهای این صفحه ما را همراهی کنید. امیدواریم در نهایت، استفاده کافی را از این مطلب ببرید لمینت دندان چیست؟ و مراحل آن را به طور کامل متوجه شوید.
دهان یکی از حساسترین بخشهای بدن است؛ به همین دلیل اکثر افراد در سنین و شرایط مختلف با مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان درگیر هستند. مراکز و کلینیکهای دندانپزشکی زیادی در سراسر کشور به منظور رفع این مشکلات تأسیس شدهاند. انتخاب بهترین کلینیک دندانپزشکی در کرج میتواند بهترین نتایج را برای بیماران حاصل کند و همچنین بهترین متخصص ایمپلنت در تهران برای شما مفید باشد.
مراحل کاشت ایمپلنت دندان
میتوان گفت که روند کاشت ایمپلنت دندان، در همهجا بهصورت یکسان است. البته ممکن است بیمار به دلایل مختلفی به درمانهای جزئیتر نیز نیاز داشته باشد. مراحل کاشت ایمپلنت دندان عبارتاند از:
- پیداکردن متخصص ایمپلنت دندان
- انجام معاینه و عکسبرداری از دندانها و فک
- کشیدن دندانهای آسیبدیده
- قرارگیری ایمپلنت در فک
- استفاده از هیلینگ کپ بر روی ایمپلنت
- قرارگیری اباتمنت روی ایمپلنت
- قالبگیری در ایمپلنت دندان
- قرارگیری تاج دائمی
که در ادامه این مطلب، به بررسی هرکدام بهصورت جداگانه خواهیم پرداخت.
- پیداکردن متخصص ایمپلنت دندان
از ابتداییترین و مهمترین مراحل ایمپلنت دندان، پیداکردن و یافتن متخصص آن است. شما میتوانید این کار را از طریق دوستان و آشنایان، همچنین فضای مجازی پیگیری کرده و بهترین متخصص ایمپلنت دندان را برای خود انتخاب کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که از یک پزشک مجرب و حرفهای در انجام این کار، بهره بگیرید.
- انجام معاینه و عکسبرداری از دندانها و فک
در مرحله بعدی پس از یافتن متخصص، میبایست توسط پزشک موردنظرتان معاینه شوید. در این معاینه به کمک اشعه ایکس از دندانها و فک شما عکسبرداری میشود. سپس نوع استخوانهایی که برای کاشت ایمپلنت شما مناسب هستند، مشخص میشوند. در نهایت پزشک شما میتواند برای تعداد و نوع ایمپلنت دندان شما تصمیم نهایی را بگیرد.
- کشیدن دندانهای آسیبدیده
اگر تعدادی از دندانهای شما آسیب جدی دیدهاند و قصد دارید آنها را ایمپلنت کنید، در ابتدا باید آنها را بکشید. در این کار توجه داشته باشید که نباید آسیبی به صفحه باکال و استخوانهای اطراف دندان شما وارد شود؛ بنابراین این مرحله از حساسیت بالایی برخوردار بوده و باید توسط پزشک متخصص انجام شود.
در نهایت پس از کشیدن دندان، اطراف آن و استخوانها به طور کامل بررسی میشوند. در صورت سالمبودن پزشک میتواند اقدام به کاشت ایمپلنت کند. در غیر این صورت، باید به درمانهای دیگر بپردازید.
- قرارگیری ایمپلنت در فک
پس از اینکه استخوان فک شما بهصورت کامل آماده شد، نوبت به کاشت ایمپلنت دندان میرسد. در این مرحله پزشک از یک پیچ فلزی در درون استخوان فک شما استفاده میکند. این پیچ نقش ریشه دندان را داشته و از جنس تیتانیوم ساخته شده است. تیتانیوم فلزی بسیار مقاوم بوده و با بدن انسان، سازگاری بالایی دارد. معمولاً مرحله قرارگیری فلز به ۱ تا ۲ ساعت زمان نیاز دارد.
پس از کاشت پیچ درون استخوان باید مدت زمانی را برای بهبودی و جوشخوردن استخوان فک منتظر بمانید. این پروسه ممکن است از ۵ تا ۷ ماه برای فک پایین و بالا طول بکشد. پس از بهبودی کامل با نظر پزشک سایر مراحل انجام ایمپلنت صورت میگیرند.
- استفاده از هیلینگ کپ بر روی ایمپلنت
پس از اینکه پزشک شما پیچ فلزی را درون فک شما قرارداد، باید به سراغ هیلینگ کپ یا همان تاج موقت بروید. این تاج موقت بهصورت یک قطعه فلزی است که باعث دورشدن لثه بیمار از ایمپلنت میشود و کمک میکند تا بافت لثه ترمیم یابد. این تاج باید به مدت ۱۰ الی ۱۴ روز بر روی لثه باقی بماند و سپس با نظر پزشک، به سراغ مرحله بعدی بروید.
- قرارگیری اباتمنت روی ایمپلنت
این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است که برای محافظت از تاج بر روی ایمپلنت دندان قرار میگیرد. در واقع تاج موقت پس از قرارگیری اباتمنت بر روی ایمپلنت قرار خواهد گرفت. در این زمان بافت لثه در اطراف اباتمنت شکلگرفته و ظاهر آن دقیقاً مانند دندان طبیعی است. این تاج ممکن است به مدت ۴ تا ۶ هفته در دهان بیمار قرار گیرد.
- قالبگیری در ایمپلنت دندان
پس از سپریکردن مراحل قبل، اکنون نوبت به قالبگیری و آمادهکردن روکش اصلی برای دندان است. در این مرحله ابتدا پزشک، وضعیت ایمپلنت شما را بهخوبی بررسی کرده و سپس اقدام به قالبگیری ایمپلنت دندان شما میکند. این کار معمولاً توسط متخصص پروتز دندانی انجام میشود. در نهایت قالبها به لابراتوار ارسال شده تا روکش دندان شما ساخته شود. در نهایت روکش بر روی پایه قرار خواهد گرفت.
- قرارگیری تاج دائمی
قرارگیری تاج دائمی، آخرین مرحله از مراحل ایمپلنت دندان محسوب میشود. این مرحله در واقع مهمترین و اصلیترین بخش مراحل ایمپلنت دندان به شمار میرود. زیرا این تاج اصلی و دائمی است و برای زیبایی نهایی، اهمیت زیادی دارد. تاج دائمی در مرحله پایانی درون اباتمنت قرار داده میشود. معمولاً برای انجام این کار، از چسبهای قوی استفاده خواهد شد. برخی از دندانپزشکان نیز از پیچ دندان برای انجام این کار بهره میگیرند.
مطالعه بیشتر: عوارض ایمپلنت دندان
سخن آخر
در این صفحه از سایت پزشکبان، به طور کامل با مراحل ایمپلنت دندان آشنا شدید. همانطور که میدانید ایمپلنت دندان، بهترین روش جایگزینی دندانهای از دست رفته شما بوده و کاملاً مشابه دندانهای طبیعی استفاده میشود.
در واقع مراحل کاشت ایمپلنت دندان مانند قراردادن دندانمصنوعی در دهان است؛ اما در حالت کلی میتوان گفت، دندانمصنوعی راحتتر است. البته این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است در طیکردن مراحل ایمپلنت دندان، در صورت نیاز، پزشک شما از پیوند استخوان نیز برای شما استفاده کند. از اینکه تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید از شما سپاس گزاریم.
شما همراهان عزیز میتوانید در صورت داشتن هرگونه ابهام و یا سؤالی، آن در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا دراسرعوقت به آن پاسخ دهیم. همچنین میتوانید تجارب خود را نیز در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید. در نهایت امیدواریم مطالب ارائه شده در این سایت برای شما مفید و کاربردی باشد برای اطلاع از بهترین دکتر ایمپلنت در شیراز به مقاله مربوط مراجعه کنید.
منبع: barkoffdental