عوارض ایمپلنت دندان
عوارض ایمپلنت دندان چیست؟ امروزه ایمپلنت دندان، یکی از محبوبترین روشها برای جایگزین دندانهای از دست رفته بهحساب میآید و در نهایت ظاهری کاملاً طبیعی را برای شما به همراه خواهد داشت. همانطور که میدانید، ایمپلنت دندان خود یک عمل جراحی برای دندان محسوب خواهد شد، به همین دلیل ممکن است عوارضی را نیز برای شما به دنبال داشته باشد.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که اگر ایمپلنت دندان، بهصورت صحیح و توسط پزشک متخصص انجام شود، امکان آشکارشدن عوارض پس از قراردادن ایمپلنت دندان، بسیار نادر خواهد بود. پس اگر شما نیز قصد دارید دندانهای خود را ایمپلنت کنید و نگران عوارض پس از آن هستید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این صفحه ما را همراهی کنید. زیرا در این مقاله به سراغ بررسی عوارض ایمپلنت و راههای پیشگیری یا درمان بعضی از آنها، خواهیم رفت.
دهان یکی از حساسترین بخشهای بدن است؛ به همین دلیل اکثر افراد در سنین و شرایط مختلف با مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان درگیر هستند. مراکز و کلینیکهای دندانپزشکی زیادی در سراسر کشور به منظور رفع این مشکلات تأسیس شدهاند. انتخاب بهترین کلینیک دندانپزشکی در کرج میتواند بهترین نتایج را برای بیماران حاصل کند برای اطلاع از هزینه ها ایمپلنت کامل فک بالا و پایین قیمت ۱۴۰۲ برای شاید برای مهم باشد.
انواع عوارض ایمپلنت دندان
بهطورکلی میتوان عوارض ایمپلنت دندان را به دودسته تقسیمبندی کرد. عوارضی که در چند روز ابتدایی گریبانگیر افراد شده و دیگری عوارضی که در درازمدت خود را نشان میدهند. در ادامه عوارض هرکدام را برایتان نام میبریم.
عوارض بعد از جراحی ایمپلنت دندان
- درد بعد از انجام جراحی ایمپلنت دندان
- بروز حساسیت و آلرژی
- خونریزی شدید بعد از ایمپلنت دندان
- ورم کردن قسمتی از صورت و یا فک
عوارض درازمدت ایمپلنت دندان
- امکان لق شدن دندان جانبی ایمپلنت
- امکان بروز عفونت
- مشکلات سینوسی
- افتادن روکش ایمپلنت
- شکستگی پروتز
همچنین علاوه بر عوارضی که در قسمت قبل برایتان بیان شد، مواردی دیگر نیز وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. قبل از اینکه عوارض این روش را برای شما بیان کنیم، باید بگوییم که این روش درمانی مزیتها و فوایدی دوچندان از عوارض خود دارد که نباید از آنها غافل شد. اما ممکن است افراد پس از ایمپلنت دندان، با عوارض زیر روبهرو شوند.
احتمال آسیب رسیدن به بافت لثه
عوامل مختلفی وجود دارند که میتوانند به بافت اصلی لثه شما آسیب جدی وارد کنند. مهمترین این عوامل، عدم مهارت و تجربه کافی دندانپزشک شما میباشد؛ بنابراین انجام این عمل را به دست یک پزشک متخصص بسپارید. در صورتی که درمان توسط فرد غیر مجرب برای شما انجام شود، احتمال آسیب رسیدن به بافت لثه در حین درمان وجود خواهد داشت.
ایجاد آسیبهای سینوسی
همانطور که میدانید، تمامی استخوانهای فک و حفرههای سینوسی شما با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند؛ بنابراین اگر روند کاشت ایمپلنت دندان شما بهدرستی و آنطور که باید انجام نشود، احتمال ایجاد عفونت و التهاب در دندان شما وجود خواهد داشت. البته در صورتی که متخصص ایمپلنت این کار را انجام دهد، چنین عارضهای رخ نخواهد داد و یا بسیار نادر خواهد بود.
ایجاد آلرژی
یکی دیگر از عوارضی که پس از ایمپلنت دندان، ممکن است آن را تجربه کنید، ایجاد آلرژی است. با وجود اینکه حساسیت نسبت به پایه تیتانیومی ایمپلنت بهندرت رخ میدهد، اما ممکن است برخی از افراد دچار واکنشهای آلرژیک شوند و بدین ترتیب التهاب و تورم برایشان ایجاد خواهد شد. اما در رابطه با فلز تیتانیوم میتوان گفت که با بدن انسان سازگاری بالایی داشته و احتمال ایجاد آلرژی پس از ایمپلنت دندان بسیار کم است.
عفونت دندان
در مورد وجود عفونت پس از ایمپلنت دندان، میتوان گفت در حین جراحی و حتی بعد از آن، احتمال بروز عفونت وجود دارد. برخی از عواملی نیز وجود دارند که وجود عفونت در دندان پس از ایمپلنت را تشدید خواهد کرد. برای مثال سیگارکشیدن، وجود بیماریهای خودایمنی و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، میتوانند از اصلیترین مواردی باشند که سبب بروز این عفونت میشوند. دلایل زیر میتوانند منجر به بروز عفونت ایمپلنت دندان شما شود.
- دندانقروچه
- پوکیاستخوان
- دیابت کنترل نشده
- بیماریهای عفونی
- وجود بیماریهای لثه
- مصرف الکل و دخانیات
- وجود سیستم ایمنی ضعیف
- شرایط دهان و دندان بیمار قبل از کاشت ایمپلنت دندان
عدم موفقیت کاشت ایمپلنت دندان
عدم موفقیت کاشت ایمپلنت دندان، بستگی به مهارت پزشک شما خواهد داشت؛ بنابراین اگر دندانپزشک شما از تخصص بالا و مهارت کافی برخوردار نباشد، ممکن است کاشت ایمپلنت دندان شما، با شکست مواجه شود. پس باید توجه داشته باشید که پزشک شما، شما را به طور دقیق و کامل مورد ارزیابی قرار دهد.
یک دندانپزشک حرفهای میداند که میزان تراکم کافی استخوان فک جزء مهمترین مواردی است که باید به آن توجه ویژه شود. در غیر این صورت، در صورتی که به این موضوع توجه کافی نشود و ایمپلنت دندان در جایی که تراکم کافی استخوان وجود ندارد، کاشته شود، پس از مدتی با تحلیل استخوان و عدم جوشخوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک روبهرو خواهید شد. در این وضعیت درمان ایمپلنت دندان شما با شکست مواجه شده و لازم است تا جراحی مجددی صورت گیرد.
میکرو جابهجایی ایمپلنت
ممکن است که این اتفاق در زمان ایمپلنت فوری دندان برای شما رخ دهد. بهطورکلی میکرو جابهجایی ایمپلنت زمانی برای شما اتفاق خواهد افتاد که قبل از جوشخوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت، تاج دندان روی آن قرار داده شده باشد.
جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان
شما میتوانید برای اینکه از بروز عوارض ایمپلنت دندان به طور کامل جلوگیری کنید، به نکاتی که در زیر برایتان بیان میکنیم، توجه ویژه داشته باشید. رعایت این نکات میتواند به شما کمک کند تا مراحل ایمپلنت دندان شما بهخوبی انجامگرفته و عوارض جدی را به همراه نداشته باشد.
- روند درمان ایمپلنت دندان خود را به دست یک پزشک متبحر بسپارید.
- توصیههای پزشک دندان خود را جدی گرفته و آنها را بهخوبی رعایت کنید.
- لازم است تا دوران بهبودی کامل خود، یک رژیم غذایی متناسب را دنبال کنید.
- مصرف دخانیات و مشروبات الکی را به حداقل یا صفر برسانید.
- بهتر است تا هرچند وقت یکبار برای چکاپ شرایط ایمپلنت دندان خود به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
- برای سلامت بیشتر استخوانهای خود، در تغذیه خود، مصرف کلسیم را بیشتر کنید.
- ایمپلنتها نیز مانند دندانهای طبیعی احتیاج به مراقبت زیادی دارد و حتماً بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کرده و مسواکزدن فراموش نشود.
مطالعه بیشتر: ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
معرفی بهترین دندانپزشکان:
سخن پایانی
در این مقاله از سایت پزشکبان، در مورد عوارض ایمپلنت دندان صحبت کردیم. همچنین به بررسی مواردی از جمله راههای جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان پرداختیم. اگر شما دچار عوارض گفته شده در مقاله هستید، بهترین کار این است که ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و مشکل را با او در میان بگذارید. در صورت نیاز، پزشک از شما میخواهد برای بررسی عوارض به مطب یا کلینیک مراجعه کنید.
از اینکه تا پایان این مطلب، با ما همراه بودید، نهایت سپاس و قدردانی را داریم. شما همراهان عزیز میتوانید سؤالات خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک گذاشته تا دراسرعوقت، به پاسخ آن بپردازیم. امیدواریم از مطالبی که در اختیارتان قرار دادیم، نهایت استفاده را برده باشید. پزشک بان، آرزوی بهترینها را برای شما دارد.
منبع: hobokenoralsurgery