ایملپنت دندان چیست؟
ایملپنت دندان چیست؟ با گذشت زمان و افزایش سن، افراد ممکن است بعضی دندان های خود را از دست بدهند. عواملی نظیر پیری، پوسیدگی دندان ها، شکستگی و… میتوانند باعث از بین رفتن دندان ها شوند. با توجه به تاثیر دندان ها در زیبایی و ظاهر افراد و همچنین غذاخوردن و جویدن درست، توجه به سلامت دندان ها بسیار مهم است.
در سالهای اخیر و با پیشرفت تکنولوژی روش های متعددی برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته، به وجود آمدهاند. یکی از این روش ها، ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان نسبت به روش های قدیمی دارای مزیت های بسیاری است؛ برای آشنایی کامل با ایمپلنت دندان و مزایای آن تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید یکی از موارد مهم هزینه ایمپلنت است که برای اطلاع می توانید ایمپلنت کامل فک بالا و پایین قیمت ۱۴۰۲ را مطالعه کنید.
دهان یکی از حساسترین بخشهای بدن است؛ به همین دلیل اکثر افراد در سنین و شرایط مختلف با مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان درگیر هستند. مراکز و کلینیکهای دندانپزشکی زیادی در سراسر کشور به منظور رفع این مشکلات تأسیس شدهاند. انتخاب بهترین کلینیک دندانپزشکی در کرج میتواند بهترین نتایج را برای بیماران حاصل کند.
معرفی ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان روشی برای بازیابی زیبایی ظاهری دندان ها با جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. ایمپلنت از قسمت ریشه تا تاج دندان، دارای ساختاری شبیه به دندان طبیعی میباشد. به قسمت قابل رویت و فوقانی دندان، تاج دندان میگویند. این قسمت برای جویدن مورد استفاده قرار میگیرد و به طور مستقیم با مواد غذایی و باکتری ها در تماس است به همین دلیل ممکن است زودتر آسیب ببیند.
قسمت تحتانی دندان که تاج بر روی آن قرار گرفته است، ریشه دندان نام دارد.
چنان چه تاج یا تاج و ریشه دندان از بین بروند، یک فضای خالی در بین دندان ها ایجاد میشود. در چنین مواقعی با قرار گرفتن ایمپلنت دندان در فضای خالی، کل ساختار دندان جایگزین میشود و این دندان ها کاملا به دندان طبیعی خود فرد شباهت دارد.
ایمپلنت دندان به جای ریشه از یک پیچ فلزی برخوردار است. با به کار گذاشتن ایمپلنت دندان، یک دندان مصنوعی بر روی پیچ ایمپلنت قرار می گیرد و دندان از دست رفته را جایگزین میکند. بسیاری از جراحان و متخصصین دندانپزشک، بهترین روش جایگزینی دندان را ایمپلنت دندان میدانند و از آن به عنوان یک روش دائمی و پایدار نام میبرند.
جنس ایمپلنت دندان
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که ایمپلنت دندان با وجود شباهت بسیار به دندان طبیعی از چه جنسی ساخته شده است. جنس قسمت ریشه ایمپلنت دندان که توسط دندانپزشک ها برای کاشت دندان بیمار، استفاده میشود؛ از تیتانیوم خالص است. تیتانیوم، سازگاری زیادی با بدن انسان دارد. این قسمت تیتانیومی، به شکل میله های باریک درون بخش داخلی استخوان فک، قرار میگیرد.
همین امر ایمپلنت دندان را به مناسب ترین شیوه درمانی برای درمان دندان های از دست رفته تبدیل کرده است.
در واقع جای گذاری میله های باریک تیتانیومی به شکل درست، در فک و انجام مراقبت های لازم پس از انجام این روش، ایمپلنت دندان را به روشی با دوام و استحکام بالا تبدیل میکند.
در گذشته، که هنوز ایمپلنت دندان ابداع نشده بود؛ دندانپزشکان برای بیمارانی که دندان های خود را از دست داده بودند؛ از پروتزهای دندانی استفاده میکردند. اما با پیشرفت تکنولوژی، ایمپلنت دندان بهترین جایگزین روش های قدیمی محسوب میشود.
مزایای ایمپلنت دندان
از جمله مزایایی که ایمپلنت دندان را به روشی محبوب در بین مردم و متخصصین دندانپزشک، تبدیل کرده است؛ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حفظ زیبایی ظاهری
خالی بودن جای دندان ها، موجب ایجاد ظاهری ناخوشایند در دهان خواهد شد و میتواند در هنگام لبخند زدن یا صحبت کردن نمایان شود. ایمپلنت دندان، با بخشیدن زیبایی از دست رفته به افراد، موجب افزایش اعتماد به نفس آن ها میشود.
عدم نیاز به زمان طولانی برای انجام ایمپلنت دندان
سریع بودن ایمپلنت دندان، یکی از مزیت های این روش است. در صورتی که استخوان های فک سالم باشند و مشکل دیگری وجود نداشته باشد؛ با ایمپلنت دندان، میتوان به سرعت دندان های از دست رفته را جایگزین کرد.
دوام بالا
به دلیل طول عمر بالا، ایمپلنت دندان یک روش دائمی محسوب میشود. در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت های لازم، میتوان تا آخر عمر از کارایی آن بهره برد؛ بدون اینکه دردسر خاصی برای افراد ایجاد شود.
ثابت بودن
ایمپلنت دندان برخلاف پروتزهای متحرک، ثابت است و مانند دندان طبیعی از استحکام خوبی برخوردار است.
چه افرادی میتوانند ایمپلنت انجام دهند؟
دارا بودن ویژگی های زیر، شما را به گزینهای مناسب برای انجام ایمپلنت دندان تبدیل میکند:
- چنان چه همه دندان های جلو یا عقب از دست رفته باشند.
- چنان چه فرد که یکی از دندان های جلو را از دست داده باشد و فاصلهای که ایجاد شده، طبیعی باشد.
- چنان چه فرد بیش از یک دندان را از دست داده باشد و فاصلهای طبیعی بین دندان ها ایجاد شده باشد.
- چنان چه در انتهای قوس دندانی، یک یا بیش از یک دندان از دست رفته باشد و فرد در یک طرف، دارای دندان باشد.
- چنان چه فرد بنا به هردلیلی نتواند از دندان مصنوعی استفاده کند.
- افرادی که به دنبال بهبود بخشیدن به نحوه گفتار خود هستند.
انجام ایمپلنت دندان دارای محدودیت سنی نیست و هر فردی که تمایل به جایگزینی دندان های از دست رفته داشته باشد؛ می تواند این کار را انجام دهد.
مطالعه بیشتر: لمینت فوری دندان چیست؟
چه افرادی مجاز به انجام ایمپلنت دندان نیستند؟
افرادی که دارای ویژگی های زیر هستند، باید از انجام ایمپلنت دندان خوددداری کنند:
- افرادی که به عفونت دندان یا فک مبتلا هستند؛ در چنین مواردی، ایمپلنت دندان به جای رفع مشکل، دردسرهای دیگری نیز ایجاد میکند. در چنین مواردی، ابتدا باید عفونت دندان رفع شود و پس از آن به انجام ایمپلنت، اقدام کرد.
- گذاشتن ایمپلنت برای افراد مبتلا به دیابت، باید با احتیاط های ویژه ای صورت بگیرد. پیش از انجام این روش، پزشک باید میزان قند خون فرد را بررسی کند تا تنها در صورت تحت کنترل بودن دیابت، برای فرد ایمپلنت گذاشته شود.
- افراد سیگاری و تمام کسانی که دخانیات مصرف می کنند؛ لازم است قبل از انجام ایمپلنت، مصرف دخانیات را کاهش داده یا کاملا قطع کنند.
- در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد خون یا آسپرین، باید به پزشک اطلاع داده و چند روز پیش از انجام ایمپلنت دندان، مصرف دارو را قطع کرد.
- افرادی که قبلا تحت درمان رادیوتراپی یا بیسفسفونات بودهاند، باید از گذاشتن ایمپلنت خودداری کنند.
- پزشکان در مورد انجام ایمپلنت در دوران بارداری، نظر مثبتی ندارند و افراد باردار باید از انجام این کار اجتناب کنند.
منبع: mayoclinic