مو

کاشت مو شقیقه و بغل سر در زنان و مردان

امروزه ریزش موی جلوی سر و کناره‌های پیشانی یک اتفاق ناخوشایند اما رایج است که با درجات متفاوت در زنان و مردان دیده می‌شود. ریزش مو در شقیقه‌ ممکن است، جنبه ارثی داشته باشد؛ اما در مواردی محیط نیز در آن تاثیر دارد است و سرعت و شدت ریزش موی شقیقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

ریزش موی شقیقه‌ها را آلوپسی آندروژنیک می‌نامند، خوشبختانه در حال حاضر به کمک روش‌های جدید کاشت مو می‌توان بر این مشکل غلبه کرد و ظاهر افراد را اصلاح کرد. در ادامه درباره روش‌های کاشت مو شقیقه و کاندیدای مناسب آن در پزشکبان بیشتر می‌خوانیم.

کاشت مو شقیقه چیست؟

ریزش مو در شقیقه‌ها اغلب از دهه ۲۰ زندگی شروع می‌شود و ممکن است تا طاسی کامل سر ادامه داشته باشد. متخصصان توصیه می‌کنند که در ابتدای شروع این ریزش و کم پشت شدن موها در بخش شقیقه، اقدام به کاشت مو در شقیقه نکنید. اصولا کمترین سن مجاز برای انجام این کاشت ۲۱ سال است و بهتر است قبل از آن این کار را انجام ندهید.

کاشت مو شقیقه چیست؟

چنانچه پروسه کاشت مو شقیقه به درستی انجام شود و از نظر آناتومی مشکلی برای این کاشت نباش، موی پیوند شده هرگز نخواهد ریخت. اما اگر فرد دارای الگوی طاسی سر باشد و از نظر ژنتیکی مستعد ریزش موی شقیقه باشد، بعد از حدود ۷ یا ۸ سال باید دوباره برای کاشت مو اقدام کند و این امر به دلیل ریزش مو در سایر نواحی سر و کم پشت شدن مجدد مو می‌باشد. در این حالت روی سر نواحی از موی پیوند شده و بخش‌های کم پشت و تازه ریخته وجود دارند که ظاهر خوشایندی نخواهند داشت.

بنابراین توصیه می‌شو‌د، زمانی برای کاشت موی شقیقه اقدام کنید که ریزش مو به اندازه مشخصی پیشرفت کرده باشد. در برخی موارد متخصصان پس از کاشت مو در شقیقه یکسری دارو مانند فیناستراید یا ماینوکسیدیل تجویز می‌کنند تا سرعت ریزش مو در فرد با مصرف این داروها کاهش یابد.

مراحل و نحوه کاشت مو شقیقه چگونه است؟

روش کاشت مو در شقیقه شامل پیوند فولیکول‌های مو از ناحیه اهداکننده به پوست قسمت شقیقه سر فرد است که توصیه می‌شود برای کاشت مو شقیقه به بهترین کلینیک کاشت مو در تهران مراجعه کنید. در ادامه با نحوه انجام کاشت موی شقیقه همراه شما خواهیم بود.

  • آماده سازی

ابتدا پزشک زیباجو را در یک موقعیت راحت قرار داده و از بی حسی موضعی برای بی حس کردن ناحیه بانک مو و بخش گیرنده (شقیقه) استفاده می‌کند.

  • برداشت از بانک مو

بسته به روشی که پزشک برای کاشت مو استفاده می‌کند، نواری از پوست ناحیه اهدا کننده (روش کاشت FUT) یا فولیکول‌های مو (روش کاشت FUE) را جدا می‌کند. در ادامه این ناحیه را بخیه می‌زند یا در مواردی آن بخش به حال خود رها می‌شود تا به طور طبیعی خوب شود.

  • آماده کردن فولیکول‌های مو

سپس فولیکول‌های استخراج شده از بانک مو، مرتب شده و برای پیوند در شقیقه آماده می‌شوند.

  • برش‌ ناحیه کاشت در شقیقه

در این مرحله پزشک یکسری برش‌های کوچک را در ناحیه شقیقه‌ که قرار است فولیکول‌های مو در آن کاشت شوند، ایجاد می‌کند. برش‌ها باید به شکلی ایجاد شوند که باعث الگوی رشد موی طبیعی در فرد ‌شوند.

نحوه برش در شقیقه برای کاشت مو

  • کاشت فولیکول مو

در ادامه پزشک با دقت فولیکول‌های مو را یکی یکی در ناحیه شقیقه قرار می‌دهد و اطمینان حاصل می‌کند که همه فولیکول‌ها در زاویه و عمق مناسب قرار گرفته باشند تا منجر به رشد مطلوب و نتیجه طبیعی جراحی کاشت مو در شقیقه شوند.

  • تمیز کردن و بانداژ کردن

در نهایت پس از اتمام کاشت فولیکول‌ها در شقیقه، این ناحیه برای محافظت بیشتر از پیوندهای جدید و بهبودی سریع‌تر، تمیز و بانداژ خواهد شد.

پزشک همچنین دستورالعمل‌هایی در مورد چگونگی مراقبت از فولیکول‌های پیوند شده و مصرف داروهای مورد نیاز برای جلوگیری از بروز هر گونه عفونت به فرد خواهد داد. برای بررسی و نظارت بر روند بهبود و اطمینان از رشد مناسب موها پس از کاشت مو در شقیقه، جلساتی تعیین می‌شوند که باید به پزشک مراجعه کنید و موارد فوق را پیگیری کنید.

لازم به ذکر است که پروسه عمل با توجه به تعداد گرافت‌هایی که پیوند زده شده‌اند، زمان خواهد برد. البته انتخاب پزشک مجرب و ماهر نیز در این زمینه موثر است و باعث بروز نتیجه مطلوب‌تر خواهد شد.

روش های مناسب برای کاشت مو شقیقه

کاشت مو شقیقه به روش‌های متفاوت کاشت انجام می‌شود که در ادامه آن‌ها را مرور می‌کنیم.

  • کاشت مو شقیقه با روش FUE

 در این روش معمولا موها به صورتی فولیکولی از ناحیه بانک مو برداشته می‌شوند که بهترین بخش برای برداشت فولیکول‌های مناسب، نواحی پشت سر است زیرا موهای این بخش اغلب در برابر ریزش مقاومت بالایی دارند و برای انجام این کاشت انتخاب مناسبی هستند. اما در صورت عدم وجود مو در این ناحیه، پزشک از موی ریش، ابرو یا قفسه سینه نیز می‌‌تواند استفاده کند.

  • کاشت مو شقیقه با روش FUT

در این روش، نمونه به صورت نواری از فولیکول‌ها از ناحیه مورد نظر برداشته می‌شود و اغلب زمان کمتری برای این جراحی لازم است. زنان در اغلب موارد کاشت موی شقیقه به روش FUT را انتخاب می‌کنند. تعداد فولیکول‌های لازم برای کاشت مو شقیقه، به وسعت ناحیه خالی شده آن بستگی دارد.

کاشت مو شقیقه به روش fut

لازم به ذکر است هر قدر این ناحیه وسیع‌تر باشد به فولیکول‌های بیشتری برای پیوند نیاز است. اصولا ناحیه خالی شده شقیقه در خانوم‌ها کمتر از آقایان است و بیشتر این ناحیه در زنان کم پشت می‌شود؛ بنابراین حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرافت برای زنان کافی است. اما در مردان مقدار فولیکول‌ به میزان عقب‌نشینی موهای شقیقه وابسته است و می‌تواند بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ فولیکول مو یا بیشتر باشد.

افراد مناسب برای کاشت مو شقیقه

باید بدانید که همه افراد برای انجام کاشت مو در شقیقه گزینه مناسبی نیستند و عواملی وجود دارند که تعیین می‌کنند آیا فرد کاندیدای مناسبی برای این روش است یا نه.

  • مقدار مو در ناحیه بانک مو در این زمینه بسیار اهمیت دارد. موفقیت کاشت مو شقیقه به سلامت فولیکول‌های ناحیه اهداکننده (اغلب پشت یا دو طرف سر) بستگی دارد. بنابراین فرد باید این گزینه را داشته باشد تا برای این جراحی گزینه مناسبی باشد.
  • چنانچه فرد دچار ریزش موی ثابت باشد، یعنی مقدار ریزش طی یکی دو سال اخیر پیشرفت نکرده باشد، گزینه مناسبی برای انجام این روش است. اما در صورتی که ریزش مو همچنان در حال پیشروی باشد، نتایج کاشت مو در شقیقه دائمی نخواهد بود.
  • در مجموع فرد باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشد و هیچ بیماری زمینه‌ای نداشته باشد تا نتیجه کاشت مو شقیقه یا روند بهبود آن با موفقیت پیش رود.
  • در ضمن شما باید انتظارات واقع بینانه‌ای از نتیجه عمل کاشت مو شقیقه خود داشته باشید. این روش ممکن است در عین اینکه ظاهر موهای نازک شقیقه را بهبود می‌بخشد، موهای کاملی برای شما ایجاد نکند.
  • به طور کلی سن مناسب برای انجام کاشت مو شقیقه بین ۲۵ تا ۶۰ سالگی است. زمانی که افرادی که خیلی جوان هستند، الگوی ریزش مو ممکن است به اندازه کافی ثبات نداشته باشد. در مقابل در افراد مسن‌تر، موهای ناحیه بانک مو محدودتر هستند یا نگرانی‌های دیگری درباره سلامتی فرد ممکن است وجود داشته باشند.
  • کاشت موی شقیقه اغلب برای افرادی مناسب است که ریزش مو در قسمت شقیقه آن‌ها به دلیل طاسی با الگوی مردانه یا زنانه است. چنانچه ریزش مو در شقیقه فرد به دلایل دیگری مانند آلوپسی آره آتا باشد، استفاده از کاشت مو شقیقه مناسب نخواهد بود.

برای تشخیص اینکه آیا شما فرد مناسبی برای انجام جراحی کاشت مو در شقیقه هستید، باید با پزشک متخصص مشاوره کنید تا موی شما را ارزیابی و توصیه‌های لازم برای انتخاب بهترین گزینه درمانی را به شما ارائه کند.

خلاصه مقاله کاشت مو شقیقه

در نهایت می‌دانیم که کاشت مو شقیقه نوعی عمل زیبایی به شمار می‌رود و در بازگرداندن مو به ناحیه پوست شقیقه فرد کمک خواهد کرد. این جراحی معمولاً به کمک یکی از روش‌‌های fue یا fut انجام می‌شود که شامل برداشت فولیکول‌های مو از بانک موی فرد و پیوند آنها به ناحیه شقیقه می‌باشد.

افرادی که گزینه مناسبی جهت انجام این روش جراحی کاشت مو هستند، نتایج طبیعی و طولانی مدت آن را خواهند دید. لازم به ذکر است که به ندرت ممکن است خطرات و عوارض احتمالی در این جراحی وجود داشته باشد.

مدت زمان کاشت مو شقیقه چقدر است؟

طول مدت زمان کاشت مو در شقیقه بستگی به تعداد گرافت های مورد نیاز و نیز تکنیک مورد استفاده دارد اما به طور متوسط بین ۳ الی ۶ ساعت طول خواهد کشید.

آیا کاشت مو شقیقه درد دارد؟

ممکن است در طول عمل کمی درد را حس کنید. اغلب پزشکان از بی حسی موضعی برای بی حس کردن پوست شقیقه و بانک مو استفاده می کنند.

آیا کاشت مو شقیقه برای زنان نیز انجام می شود؟

بله، در صورتی که خانوم ها کاندید مناسبی برای انجام این جراحی باشند، برای آن ها انجام خواهد شد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا