مو

کاشت مو با سلول های بنیادی

بسیاری از افراد به دلایل گوناگون مانند حوادث مختلف، ابتلا به برخی بیماری‌ها، استفاده از داروهایی خاص و دلایل ژنتیکی، ممکن است موهای خود را از دست بدهند. با پیشرفت علم و تکنولوژی امروزه می‌توان از روش‌ کاشت مو برای جایگزین کردن موهای از دست رفته استفاده کرد. در این میان، کاشت مو با سلول های بنیادی یکی از روش‌های مدرن و پیشرفته در عرصه زیبایی محسوب می‌شود که در صورت تکمیل آزمایش‌ها و تحقیقات می‌تواند انقلابی در روش‌های کاشت مو ایجاد کند. این روش کاربردی باعث ترمیم و تقویت بافت مو شده و موهای از دست داده شده را به بهترین شکل جایگزین می‌کند.

در این نوع کاشت مو، بهترین دکتر کاشت مو از سلو‌ل های بنیادی خود فرد برای درمان استفاده و با استفاده از بافت چربی زیر پوست سر، اقدام به جمع‌آوری میزان زیادی سلول های بنیادی می‌کند. سپس، این سلول‌ های بنیادی استخراج شده در یک محلول خاص از پلاسمای خون به قسمت‌های طاس سر فرد تزریق می‌شود.

این فرآیند منجر به تحریک رشد مجدد موها شده و به تقویت و رشد موهای جدید کمک می‌کند. در این مقاله بررسی خواهیم کرد که این روش چگونه انجام می‌شود و فواید و مضرات آن چیست. برای کسب اطلاعات مفید در مورد مدرن‌ترین روش کاشت مو تا انتهای مطلب با ما پزشکبان همراه باشید.

کاشت مو با سلول های بنیادی

کاشت مو با سلول های بنیادی چیست؟

پیش از اینکه به تعریف کاشت مو با سلول‌ های بنیادی بپردازیم، باید بدانیم که سلول‌ های بنیادی چه سلول‌هایی هستند و وظیفه آن‌ها چیست. به سلول‌های خاصی در بدن که می‌توانند به انواع گوناگون سلول‌های موجود در بدن تبدیل شوند، سلول‌ های بنیادی می‌گویند. این سلول‌های غیر تخصصی نمی‌توانند در بدن کاری انجام دهند، اما می‌توانند تقسیم و تجدید شوند. یعنی می‌توانند یا به صورت سلول بنیادی باقی بمانند و یا به سایر انواع سلول‌های بدن تبدیل شوند. سلول‌ های بنیادی با تقسیم و تبدیل شدن، باعث جایگزینی بافت‌های آسیب دیده شده و آن‌ها را ترمیم می‌کنند.

در کاشت مو با سلول های بنیادی، این سلول‌ها پس از تقسیم و تبدیل به سلول‌های جدید در آزمایشگاه به پوست سر تزریق شده و باعث احیای بافت مو می‌شوند. در نتیجه موها رشد کرده و تقویت خواهند شد.

کاشت مو با سلول بنیادی چگونه است؟

کاشت مو با روش سلول‌ های بنیادی شبیه به کاشت موی سنتی انجام می‌شود، با این تفاوت که به جای برداشتن فولیکول های مو، سلول‌ های بنیادی از بافت چربی زیر پوست سر برداشته می‌شوند. سپس، این سلول‌ها در آزمایشگاه به سلول‌های دلخواه تبدیل و تکثیر شده و در برخی نواحی از سر که دچار ریزش مو شده، تزریق می‌شوند. این روش به موها اجاره می‌دهد تا در محل کاشت شده رشد کرده و تقویت شوند.

با توجه به اینکه سلول‌ های بنیادی قادر هستند به انواع گوناگونی از سلول‌های بدن تبدیل شوند، می‌توانند باعث ترمیم و جایگزینی بافت‌ مو شده و عملکرد موثری در رشد و بهبود طبیعی موها داشته باشند. شواهد نشان می‌دهد که سلول‌ های بنیادی از توانایی تحریک رشد مجدد موها برخوردارند.

به طور کلی در روش کاشت مو با سلول های بنیادی، پس از اینکه پزشک متخصص از بافت چربی زیر پوست سر، نمونه برداری انجام داد، با استفاده از یک سانتریفیوژ بخش‌های غیر ضروری نمونه را از سلول‌ های بنیادی جدا کرده و یک سوسپانسیون سلولی ایجاد می‌کند. پس از تکمیل روند رشد و تقسیم سلول‌ های بنیادی در آزمایشگاه، محلول حاوی این سلول‌ها به نواحی طاس پوست سر تزریق شده و موجب تحریک رشد موهای جدید خواهد شد.

کاشت مو با سلول بنیادی چگونه است؟

کاشت مو به سلول های بنیادی مناسب چه کسانی است؟

تقریبا همه افراد می‌توانند برای جایگزین کردن موهای از دست داده و همچنین بهبود بخشیدن به ضخامت و تراکم موهای خود از روش کاشت مو با سلول های بنیادی استفاده کنند. این روش یک روش ایده آل برای تمام افرادی محسوب می‌شود که موهای کم‌‌پشتی دارند. اما باید دقت داشته باشید کسانی که کاملاً طاس هستند، شاید کاندید خوبی برای استفاده از این روش نباشند. به طور کلی می‌توان گفت پیوند مو با روش سلول‌ های بنیادی برای افراد زیر گزینه ایده الی به شمار می آید:

  • افرادی که دچار ریزش موی پیشرفته هستند.
  • افرادی که دارای بانک موی ضعیفی برای استخراج فولیکول مو از آن ناحیه هستند.
  • افرادی که مایل به انجام روش های سنتی کاشت مو نیستند.
  • کسانی که به داروهای قطع ریزش مو و رشد مجدد آن حساسیت نشان می‌دهند.

مزایای کاشت مو با سلول های بنیادی

کاشت مو به روش سلو‌ل های بنیادی حاصل آخرین تحقیقات دانشمندان بوده و جزو مدرن‌ترین روش‌های کاشت مو محسوب می‌شود. بنابراین می‌تواند نسبت به سایر روش‌ها نتیجه بهتر و دردسر کمتری داشته باشد. به طور کلی از مزایای کاشت مو با سلول های بنیادی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در این روش نتایج بسیار طبیعی بوده و ماندگاری زیادی دارد.
  • با سلول‌ های بنیادی فولیکول‌های طبیعی مو بازسازی خواهند شد، بنابراین این روش تاثیر بیشتری خواهد داشت.
  • با این روش می‌توان موهای از دست رفته در بسیاری از الگوهای ریزش مو را جبران و جایگزین کرد.
  • این روش کاشت مو باعث افزایش حجم موی سر خواهد شد.
  • یک روش بدون درد و ایمن است.
  • زخم و اسکار ایجاد نمی‌کند و جای زخم حاصل از بیوپسی برای استخراج سلول‌ های بنیادی، به سرعت بهبود می‌یابد.

معایب کاشت مو با سلول های بنیادی

این روش در کنار تمامی مزیت‌های خود ممکن است معایبی نیز داشته باشد که در ادامه به این معایب می پردازیم.

  • بسته به مشکلات بیمار، نوع پوست و موی او، ممکن است موهای جدید با پوست سر ادغام نشده و شاهد ایجاد التهاب در نواحی پیوند شده، باشیم.
  • عدم رشد کامل موهای کاشته شده و یا رشد کم آن‌ها از دیگر مشکلات کاشت مو با سلول های بنیادی است.
  • در این روش به پیوند مجدد پس از چند سال نیاز خواهید داشت.
  • ممکن است بدن سلول‌ های بنیادی پیوند زده شده را پس بزند.
  • در این روش احتمال ایجاد فیبروز پوست سر وجود دارد و این امر میزان موفقیت نهایی کاشت مو را کاهش خواهد داد.

معایب کاشت مو با سلول های بنیادی

عوارض کاشت مو با سلول بنیادی

از آنجایی که این روش هنوز در حد تحقیقات قرار دارد و در مقیاس بزرگ به آزمایش گذاشته نشده است، اطلاعات بسیار کمی در مورد عوارض جانبی کاشت مو با سلول های بنیادی وجود دارد. اما انتظار می‌رود که مانند هر روش پزشکی و کلینیکی دیگر برای کاشت مو، عوارضی به دنبال داشته باشد. عوارضی مانند التهاب، تورم، درد در محل بیوپسی یا تزریق، از عوارض معمولی این روش است که پس از مدتی برطرف خواهند شد. همچنین ممکن است، در شرایطی خطر خونریزی یا عفونت در محل برداشت نمونه و تزریق وجود داشته باشد.

به جا ماندن زخم نیز یکی دیگر از عوارض احتمالی کاشت مو با سلولهای بینادی می‌تواند باشد. اگرچه بیوپسی به ندت عوارض دارد، اما احتمال کمی برای آسیب به اعصاب یا شریان‌ها در محل انجام بیوپسی وجود دارد.

هزینه کاشت مو با سلول های بنیادی

هزینه کاشت مو به روش سلول های بنیادی مانند سایر روش‌های کاشت مو به عوامل متعددی بستگی دارد و با توجه به نوع و الگوی ریزش مو، وسعت ناحیه تحت درمان، تعداد جلسات درمانی، هزینه‌های جانبی مانند هزینه آزمایش‌هایی که برای این نوع درمان لازم است، هزینه داروها، دستمزد پزشک متخصص، میزان دانش و تجربه پزشک، کلینیکی که در آن به درمان می‌پردازید و موقعیت کلینیک بستگی دارد.

در نهایت بهترین راه برای آگاهی از هزینه این روش مدرن، صحبت و مشاوره با متخصص کاشت مو می‌باشد. ما در سایت پزشکبان، صفحه ای به اسم بهترین کلینیک کاشت مو ایجاد کرده ایم. می توانید با مراجعه به این صفحه لیستی از بهترین مراکز را داشته باشید و با تماس با این کلینیک ها در مورد هزینه کاشت مو به روش سلول های بنیادی اطلاعات کسب کنید.

هزینه کاشت مو با سلول های بنیادی

خلاصه مقاله کاشت مو با سلول های بنیادی

یکی از روش‌های کاشت موی جدید و پیشرفته که هنوز در مرحله تحقیقاتی قرار دارد و باید تحت آزمایش‌های بیشتر قرار بگیرد، کاشت مو با سلول های بنیادی است. در این نوع کاشت مو، با استفاده از سلول‌ بنیادی رویش مجدد موها تحریک شده و موها تقویت خواهند شد. در این روش سلول‌های بنیادی از چربی زیر پوست بدن استخراج شده و پس از تبدیل به سلول‌های دیگر و تزریق به پوست سر موجب ترمیم بافت و رویش مجدد موها خواهند شد. کاشت مو با سلول‌های بنیادی نسبت به روش‌های سنتی دوره نقاهت کوتاه‌تر و عوارض کمتری دارد.

همچنین بسیار سریع بوده و در مدت زمانی کوتاه به نتایج خوبی خواهید رسید. هزینه کاشت مو با سلول های بنیادی نیز به عواملی مانند نوع ریزش مو و میزان آن، تراکم موها، شرایط پزشکی مراجعه کننده، هزینه‌های جانبی، دستمزد پزشک و… بستگی دارد.  آن‌چه که در مورد روش کاشت مو با سلول‌ های بنیادی مهم است این است که این روش هنوز در مرحله تحقیقاتی قرار دارد و نباید فریب تبلیغات کلینیک‌هایی که به شما وعده کاشت مو با این روش را می‌دهند، باور کنید.

کاشت مو با سلول های بنیادی در ایران امکان پذیر است؟

کاشت مو با سلول های بنیادی هنوز یک تکنینک نوظهور است و دانشمندان در حال تحقیق و توسعه در مورد این روش هستند. بنابراین در حال حاضر این روش در ایران امکان پذیر نیست.

آیا کاشت مو به روش سلول بنیادی بی خطری است؟

می توان گفت کاشت مو با سلول های بنیادی یک روش ایمن است، اما از آنجایی که هر روش پزشکی با خطرات و عوارضی همراه است، ممکن است این روش با بعضی خطرات مانند ایجاد زخم یا عفونت در محل بیوپسی و درد و خونریزی همراه باشد.

مدت زمان دوره نقاهت کاشت مو با سلول های بنیادی چقدر است؟

اگرچه در این درمان نیاز به دوره نقاهت خاصی وجود ندارد، اما به دلیل اینکه بیمار ممکن است درد داشته باشد، بهتر است تا یک هفته از انجام فعالیت های سنگین خودداری کرد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا