پوست

سریع ترین راه از بین بردن لک صورت

از دلایل اصلی ایجاد لک صورت این است که چربی زیادی در پوست صورت ترشح می‌شود. بعد از اینکه آکنه بترکد و جوش‌ از بین برود، ممکن است جای آن‌‌ها، لک باقی بماند. با بسته شدن منافذ پوست با سلول‌‌‌های مرده و چربی زیاد،  آکنه و سپس لک ظاهر می‌شود. اگر در لایه بالایی اپیدرم، چربی انباشته شده باشد و منافذ پوست بسته شود، سبب به‌وجود آمدن جوش‌‌‌های سر سیاه در پوست می‌شود؛ اما اگر سلول‌های مرده و چربی در لایه‌های داخلی پوست تجمع یابد، سبب ایجاد آکنه در پوست ‌‌می‌شود. مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در ایجاد جوش و آکنه عبارتند از:

  • ژنتیک شخص
  • تغییرات هورمونی
  • استرس و فشارهای روحی و روانی
  • تغذیه
  • عفونت‌‌‌ها

انواع روش‌های درمان برای از بین بردن لک صورت

دارو درمانی و لیزر درمانی یکی از بهترین روش‌های درمان لک‌ صورت محسوب می‌شود. این روش‌ها لک‌ها را با کمترین احتمال بازگشت رفع می‌کنند و به این ترتیب می‌توانید نتیجه خوبی از درمان بگیرید. لازم به ذکر است که لیزردرمانی نسبت به دارو درمانی لک‌های صورت را سریع‌تر از بین می‌برد.

درمان لک صورت
برای درمان لک صورت روش‌های وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید صورت خود رازیباتر کنید.

از بین بردن لک صورت با لیزر

یکی از بهترین روش‌های رفع لک صورت با استفاده از لیزر است. در این روش به وسیله اشعه‌های قدرتمند لیزر با پالس‌های شدید نوری روی ملانین پوست تاثیر می‌گذارند و به حذف لکه‌های تیره ایجاد شده روی پوست می‌پردازند. با این روش، لک ملاسما، لک بارداری و لک‌های ناشی از آفتاب سوختگی را درمان می‌کنند.

از بین بردن لک صورت با مزوتراپی

از روش‌های پزشکی جدیدی که اخیرا برای درمان لک صورت و جوان کردن پوست افراد استفاده می‌شود، مزوتراپی است. در این روش با استفاده از سوزن‌های بسیار ریز، ویتامین‌ها، هورمون‌ها، آنزیم‌های مفید و عصاره‌های گیاهی را به پوست تزریق می‌کنند. با این روش می‌توان لک‌های ایجاد شده بر اثر افزایش سن، جای جوش و آسیب‌های پوستی را درمان کرد. این روش ماندگاری بالا داشته و احتمال بازگشت لک در آن بسیار کم است.

درمان لک صورت با میکرونیدلینگ

از روش‌های دیگری که برای درمان لک صورت کاربرد دارد، میکرونیدلینگ است. در این روش از دستگاهی با سوزن‌های بسیار ریز کمک می‌گیرند. این سوزن‌ها بعد از وارد شدن به پوست، سوراخ‌های میکروسکوپی به‌وجود می‌آورند؛ سپس سبب تحریک سلول‌های پوست برای بازسازی شده و کلاژن سازی می‌کنند؛ به این ترتیب لایه‌ای  روی پوست ایجاد می شود و چروک و لک پوستی را برطرف می‌کند.

از بین بردن لک صورت با دارودرمانی

برخی از افراد دوست دارند برای از بین بردن لک صورت از دارو استفاده کنند. این روش، روی پوست تاثیر موقتی می‌گذارد و ممکن است لک‌ها برگردند. از جمله  داروهای مورد استفاده می‌توان هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید، AHA و ترتینوئین را نام برد.

درمان لک صورت با لایه‌ برداری شیمیایی

از قوی‌ترین روش‌ها برای درمان لک‌های قهوه‌ای و ملاسما در پوست استفاده  از لایه‌برداری شیمیایی است. برای این منظور زیر نظر پزشک متخصص با اسیدهای غلیظ، لایه اپیدرم پوست از بین می‌رود. این روش ممکن است با عوارضی همراه باشد. از جمله آنها آکنه، سوزش، تاول و قرمزی پوست است.

درمان لک صورت با میکرودرم ابریژن

برای از بین بردن کک‌‌ومک، لک‌های مادرزادی، لک بارداری و بهبود ظاهر پوست و کاهش چین‌وچروک می‌توان از دستگاه میکرودرم ابریژن استفاده کرد. در این روش با نوعی کریستال از جنس اکسید آلومینیوم، تراش‌های سطحی روی پوست ایجاد می‌شود؛ سپس با مکش پوست، کریستال‌ها را از پوست جمع کرده و پوست پاکسازی می‌شود.

درمان لک صورت با IPL

استفاده از دستگاه IPL هم می‌تواند در از بین بردن لک صورت موثر باشد. این دستگاه برای رفع کک‌ومک و لک‌های ناشی از آفتاب سوختگی کاربرد دارد. این روش از جمله روش‌های بسیار سریع، ملایم و بدون عوارض محسوب می‌شود. با استفاده از دستگاه IPL،  پوست روشن شده و با تحریک کلاژن‌سازی، پوست انعطاف‌پذیری بالایی پیدا می‌کند.

از بین بردن لک صورت با کرایوتراپی

کرایوتراپی یا سرما درمانی روش دیگری است که برای درمان لک صورت کاربرد دارد. در این روش با استفاده از گاز نیتروژن مایع یا گازهای دیگر مانند گاز ازت، روی پوست اسپری می‌شود؛ سپس با سرمای این گازها قسمت لک پوست را فریز و منجمد کرده و بافت پوست تخریب می‌شود. بعد از این مرحله، سلول‌های پوستی، ترمیم شده و لایه‌های جدید، جای بافت قبلی را می‌گیرد و لک‌های صورت برطرف می‌شوند.

انواع لک صورت

لک صورت به دلایلی مختلف ایجاد می‌شود. این لک‌ها در انواع مختلفی ظاهر می‌شوند که شامل موارد زیر می‌شوند:

نابودی لک صورت
نابودی لک صورت امروزه به راحتی با استفاده از دستگاه‌ها و روش‌های مدرن انجام می‌شود.

آکنه:
آکنه می‌تواند به دلایلی همچون استرس، ترشح زیاد چربی در صورت، بلوغ، قاعدگی و… به‌وجود بیاید. اکثر نوجوانانی که در سن بلوغ هستند آکنه و جوش را تجربه می‌کنند.‌ انواع آنها شامل جوش سرسیاه، جوش سرسفید، پاپول و پوسچول می‌شوند. برای درمان باید به متخصص پوست مراجعه کنید.

گره پوستی:
وقتی سلول‌های پوست  شروع به از بین رفتن کند در منافذ پوست گیر کرده و منافذ پوست بسته می‌شوند و چربی پوست نمی‌تواند به بیرون ترشح شود. در این حالت با ترکیب شدن با سلول‌های مرده، پوست عفونت می‌کند و آکنه به‌وجود می‌آید. برای درمان آن به پزشک پوست مراجعه کنید.

جوش کیستی:
جوش کیستی، نوعی آکنه محسوب می‌شود که روی پوست به‌وجود می‌آید و برآمدگی‌های قرمز رنگی را تشکیل می‌دهد. با به‌وجود آمدن این جوش‌ها  درد زیادی احساس خواهید کرد. درمان این لک کمی سخت است و حتما به نزد پزشک پوست بروید و درمان آن را پیگیری کنید.

کک و مک:
کک‌ومک از انواع لک صورت محسوب می‌شود که معمولا ژنتیکی است و به دلیل جمع شدن رنگ‌دانه‌های پوست ایجاد می‌شود. کک‌ومک به رنگ‌های قرمز، قهوه ای، برنزه و… هستند. برای درمان می‌توانید از متخصص پوست کمک بگیرید تا با تجویز دارو و کرم به شما در رفع آن کمک کند. روش دیگر لیزر درمانی است‌.

لکه‌های آفتابی:
لکه‌های آفتابی همان‌گونه که از اسمش مشخص است بر اثر قرار گرفتن طولانی مدت در زیر نور آفتاب پدید می‌آید. برای پیشگیری و درمان از کرم ضدآفتاب و لایه‌بردار کمک بگیرید یا از روش لیزر درمانی استفاده کنید.

ملاسما:
ملاسما بر اثر تجمع بیش از اندازه رنگ‌دانه‌های پوست به‌وجود می‌آید. این عارضه معمولا به‌علت تغییرات هورمونی رخ می‌دهد. ملاسما در افرادی که در دوران بارداری قرار دارند یا از قرص ضدبارداری استفاده می‌کنند، بیشتر دیده می‌شود. لیزر درمانی یا استفاده از دارو و کرم پوستی می‌تواند در رفع مشکل کمک کند.

موی زیرپوستی:
گاهی بعد از اپیلاسیون یا اصلاح مو یا به دلایل دیگر ممکن است مو در زیر پوست به‌دور خود بپیچد یا داخل پوست برود و عفونت ایجاد شود. برای رفع آن می‌توان از لیزر درمانی و مراجعه به پزشک کمک گرفت.

ماه گرفتگی:
ماه گرفتگی لک‌هایی هستند که به‌علت جمع شدن رنگ‌دانه‌های پوست در یک قسمت بدن و درست پخش نشدن رنگ‌دانه‌ها به‌وجود می‌آیند و لایه‌ای از پوست تشکیل می‌شود که به‌صورت لکه مشاهده می‌شود.

تبخال:
تبخال به‌علت سرماخوردگی، استرس یا ترس رخ می‌دهد. تبخال به‌شکل تاولی پر از مایع و دردناک است که روی لب و دهان به‌وجود می‌آید. بعد از مدتی زخم و تاول خوب می‌شود اما ممکن است روی لب لک ایجاد شود که با لیزر قابل درمان است.

لک صورت به علت جراحات:
گاهی به‌علت زخم، تصادف و بخیه  و… ممکن است روی صورت لک ایجاد شود؛ این لک‌ها به‌علت خوب جوش نخوردن پوست یا علامت بخیه به‌وجود می‌آید.

لک صورت به علت ابتلا به سرطان پوست:
گاهی ممکن است به‌علت ابتلا به سرطان پوست در صورت، لک ایجاد شود. این لک‌ها به‌طور ناگهانی به‌وجود می‌آیند و ممکن است شکل، رنگ و اندازه آنها دچار تغییر شود. در صورت مواجه شدن با این لک‌ها هر چه زودتر برای بررسی به پزشک متخصص مراجعه کنید.

مطالعه پیشنهادی: درمان سریع قارچ پوستی

سخن پایانی

یکی از دغدغه مردم و به‌ویژه خانم‌ها داشتن صورت زیبا و بدون لک و جوش است. با توجه به مطلب امروز اگر صورت شما هم جای لک دارد، می‌توانید با روش‌هایی که ذکر کردیم لک‌های صورت را درمان کنید. برای از بین بردن لک صورت به پزشک متخصص مراجعه کنید تا از عوارض احتمالی روش‌های مورد استفاده در امان باشید و بهترین نتیجه را بگیرید.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا