مو

کاشت ریش و سبیل: هزینه، مراحل و مراقبت ها

برای بسیاری از مردان، داشتن ریش به سادگی دوری از ریش‌تراش و عدم استفاده از تیغ و سایر ابزارهای اصلاح صورت نیست. در برخی از آن‌ها ریش به ‌طور طبیعی بر روی صورت رشد نمی‌کند و ممکن است موهایی به شکل تکه تکه بر روی صورت نمایان شوند. با پیشرفت علم و تکنولوژی امروزه همان‌گونه که می‌توان موی سر را پیوند زد، می‌توان ریش را نیز به ناحیه مورد نظر از صورت پیوند زده و اقدام به کاشت ریش نمود.

البته باید توجه داشته باشید که همه افراد نمی‌توانند کاندید خوبی برای کاشت ریش باشند و پزشک باید قبل از انجام کاشت، پوست و موهای شما را به خوبی ارزیابی کند تا مشخص شود که آیا می‌توانید کاشت ریش انجام دهید یا خیر. همچنین اینکه از کدام روش کاشت ریش برای شما استفاده شود، باید توسط پزشک متخصص مشخص گردد.

باید در نظر داشته باشید که مانند سایر روش‌های پزشکی این روش نیز به صورت تضمینی و صد درصد نخواهد بود و می‌تواند نتیجه دلخواه را برای برخی افراد به همراه نداشته باشد. بنابراین باید قبل از انجام کاشت ریش، اطلاعاتی در این مورد کسب کنید. برای آگاهی از هر آن‌چه که باید در مورد کاشت ریش بدانید، با پزشکبان تا انتهای مطلب همراه باشید.

کاشت ریش چیست؟

در روش کاشت ریش دقیقاً مانند کاشت مو، مو از یک قسمت بدن به عنوان بانک مو یا ناحیه اهدا کننده برداشته می‌شود و به قسمت مورد نظر در فک پیوند زده می‌شود. شاید این روش به ظاهر ساده بیاید، اما فرآیندی کاملا پیچیده است. زیرا بهترین دکتر کاشت مو در تهران باید از میان روش‌های متعدد کاشت ریش، مناسب‌ترین روش را با توجه به شرایط مراجعه‌کننده اتخاذ نماید. کاشت ریش یک روش دائمی محسوب می‌شود و بسته به رعایت مراقبت‌های پس از آن، تا سال‌ها می‌توان از داشتن ریشی طبیعی و متراکم لذت برد.

برای کاشت ریش بسته به نیاز هر فرد، بین ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ پیوند فولیکول مو یا بیشتر از این تعداد، از ناحیه‌ای از بدن که معمولا پشت سر و در سطح گوش یا کمی پایین‌تر قرار گرفته است، برداشته شده و این فولیکول‌ها در محل مورد نظر کاشته می‌شوند.

کاشت ریش چیست؟

علت ریزش ریش

ریزش ریش ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. از مهم ترین این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دلایل هورمونی

هر گونه تغییر و نامتعادل شدن سطح هورمون‌های بدن ممکن است، باعث ایجاد مشکلاتی مانند ریزش ریش و سبیل شود. در این افراد پس از برقرار شدن تعادل هورمونی، موهای ریخته شده مجددا رشد می‌کنند.

صدمه دیدن در حوادث

برخی از افراد ممکن است در اثر بروز حوادث گوناگون مانند آتش‌سوزی، تصادف و… قسمتی از ریش خود را ازدست بدهند.

عوامل ژنتیکی

بعضی افراد حتی پس از رسیدن به سن بلوغ، به طور ژنتیکی ریش و سبیل ندارند یا ریش آن‌ها بسیار کم است.

سبک زندگی نامناسب

شاید تعجب کنید اما عواملی مانند خواب بد و ناکافی، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و عدم دریافت ویتامین‌ها و ریزمغذی‌های مهم و مورد نیاز بدن، می‌توانند باعث ریزش ریش و سبیل ‌شوند.

علائم ریزش ریش و سبیل

می‌توان بر اساس یکی سری نشانه‌ها و علائم، ریزش ریش را تشخیص ‌داد و قبل از اینکه کاملا ریش خود را از دست بدهید، متوجه شوید. به‌ طور کلی علائم ریزش ریش شبیه به علائم ریزش مو می‌باشد. ممکن است ریزش ریش به‌صورت دسته‌ای در یک قسمت از صورت رخ دهد یا الگوی ریزش به‌شکل طاسی یا ریزش سکه‌ای باشد.

به عنوان مثال در الگوی ریزش موی آلوپسی باربا، شاهد نشانه‌های ریزش به صورت ناگهانی و در یک محل خاص از صورت هستیم. در ادامه با ریزش بیشتر ریش‌ها، ناحیه خالی بزرگ‌تر هم می‌شود و با سایر نواحی خالی هم‌پوشانی پیدا می‌کند.

ممکن است قبل از ریزش ریش، موهای ریش به طور ناگهانی سفید شوند. از سایر نشانه‌های ریزش ریش می‌توان به احساس درد، خارش، جوش، سوزش، حساس شدن، التهاب یا قرمزی در آن قسمت اشاره کرد. همچنین ممکن است پوست آن ناحیه زبر و پوسته‌پوسته شود. ریزش ریش در محل جوش و آکنه نیز یکی دیگر از حالت‌های ریزش ریش است.

علائم ریزش ریش و سبیل

مراحل کاشت ریش و سبیل

کاشت ریش در سه مرحله انجام می‌شود که به شرح زیر است:

مرحله برداشت

اولین قدم برای کاشت ریش، برداشت فولیکول مو از روی سر است. برای این کار جراح از بی‌حسی استفاده می‌کند، بنابراین در زمان کاشت، دردی احساس نخواهید کرد.

مرحله کاشت

در مرحله کاشت، فولیکول‌های برداشته شده، به قسمت مورد نظر در صورت پیوند زده می‌شود.

 مرحله بهبودی

پس از یک روز از زمان کاشت ریش، شاهد ایجاد پوسته‌های ریزی در اطراف هر فولیکول مو خواهید بود. این پوسته ها در عرض چند روز می‌ریزند.

بهترین روش کاشت ریش و سبیل چیست؟

برای کاشت ریش چندین روش وجود دارد که این روش‌ها شامل کاشت ریش به روش FIT، کاشت ریش به روش FUT، کاشت ریش به روش FUE، کاشت ریش به روش SUT، کاشت ریش به روش BHT می‌باشد. بسته به نوع پوست و مو و الگوی ریزش ریش، پزشک بهترین روش کاشت ریش را که برای شما مناسب است، انتخاب و اجرا خواهد کرد. بنابراین بهترین روش کاشت ریش برای هر فردی نسبت به فرد دیگر متفاوت خواهد بود. بهترین روش، آن روشی است که با کمترین میزان چالش و دردسر شما را به بهترین نتیجه می‌رساند. برای اینکه مناسب‌ترین روش را بشناسید باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

بهترین روش کاشت ریش

عوارض کاشت ریش

اگرچه کاشت ریش یک روش ایمن به شمار می‌آید، اما مانند هر عمل پزشکی دیگری دارای برخی عوارض است. این عوارض کوتاه مدت بوده و پس از مدتی برطرف می‌شوند. به طور کلی عوارض کاشت ریش به شرح زیر هستند:

  •         احساس خارش و سوزش
  •         ورم  صورت در نواحی تحت درمان
  •         احساس درد در قسمت صورت و پوست سر

        همچنین ممکن است به شکل محدود عوارض زیر را نیز به دنبال داشته باشد:

  •         باعث کاهش سطح خون بدن شود.
  •         قند خون بدن را افزایش دهد.
  •         باعث افزایش کلسترول خون خواهد شد.

اقدامات مهم قبل از کاشت ریش

پیش از انجام کاشت ریش، موهای سر خود را کوتاه یا رنگ نکرده و روز پیش از عمل، از شستشوی موها با شامپو نرم کننده خودداری کنید.

یک جلسه مشاوره با پزشک داشته باشید تا کلیه سوالات و ابهامات شما برطرف شود و با روش کار آشنایی پیدا کنید.

کلیه آزمایشاتی که پزشک تجویز می‌کند، انجام داده و با پزشک متخصص خود مشورت کنید. همچنین کلیه سوابق بیماری‌ها و داروهای مورد استفاده خود را به اطلاع پزشک برسانید.

مصرف الکل و دخانیات را در حدود یک هفته پیش از عمل قطع کنید.

مراقبت‌های بعد کاشت ریش و سبیل

مراقبت های بعد از کاشت ریش و سبیل می‌توانند در دستیابی شما به نتیجه دلخواه و تسریع فرایند درمان بسیار تاثیرگذار باشند. زیرا اگر از ریش‌های کاشته شده به خوبی مراقبت نکنید، ممکن است فولیکول‌های مو صدمه دیده و از بین بروند. برای مراقبت از کاشت ریش موارد زیر را در نظر بگیرید:

  •         پرهیز از لمس کردن، خاراندن و مالش دادن صورت در ناحیه چانه و گونه‌ها
  •         اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید
  •         خودداری از ورزش کردن و انجام فعالیت شدید بلافاصله پس از کاشت ریش
  •         خودداری از مصرف هر نوع داروی رقیق کننده خون پس از کاشت ریش تا زمانی که پزشک مشخص می‌کند.
  •         اجتناب از مصرف دخانیات و الکل تا زمانی که پزشک اجازه دهد.
  •         پرهیز از استحمام در آب گرم و استفاده از سونا تا یک هفته پس از کاشت ریش

هزینه کاشت ریش و سبیل

هزینه کاشت ریش و سبیل

از آنجایی که هزینه کاشت ریش به عوامل متعددی بستگی دارد و باید تمام عوامل را در نظر گرفت، نمی‌توان یک قیمت مشخص برای آن بیان کرد. با توجه به نوع روش کاشت ریش، ناحیه کاشت ریش و وسعت آن، نوع طراحی ریش و سبیل، میزان تراکم موها، بانک موی فرد، میزان تخصص و تجربه پزشک متخصص، کلینیک انتخابی شما، موقعیت بهترین کلینیک کاشت مو و پیشرفته بودن آن، هزینه این کار می‌تواند متفاوت باشد. همچنین بسته به اینکه کاشت ریش را به تنهایی انجام دهید یا همراه با کاشت سبیل باشد، هزینه متفاوت خواهد بود.

خلاصه مطلب کاشت ریش و سبیل

یکی از روش‌هایی که به کمک آن می‌توان ریش‌های از دست رفته در مردان یا هرگز نروییده را جبران و جایگزین نمود، کاشت ریش است. این روش در کلینیک‌های تخصصی پوست و مو و توسط پزشک متخصص انجام می‌گیرد. برای کاشت ریش روش‌های متعددی وجود دارد که پزشک بسته به نوع ریزش ریش هر فرد و شرایط پوست و موی او، بهترین روش را برای آن فرد انتخاب می‌کند.

هزینه کاشت ریش نیز بسته به روش انتخابی، وضعیت بانک موی فرد و میزان تراکم ریش متفاوت خواهد بود. برای اطلاع دقیق از میزان هزینه این روش، باید به کلینیک مورد نظر خود مراجعه و پس از مشاوره با پزشک، از میزان دقیق هزینه آگاهی پیدا کنید.

آیا کاشت ریش و سبیل دائمی است؟

بله، کاشت ریش یک روش دائمی برای رفع ریزش ریش و ریش‌های تکه تکه است. البته میزان موفقیت و ماندگاری این روش تا حد زیادی به مراقبت‌های فرد پس از کاشت ریش و عمل به توصیه‌های پزشک بستگی دارد.

بهترین زمان برای کاشت ریش و سبیل کی است؟

می‌توان پس از ۱۸ سالگی برای کاشت ریش و سبیل اقدام کرد، اما اگر کمی صبور باشید با رسیدن به حدود سی سالگی موهای صورت ضخیم‌تر خواهند شد.

برای کاشت ریش چند جلسه نیاز است؟

کاشت ریش به طور معمول در طول یک جلسه انجام پذیر است. اما با توجه به اینکه چه میزان مو پیوند زده می‌شود، ممکن است به دو یا چند جلسه برای رسیدن به نتیجه مورد نظر، زمان نیاز داشته باشید. هر جلسه در حدود ۲ تا ۱۲ ساعت طول می‌کشد که بستگی به روند کارد دارد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا