بینی

اسپلینت بینی چیست؟ + نحوه گذاشتن و برداشتن گچ بینی

اسپلینت بینی چه زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ آیا انواع خاص دارد؟ اسپلینت بعد از جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در گذشته گچ بینی مورد کاربرد بوده است، ولی امروزه دیگر گزینه ایده آلی نیست. اسپلینت داخل بینی و خارج از بینی انواع اسپلینت به شمار می‌آیند. برای پاسخ به سوالات شما درباره معرفی اسپلینت بینی با پزشکبان همراه باشید!

اسپلینت بینی چیست؟

اسپلینت بینی از جمله وسایل و لوازمی است که برای بهتر شدن نتیجه جراحی بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسپلینت به خاطر نقش بسزایی که در فرم دهی و محافظت از بینی دارد، بعد از جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شما اسپلینت داخل بینی را می‌توانید همانند آتل پلاستیکی در نظر بگیرید که در خارج از بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولاً در گذشته‌ها بعد از جراحی بینی از گچ بینی استفاده می‌کردند تا این چنین فرم بینی حفظ شود، اما در حال حاضر اسپلینت این کار را به راحتی انجام می‌دهد و نسبت به گچ، قطعاً مزایای بیشتری دارد.

اسپلینت بینی چیست؟

می‌توان گفت اسپلینت از جنس سیلیکون یا پلاستیک در ابعاد مختلف ساخته شده و باعث می‌شود تا بافت غضروفی بتواند در جای خود به درستی قرار بگیرد و شکل جدید بینی را حفظ کند. مهم‌تر از همه باعث کاهش تورم آن می‌شود و اینچنین، در برابر آسیب‌ها یک نقش حفاظت کننده بر عهده می‌گیرد.

نکته مهم‌تر این است که تیغه بینی را نگه داشته و باعث کاهش خونریزی بعد از جراحی می‌شود، چسب و گچ بینی استخوان و غضروف‌های بینی را در زمان ترمیم از حرکت دادن دور نگه می‌دارد و به همین دلیل، اسپلینت‌های بینی بعد از جراحی‌های ساده بینی، ترمیم شکستگی و موارد این چنینی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مطلب پیشنهادی: بهترین جراح بینی در تهران کیست؟

انواع اسپلینت بینی

توجه داشته باشید که اسپلینت بینی به صورت طبیعی معمولاً یک هفته روی بینی باید باقی بماند تا باعث ترمیم بینی شود اما در این بین، اگر بخواهیم در مورد انواع اسپلینت بینی با شما صحبت کنیم، با دو نوع اسپلینت داخل و خارج روبرو می‌شوید. اسپلینت داخل بینی معمولاً درون سوراخ‌های بینی قرار گرفته که با استفاده از چند بخیه می‌تواند در محل خود به صورت محکم جا‌ بگیرند.

این اسپلینت‌ها بعد از جراحی انحراف بینی کاربرد بسیار زیادی دارند. این نوع اسپلینت تماس بین دیواره بینی و استخوان و غضروف را حفظ کرده و به بهبود دیواره و ساختار داخلی بینی هم کمک می‌کند.

در مورد اسپلینت خارج بینی هم باید گفت که به صورت نواری در جای خود محکم می‌شود که در ابتدا از یک چسب مخصوص برای نگه داشتن اسپلینت استفاده می‌کنند تا به کاهش تورم بینی کمک کرده و همچنین، آتلی مناسب به شمار می‌آید.

مزایای استفاده از اسپلینت بینی

در مورد مزایای اسپلینت بینی هم اگر بخواهیم صحبتی داشته باشیم، می‌توان گفت اسپلینت به خاطر استفاده در خارج از بینی باعث کاهش تورم و ورم بینی شده و می‌تواند از ایجاد هرگونه بافت اسکار بعد از جراحی زیبایی بینی، جلوگیری به عمل آورد. این نکته را هم به خاطر داشته باشید؛ همچون یک حالت حفاظتی بعد از جراحی بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای این‌که حفره‌های بینی دچار خونریزی و درد نشوند، اسپلینت بسیار کاربردی و قابل ‌استفاده است.

مزایای استفاده از اسپلینت بینی

مراقبت از اسپلینت داخل بینی در حین استفاده

از جمله اقداماتی که شما در حین استفاده از اسپلینت بینی باید در نظر بگیرید، این است که به خاطر نداشتن استحکام بالا از ضربه زدن به آن بپرهیزد؛ همچنین به کشیدن گچ بینی خود تمایل نشان ندهید، بعد از کم شدن ورم بینی گچ بینی هم شل شده و لازم به کشیدن نیست. سعی کنید بینی خود را خیس نکنید؛ چرا که استحکام اسپلینت کاهش پیدا می‌کند و معمولاً استفاده از یک اسفنج برای شستشوی صورت می‌تواند مناسب و کاربردی باشد.

نحوه گذاشتن اسپلینت بینی

نحوه گذاشتن اسپلینت داخل بینی به این شکل است که بعد از جراحی، جراح باید در هر سوراخ بینی، یک قالب قرار دهد و با استفاده از ۱ الی ۲ بخیه آن را به دیواره سوراخ بینی به صورت موقت متصل کند. سپس چند روز یا چند هفته که بگذرد، بیمار باید به پزشک خود مراجعه کرده تا با برداشتن بخیه‌ها توسط پزشک، اسپلینت بینی خارج شود.

نحوه قرار دادن اسپلینت خارجی روی بینی بدین‌ صورت است که بعد از جراحی، بینی باید بانداژ شده باشد و قالبی خارجی که منعطف است روی بانداژ قرار بگیرد؛ اینچنین بینی می‌تواند محکم و ثابت نگه داشته شود، سپس یک بانداژ اضافه را روی اسپلینت بینی قرار می‌دهند. برای گذاشتن اسپلینت لطفاً در ابتدا آموزش‌های لازم را ببینید؛ چراکه امروزه علاوه بر جراح، آموزش‌های ویدیویی هم در این‌باره بسیار زیاد شده‌اند.

برداشتن اسپلینت بینی

برای برداشتن اسپلینت بینی معمولاً باید ۱ هفته از جراحی بینی شما باید بگذرد تا بتوانید نسبت به برداشتن اسپلینت اقدام کنید. معمولاً برای انجام این کار بخیه‌ها باید در مطب جراح کشیده شود، این نکته را هم به خاطر داشته باشید که قبل از مراجعه به پزشک باید استحمام کرده، تا گچ بینی شما خیس شود و همان‌طور که گفته شد، خیس شدن گچ باعث شل شدن آن می‌شود.

برداشتن اسپلینت بینی

در مورد تامپون این چنین باید گفت تامپون را جراح داخل بینی قرار می‌دهد و ممکن است، تنفس فرد با مشکلاتی روبرو شود، اما به هر حال، تامپون بعد از ۲ الی۳ روز از جراحی توسط جراح از بینی خارج شده و بیمار به راحتی می‌تواند نفس بکشد. این نکته را به خاطر داشته باشید اگر تامپون مورد استفاده قرار نگیرد، ترشحاتی که درون بینی بوده، خشک شده و برای خارج کردن ترشحات مشکلات بسیار جدی برای بیمار به وجود خواهد آمد.

آنچه در اسپلینت بینی خواندید:

در مورد اسپلینت بینی با شما عزیزان صحبت کرده‌ایم. امروزه دیگر از گچ بینی استفاده نمی‌کنند و اسپلینت همچون یک آتل می‌تواند به فرم‌دهی هرچه بهتر بینی بعد از جراحی کمک کند. این نکته را به خاطر داشته باشید که اسپلینت داخلی بینی و خارج از بینی همگی انواع اسپلینت را تشکیل می‌دهند. نحوه گذاشتن و برداشتن اسپلینت را به صورت مختصر و مفید توضیح داده‌ایم، اما شما برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاورین ما در این زمینه در ارتباط باشید. امروزه جراحی بینی بسیار عمل پرطرفداری است، به همین جهت کسب اطلاعات در این باره خالی از لطف نیست.

آیا اسپلینت تاثیری در فرم بینی دارد؟

خوب است بدانید که از گچ بینی برای این استفاده می شود که اندازه و شکل سوراخ های بینی بعد از جراحی در برابر با قبل از فرایند متفاوت است. اسپلینت ها به حفظ شکل جدید بینی و اندازه آن تا زمانی که تمام بافت های آسیب دیده بینی بهبود یابند کمک می کند. به بیان دیگری گج بینی نقش یک سپر مراقبتی را دارد تا بینی تغییر شکل پیدا نکند. اسپلینت بینی در فرم بینی تاثیری ندارد ولی از آن مراقبت می کند تا دچار افتادگی نگردد.

برداشتن اسپلینت داخل بینی درد دارد؟

از نگرانی ها و ترس هایی که بیماران بعد از عمل جراحی دارند، برداشتن آتل است که باعث احساس درد خواهد شد. در این بین باید گفت که میزان تحمل فرد نشان می دهد که برداشتن اسپلینت بینی درد دارد یا نه. در آخر این عمل درد آور یا آزار دهنده نیست و طی زمان بسیار کمی انجام می شود.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا