ورم بینی بعد از عمل | علت ورم و نحوه کاهش آن
ورم بینی بعد از عمل تا چه زمانی بهبود پیدا میکند؟ آیا ورم صورت بعد از عمل بینی طبیعی است؟ مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل به چه صورت است؟ میتوان اینگونه گفت که ورم بینی بعد از جراحی چند هفته بعد از بین خواهد رفت. در صورتی که ورم صورت بعد از این عمل طبیعی است، باید از مراحل کاهش ورم بینی مانند استفاده از کمپرس آب یخ غافل نشد. ما در ادامه بیشتر در مورد پاسخ این سؤالات با شما صحبت خواهیم کرد، پس در ادامه مطلب همراه پزشکان باشید.
انواع ورم بینی بعد از عمل
ورم بینی بعد از عمل انواعی دارد. در هر فردی معمولاً میزان ورم بعد از عمل متفاوت است. در این میان، ضخامت پوست، سلامت عمومی بیمار، تکنیکی که جراح به کار میبرد؛ ضربهای که به بینی بعد از عمل وارد میشود، نوع استخوان بینی، نوع گرافت ساختاری، تعداد جراحیهای بینی که قبلاً انجام شدهاند، همگی از جمله عواملی به شمار میآیند که در میزان تورم بعد از عمل بینی تأثیر میگذارند.
تورم اولیه یا حاد به خاطر التهابی است که بعد از جراحی به وجود میآید. این نوع تورم با کبودی هم همراه است. هر چقدر برشها دقیقتر باشند، کمترین آسیب را بینی تحمل میکند. به خاطر بسپارید که نوع بینی و روشی که جراح به کار میبرد هم موضوع بسیار مهمی به شمار میآید.
بعد از تورم اولیه یا حاد، تورم ثانویه که به آن مزمن هم میگویند به خاطر حبس شدن مایع میان بافتی در قسمت زیرین پوست ایجاد میشود، به هر حال مقادیری از مایعات هنگام تغییر شکل غضروفها زیر پوست جمع شده و باعث ایجاد تورم میشوند؛ در برخی از مواقع هم ورمها به بافت تغییر حالت میدهند. این نوع تورم در ۲ طرف بینی قابل مشاهده است.
تأثیر مهارت جراح در میزان ورم بینی بعد از عمل
ورم بینی بعد از عمل معمولاً اگر یک ورم طبیعی باشد چند هفته بعد از عمل از بین خواهد رفت. در صورتی که ورم مزمن باشد هم، ۶ ماه الی ۲ سال طول خواهد کشید تا ورم از بین برود. این نکته را به خاطر بسپارید که همهچیز در عمل بینی به مهارت و تجربه پزشک بستگی دارد. مهارت جراح یکی از معیارهای اصلی در میزان تورم بعد از عمل به شمار میآید.
هر چه قدر برش دقیقتر باشد و جراح ظرافت بیشتری به خرج دهد، طبیعتاً تورم در کمترین حالت خود قرار خواهد داشت. ۲ روش باز و بسته در حین عمل بینی اگر به درستی انجام نگیرد، کاملاً طبیعی است که میزان تورم بالایی را بیمار تجربه خواهد کرد. با این حال باید به جراحی کار بلد و باتجربه برای انجام این عمل مهم مراجعه کنید.
دلیل ورم صورت بعد از عمل بینی
در مورد ورم صورت بعد از عمل بینی اگر بخواهیم صحبت کنیم، بهتر است بدانید که این نوع ورم، به دلیل جمع شدن مایع بین سلولی به وجود میآید. یعنی تا حدودی یک نوع واکنش التهابی به شمار میآید. معمولاً ورم یاد شده چیزی حدود ۱ الی ۳ ماه بعد از عمل بینی از بین خواهد رفت. عمدتاً بینیهایی که گوشتیتر هستند، بهبود ورم در مدت زمان طولانیتری امکانپذیر است. معمولاً هرچه قدر تغییرات و ایرادهایی برای عمل بینی بیشتر باشد، ورم و تورم بیشتری را باید شاهد بود.
بعد از جراحی بینی نباید این گونه انتظار داشت که تورم به سرعت برطرف شود، به این دلیل که این چنین عملهای جراحی تهاجمی هستند. ورم اولیه چند هفته طول میکشد تا از بین برود. در صورتی که ورمهای مزمن ۶ ماه الی ۱ سال را برای بهبودی زمان نیاز دارند. اگر جراحی ترمیمی هم وجود داشته باشد، ممکن است ورم ۶ ماه الی ۱ سال طول بکشد تا بهبود پیدا کند.
مطالب شاید برای شما مفید باشد:
مراقبتهای بعد از عمل بینی | بعد از جراحی بینی چه کنیم؟
بررسی مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل
چنانچه بخواهیم در مورد مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل با شما صحبت کنیم، باید اینچنین گفت که استفاده از کمپرس آب یخ یکی از مهمترین مراحل به شمار میآید. برای اینکه گردش خون بهبود پیدا کند، معمولاً از ۲ عدد بالشت بیمار برای زیر سر خود باید استفاده کند. یعنی باید بالشت را بهگونهای زیر سر بیمار قرار داد که سر کمی بالاتر از حد معمول همیشگی باشد.
به هیچ عنوان بیمار نباید زخم و پانسمان را دست کاری کند که متأسفانه برخی به این موضوع، بیتوجهی میکنند. خوردن غذاهای گرم توصیه میشود ولی غذای داغ و جویدنی ممنوع هستند. اگر بیمار قصد استحمام دارد، بهتر است از آب ولرم استفاده کند؛ به این دلیل که، آب داغ باعث تشدید تورم بینی خواهد شد.
انجام ورزشهایی نظیر پیاده روی را هم نباید به هیچ عنوان نادیده گرفت. داروها باید دقیقاً طبق تجویز پزشک مصرف شوند که در غیر این صورت، مشکلات ریز و درشت زیادی را به وجود میآورند. به هیچ عنوان بیمار بعد از عمل بینی، نباید از به انجام ورزشهای سنگین بپردازد.
چسب زدن نوک بینی باید کاملاً مطابق آموزشی باشد که پزشک دستور داده است. به هیچ وجه بیمار نباید سر خود را خم کنید، این یکی از مهمترین مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل به شمار میآید؛ همچنین بیمار نباید در برابر نور خورشید و لامپهای حرارتی قرار بگیرد.
رژیم غذایی برای کاهش ورم صورت بعد از عمل بینی
به حداقل رساندن مصرف سدیم در رژیم غذایی را نباید نادیده گرفت. نوشیدن مایعات و آبمیوههای طبیعی مانند آناناس و کرفس را جدی بگیرید. به هیچ وجه، بیمار نباید غذاهای جویدنی و سفت را مصرف کند. در این بین، این نکته را هم باید کاهش ورم بینی بعد از عمل در نظر گرفت که مصرف الکل و تنباکو تا ۴ هفته بعد از عمل نباید انجام شود.
سخن پایانی
در مورد انواع ورم بینی بعد از عمل با شما صحبت کردهایم؛ همچنین به بیان این موضوع هم پرداختهایم که ورم صورت بعد از عمل بینی به چه دلیل به وجود میآید. توجه داشته باشید که اگر به مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل دقت کنید و طبق توصیههایی که ارائه میدهد، بتوانید به درستی عمل کنید در کوتاه مدت از شر ورم صورت و بینی خلاص خواهید شد.