پزشک و متخصص

بهترین روانشناس کودک در تهران سال ۱۴۰۲

روانشناسی کودک یک شاخه مهم و تخصصی در حوزه روانشناسی است که به مطالعه و درمان مشکلات روانی و رفتاری کودکان می‌پردازد. بهترین روانشناس کودک با استفاده از روش‌های تحقیق و تکنیک‌های مناسب، به تشخیص و درمان مشکلاتی مانند اختلالات رفتاری، اضطراب، افسردگی، عدم یادگیری، مشکلات خانوادگی و سایر مسائل روانی کودکان کمک می‌کند.

روانشناس در بالابردن کیفیت سلامت کودک نقش مهمی را ایفا کرده و باعث می‌شود که مسیر زندگی او به سمت سلامتی ذهن و روان قرار گیرد. این تخصص به بررسی عوامل روانی و اجتماعی که بر روی رشد و توسعه کودکان تأثیر می‌گذارند، تمرکز دارد. انتخاب بهترین روانشناس کودک برای تأثیرگذاری مثبت بسیار اهمیت دارد؛ ازاین‌رو در این مقاله از سایت پزشکبان سعی کرده‌ایم راهنمایی جامع از لیست روان‌شناسان حرفه‌ای و وظایف آنان ارائه دهیم.

روانشناس کودک کیست؟

بهترین روانشناس کودک فردی است که به طور تخصصی مهارت‌های لازم برای ارتقای سلامت روانی، عاطفی، اجتماعی و رفتاری کودکان و نوجوانان را کسب کرده باشد. روانشناس کودک به ما در درک بیشتر رفتار کودکان و نحوه حمایت از آن‌ها برای تربیت فرزندی سالم کمک می‌کند. در علم روانشناسی کودک، به بررسی و مطالعه رشد ذهنی، اجتماعی و عاطفی او می‌پردازند و با ارتباط‌گیری و ایجاد اعتماد در کودک، روند درمان را آغاز می‌کنند. روانشناسی کودک ۵ حوزه اصلی دارد که شامل موارد زیر است:

  • رشد و تکامل
  • نقاط عطف رشد
  • مهارت‌های رفتاری
  • مهارت‌های عاطفی
  • مهارت‌های اجتماعی

روانشناس کودک کیست؟

وظیفه بهترین روانشناس کودک

روانشناس کودک هنگام ارتباط با کودک و نوجوان، از روش و تکنیک‌های مختلفی استفاده می‌کند.

  1. اجرای تکنیک روانشناسی کودک:
  • بهترین روانشناس کودک با استفاده از آزمون روانشناختی به بررسی و معاینه مشکلات روانی، فکری، شناختی و رفتاری کودک می‌پردازد.
  • از شیوه‌های گفتاردرمانی و مدیریت رفتار استفاده می‌کند.
  • اجرای روش‌هایی برای جلوگیری از اعتیاد در آینده
  • دریافت مشاوره از سایر متخصصان
  1. انجام وظایف روانشناسی کودک:

بهترین روانشناس کودک وظیفه دارد در مراقبت از کودکانی که مشکلات روانی، عاطفی، ذهنی و رفتاری دارند همکاری کند. از جمله اقدامات درمانی در روانشناسی کودک شامل موارد زیر است:

  • هنردرمانی
  • رفتاردرمانی
  • موسیقی‌درمانی
  • درمان با بازی‌های کودکانه
  • ارتقای کیفیت رابطه والدین با فرزند
  • درمان کنترل خشم کودک
  • تروما درمانی کودک
  • رفتاردرمانی دیالکتیک یا DBT
  • درمان شناختی رفتاری
  • روان‌درمانی متمرکز بر هیجان
  • خانواده‌درمانی
  • کاردرمانی
  • درمان تعامل والد – کودک

نکات و فاکتورهای مهم برای انتخاب بهترین روانشناس کودک

باید قبل از مراجعه به روانشناس به نکات و فاکتورهای مهم برای انتخاب روانشناس کودک دقت کنید. از جمله ویژگی‌های یک روانشناس خوب عبارتند از:

  • تخصص کودک: در روانشناسی کودک و نوجوان برای دریافت خدمات درمانی مناسب و اصولی باید به یک متخصص خوب مراجعه کنیم.
  • مهارت: یک روانشناس کودک باید علاوه بر داشتن تخصص، از مهارت بالایی برخوردار باشد. شما می‌توانید با مطالعه رزومه روانشناس از سابقه و مهارت او اطلاعاتی را به دست آورید.
  • توانایی ارتباط با کودک: توانایی ارتباط با کودک، آگاهی از نحوه برخورد صحیح و جذب کودک از جمله ویژگی‌های مهم یک روانشناس توانا است. از آن جایی که کودکان با افرادی که شناخت کافی ندارند ارتباط سختی می‌گیرند؛ باید روانشناس بتواند با برقراری ارتباط دوستانه و گرم، نیازها و مشکلات کودک را شناسایی کند.
  • توانایی ارتباط با والدین: روانشناس کودک باید توانایی لازم برای ارتباط با والدین را داشته باشد تا بتواند وضعیت روحی و روانی کودک، گزارش رفتار و روند پیشرفت کودک را با پدر و مادر به اشتراک بگذارد.

نکات و فاکتورهای مهم برای انتخاب بهترین روانشناس کودک

بهترین روانشناس کودک در تهران

برای یافتن روانشناس خوب در تهران می‌توانید از طریق شیوه‌های زیر اقدام کنید:

  • پرس‌وجو از پزشکان متخصص
  • سؤال‌کردن از اعضای خانواده
  • دریافت راهنمایی از منابع انسانی در محل کار یا تحصیل
  • وب‌گردی و جستجو در اینترنت

ویژگی‌های روانشناس کودک با تجربه در تهران

یک روانشناس حرفه‌ای همواره دانش و توانایی‌های خود را افزایش می‌دهد. او باید بتواند با دلسوزی و صبوری، شنونده خوبی برای مراجعه‌کننده باشد و با تحلیل شرایط بیمار، تصمیم درستی برای درمان بگیرد. بهترین روانشناس کودک در تهران دارای ویژگی‌های زیر است:

  • دارای قدرت حل مسئله
  • مهارت ارتباطی قوی
  • مهارت تحلیلی بالا
  • صبوری
  • رازداری
  • همدلی

بیشتر بخوانید: بهترین روانپزشک تهران

لیست بهترین روانشناس کودک در تهران سال ۱۴۰۲

در لیست زیر ۴ مورد از روان‌شناسان کودک که سابقه فعالیت موفقی دارند با آدرس و شماره تماس ذکر شده است:

۱. دکتر امیرعلی نگارنده

v     توضیحات·         روانشناس کودک و نوجوان

·         آسیب شناس گفتار و زبان

v     آدرس·         خیابان ستارخان، برق آلستوم، نرسیده به ورودی شیخ فضل‌الله، نبش کوچه نیلوفر، کلینیک پارسا
v     شماره تماس·         ۰۲۱۴۴۲۸۰۲۶۹

۲. دکتر شیوا محمودی

v     توضیحات·         مشاور و روان درمانگر
v     آدرس·         شهرک غرب، تقاطع بلوار دریا و فرحزادی، بلوار نورانی، پلاک ۱۹
v     شماره تماس·         ۰۲۱۲۵۹۱۷۹۹۰

۳. دکتر مهسا ساداتی

v     توضیحات·         متخصص روانشناسی کودک و نوجوان
v     آدرس·         خیابان گیشا، جنب مرکز خرید بزرگ نصر، بین فاضل شمالی و سبحانی، پلاک ۱۸۰، طبقه ۲، واحد ۳
v     شماره تماس·         ۰۲۱۸۸۲۳۵۹۴۸

·         ۰۹۱۲۸۳۹۸۵۸۸

۴. دکتر لیلا بهرام پور

v     توضیحات·         روانشناس و مشاور کودک و خانواده
v     آدرس·         خیابان ملاصدرا بعد از خیابان شیخ بهایی جنب بانک سپه پلاک ۱۴۶، طبقه ۲، واحد ۴، مرکز مشاوره مهر جاوید
v     شماره تماس·         ۰۲۱۸۸۶۱۲۴۰۹

·         ۰۲۱۸۸۶۱۳۸۱۳

لیست بهترین روانشناس کودک در تهران سال 1402

چه زمانی باید والدین به روانشناس کودک مراجعه کنند؟

کودکان در سنین مختلف ممکن است نیاز به کمک‌های روانشناسی داشته باشند تا سلامت روان آنها تضمین شود و از آسیب‌های رفتاری در بزرگسالی در امان باشند. در ادامه برخی از علائمی که نشان می‌دهد، کودک شما به روانشناس نیاز دارد ذکر شده است:

تغییر عادت خواب و غذا:

علائمی مثل زیاد خوابیدن یا کمبود خواب را جدی بگیرید و نسبت به اختلالات غذایی بی‌توجه نباشید. اگر کودک شما به‌جای بازی و فعالیت در طول روز خواب است یا به هنگام شب، خواب کافی ندارد به دنبال راه درمان او باشید؛ چون در طولانی‌مدت عدم تعادل در خواب ممکن است به‌سلامت کودک آسیب بزند. مواد غذایی تأثیر زیادی در رشد کودکان دارند؛ ازاین‌رو اختلالات غذایی در سنین پایین روند رشد آنان را مختل می‌کند که باید سریع درمان شود.

کاهش یا افزایش خواب:

افزایش و کاهش ناگهانی خواب بیانگر وجود افسردگی یا اضطراب در کودک است. در این شرایط کودک ممکن است به علت نگرانی زیاد مشکل خواب داشته باشد یا به‌خاطر عدم فعالیت و خواب زیاد، احساس افسردگی کند. در این مواقع روان‌شناس به‌خوبی می‌تواند دلایل اصلی این‌گونه علائم را به‌وسیله استراتژی‌های خاص کشف کند.

بروز رفتارهای مخرب:

اگر کودک شما رفتارهای تهاجمی و خودتخریبی مثل خودزنی، آسیب به بدن و فروکردن ناخن در پوست را دارد نیاز است به روانشناس مراجعه کند. این گونه رفتارها از کینه، عصبانیت و درد نشئت می‌گیرد که باید توسط روانشناس اصلاح شود. عدم درمان این گونه رفتارها ممکن است در سنین بزرگسالی فرد را با مشکلات رفتاری و روانی روبه‌رو کند و به خود آسیب بزند.

نگرانی و احساس غم:

گاهی اوقات کودک برای انجام فعالیت‌های روزانه خود تمرکز کافی ندارد و علائمی مثل گریه، نداشتن انگیزه و اضطراب مداوم در او مشاهده می‌شود. در این شرایط کودک نیاز به توجه و کمک دارد؛ زیرا ماندگاری این علائم بازدارنده پیشرفت او خواهند بود. اگر حس ناامیدی و غم در فرزند شما رشد کند باعث می‌شود انگیزه لازم برای موفقیت و تلاش برای آینده را نداشته باشد. با مشورت‌گرفتن از بهترین روانشناس کودک، می‌توانید مجدد انرژی و انگیزه فرزند خود را بیشتر کنید و او را در مسیر موفقیت قرار دهید.

بدرفتاری با دیگران:

ممکن است احساسات درونی کودک به‌صورت پرخاشگری، جروبحث با والدین و دعوا با دوستان خود بروز پیدا کند. قبل از اینکه اقدامات عجولانه مثل تنبیه‌کردن کودک را در پیش بگیرید توصیه می‌شود برای اصلاح رفتار او و یافتن دلیل اصلی آن با بهترین روانشناس کودک مشورت کنید. روانشناس در این مرحله با صحبت‌کردن با کودک و ارائه راه‌حل‌های تخصصی به شما کمک می‌کند که چگونه برای جلوگیری از پرخاشگری فرزند خود اقدام کنید.

انزوا و عدم ارتباط اجتماعی:

زمانی که کودک شما برخلاف گذشته از همسالان خود کناره‌گیری می‌کند و انزوا را به جمع‌های خانوادگی ترجیح می‌دهد؛ این احتمال وجود دارد که گرفتار مشکلی جدی باشد. ادامه‌داشتن فرایند عدم ارتباط اجتماعی در سنین خردسالی سبب می‌شود که فرد هنگام بزرگ‌شدن، توانایی برقراری ارتباط با دیگران را نداشته باشد و نتواند جایگاه اجتماعی خوبی برای خود رقم بزند. در چنین شرایطی مراجعه به بهترین روانشناس کودک ضرورت دارد.

تمایل داشتن به‌تنهایی:

علاقه به تنهایی و عدم صحبت با دیگران نشانه خوبی نیست. اگر کودک مدت زمان طولانی را در اتاق سپری می‌کند و با دیگران ارتباطی ندارد باید توسط روانشناس مورد درمان قرار بگیرد؛ زیرا تنهایی مداوم سبب تشدید افسردگی می‌شود و کودک را با اختلالات روانی مواجه می‌کند. بخشی از رشد شخصیتی و رفتاری کودک از طریق تعامل با دیگران شکل می‌گیرد اگر او مدام در تنهایی خود غرق شود نمی‌تواند تجربه کسب کند و به تکامل شخصیتی برسد.

در خود فرورفتن:

کودکان هنگام تغییرات بزرگ در زندگی مثل طلاق بین پدر و مادر، تولد خواهر یا برادر و نقل مکان، در خود فرومی‌روند. در این زمان کودک با مشکلاتی مانند شب‌ادراری، ترس، بداخلاقی و وابستگی شدید روبه رو می‌شود که نشان‌دهنده وجود مشکل در او است. هنگام جدایی والدین کودکان آسیب‌های گوناگونی را تجربه می‌کنند و از نظر روانی بار غم زیادی را به دوش می‌کشند. مشورت با روانشناس کودک در این دوره می‌تواند به او کمک بسیاری کند تا با شرایط فعلی کنار بیاید و به فکر پرورش توانایی‌های خویش باشد.

مشکلات جسمی:

علت برخی علائم جسمی مثل سردرد و دل‌درد می‌توان در اثر افسردگی و اضطراب کودک باشد، نباید این علائم را بدون ریشه‌یابی نادیده گرفت. پس از اقدامات درمانی توسط پزشک، مراجعه به روانشناس کودک را فراموش نکنید؛ زیرا درگیری فکری کودکان و تشدید استرس در آن‌ها، گاهی اوقات منجر به عارضه‌هایی مثل سردرد خواهد شد.

صحبت در مورد مرگ (هشدار):

صحبت مداوم و مکرر کودک در مورد مرگ نشانه خوبی نیست. اگر کودک درباره خودکشی یا کشتن افراد دیگر صحبت کرد باید فوری به روانشناس کودک مراجعه کنید. احساس تمایل به خودکشی از جمله مشکلات روانشناختی است. در این شرایط کمک‌گرفتن از بهترین روانشناس کودک و امید دادن به او اهمیت بالایی دارد که نباید آن را نادیده گرفت.

وابستگی:

علت اصلی وابستگی می‌تواند از استرس و اضطراب نشئت بگیرد. وابستگی زمانی رخ می‌دهد که کودک اعتمادبه‌نفس پایینی داشته و از تنهایی می‌ترسد یا تصور می‌کند اگر فردی به او آسیب بزند، نمی‌تواند به کسی پناه ببرد. بهترین روانشناس کودک در این موقعیت اعتمادبه‌نفس کودک را افزایش می‌دهد و این باور را به او القا می‌کند که می‌تواند از پس انجام هر کاری بر بیاید و قدرت یادگیری بالایی دارد.

عدم انجام فعالیت‌های موردعلاقه:

امتناع از انجام کارهایی که در گذشته برای کودک جذاب بوده است می‌تواند از نشانه‌های افسردگی باشد. در این مرحله باید علت عدم علاقه را مشخص کنیم که آیا این رفتار کودک به‌خاطر مشکل روحی است یا خیر. روانشناسی کودک به ما کمک می‌کند دلیل تغییر علاقه کودک را بیابیم و اگر بیانگر افسردگی است آن را درمان کنیم.

دلیل اهمیت روانشناسی کودک

والدین نسبت به‌سلامت کودک و رشد آن حساس هستند؛ ولی نسبت به واکنش‌های رفتاری کودک، آگاه نیستند و نمی‌دانند که آیا رفتارهای کودک طبیعی است یا غیرطبیعی. در این موقعیت بهترین روانشناس کودک به شما کمک می‌کند که ناهنجاری‌های رفتاری کودکان را شناسایی کرده و در صورت مشکل جدی آن را درمان کنید. آگاهی از الگوهای روان‌شناختی نرمال و غیرنرمال کودک، به پدر و مادر این امکان را می‌دهد که ارتباط صحیح با فرزند خود داشته باشند و در روند رشد کودک نقش مثبتی را ایفا کنند.

دلیل اهمیت روانشناسی کودک

نتیجه‌گیری

انتخاب بهترین روانشناس کودک در زمینه تربیت کودکان سالم امری ضروری است. تربیت صحیح فرزندان، ایجاد محیطی امن برای رشد آنان و اطمینان از سلامت روانی کودک، اغلب نیاز به مشورت با روانشناس دارد. برای انتخاب روانشناس کودک ابتدا رزومه کاری و تحصیلی او را مورد بررسی قرار دهید و به کلینیک‌ها و مراکزی مراجعه کنید که نام و نشانی شناخته شده‌ای دارند و سوابق آنان قابل بررسی است.

سؤالات متداول        

هدف روانشناسی کودک چیست؟

هدف اصلی روانشناسی کودک، تربیت و پرورش کودکانی با شخصیت سالم و موفق است. روان‌شناسی کودک باعث می‌شود رشد جسمی، رشد شخصیتی، رشد ذهنی، زبانی و احساسی کودک در مسیر صحیحی قرار بگیرد.

هزینه مشاور روانشناس کودک چقدر است؟

قیمت مشاوره بهترین روانشناس کودک در سال۱۴۰۲ در صورت داشتن کارشناسی ارشدو دکترای تخصصی ، به ازای هرجلسه ۲۳۰۰۰۰تا۲۷۰۰۰۰ تومان است.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا