بینی

شکستگی بینی چگونه است؟ + علائم و درمان غیرجراحی

علائم شکستگی بینی از همان ابتدا خود را نشان می‌دهند که درد و خونریزی از مهمترین علائم آن‌ها است. استخوان و غضروف در این شکستگی دچار آسیب می‌شوند؛ به همین دلیل در برخی شرایط نیاز است که بیمار بلافاصله به بیمارستان فرستاده شود. ناحیه تقسیم سوراخ‌های بینی یا همان پل بیشتر در معرض شکستگی است.

بینی شکسته متورم می‌شود و فرد درد زیادی را تحمل می‌کند. خمیده یا کج شدن از دیگر علائم شکستگی دماغ است که در بیشتر افراد مشاهده می‌شود. با ضربه زیاد بینی شکسته و مجاری آن مسدود می‌شود و شما شاهد کبودی و سیاهی خواهید بود. برای آشنایی بیشتر با این علائم بینی شکسته و نحوه درمان توصیه می‌شود تا انتهای متن همراه پزشکبان باشید.

معرفی اصلی‌ترین علائم شکستگی بینی

پس از شکستگی بینی علائمی در فرد ظاهر می‌شود که برخی علائم ساده هستند و به راحتی در منزل برطرف می‌شوند اما برخی دیگر حاد هستند و نیاز است که فورا بیمار به بیمارستان منتقل شود.

اصلی‌ترین علامت این شکستگی خونریزی است که با توجه به شدت ضربه کم و زیاد می‌شود. در شرایطی که خونریزی کنترل نشود باید نزد بهترین جراح بینی در تهران بروید.

خارج شدن مایع شفاف از داخل بینی هم علامت اصلی شکستگی دماغ است که نشان‌دهنده آسیب به بخش‌های داخلی بینی است. مشکل در تنفس از دیگر علائم شکستگی بینی است چون مسیر تنفس به طور کامل مسدود می‌شود.

دیگر علائم اصلی می‌توان به کج شدن بینی اشاره کرد. هر چه ضربه بیشتر باشد علائم با شدت بیشتری خود را نشان می‌دهند. با حرکت دادن یا ماساژ بینی صداهایی غیر طبیعی را می‌شنوید.

شکستگی بینی

انواع شکستگی بینی

شکستگی بینی به شکل‌های مختلف خود را نشان می‌دهد و این بستگی به نوع ضربه‌ای که به بینی وارد شده دارد. در اینجا ۲ نوع شکستگی را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. شکستگی قدامی بینی: وقتی ضربه از بالای صورت به بینی وارد شده باشد پل بینی دچار فرورفتگی و آسیب می‌شود که به آن شکستگی قدامی می‌گویند. در این شرایط شما تورم و کبودی را روی بینی و اطراف آن مشاهده می‌کنید.
  2. شکستگی کناری بینی: در صورتی که ضربه از کنار و یک طرف بینی وارد شود شما شاهد شکستگی کناری خواهید بود. یک طرف بینی در این زمان فرو رفته خواهد شد و طرف دیگر برآمده می‌شود. این نوع از شکستگی شایع‌تر است که علائم مختص به خود را هم دارد‌.

نحوه تشخیص علائم شکستگی بینی

پزشک برای تشخیص شکستگی بینی به علائم ایجاد شده توجه زیادی می‌کند. این علائم به طور کلی به ۲ دسته تقسیم می‌شوند.

دسته اول علائمی هستند که در حالت کلی در همه افراد مشاهده می‌شوند و شما می‌توانید در منزل هم این شکستگی را درمان کنید. دسته دوم شامل علائمی است که تنها پزشک می‌تواند آنها را تشخیص دهد و نیاز به شکستگی و جراحی دارند.

شکستگی‌های سطحی و عمقی هر کدام شرایط مختص به خود را دارند و به روش‌های مختلف درمان می‌شوند. جراح بینی برای تشخیص علائم بینی را معاینه می‌کند تا بتواند سطح آسیب را مشخص کند. وقتی میزان آسیب مشخص گردد قطعا بهتر می‌توان آن را درمان کرد.

اگر شکستگی عمقی باشد و شما درد زیادی داشته باشید پزشک ابتدا از بی حسی استفاده می‌کند تا بتواند معاینه را به صورت دقیق انجام دهد.

در صورتی که میزان تورم و کبودی بیش از اندازه زیاد باشد پزشک متخصص گوش و حلق و بینی ابتدا عکسبرداری را تجویز می‌کند؛ سپس توصیه می‌کند که پس از کاهش تورم درست ۲ الی ۳ روز دیگر مراجعه کنید. اگر پزشک تشخیص درستی داشته باشد درمان هم نتیجه خوبی خواهد داشت. هر چه تجربه و مهارت پزشک بالاتر باشد تشخیص بهتری ارائه خواهد داد.

چه کسانی در معرض خطر شکستگی بینی قرار می‌گیرند؟

شکستگی بینی ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد اما برخی افراد به دلیل شرایطی که دارند بیشتر در معرض خطر هستند. بعضی فعالیت‌ها می‌توانند خطر شکستگی را افزایش دهند.

چه کسانی در معرض خطر شکستگی بینی قرار می‌گیرند؟

ورزش‌های تماسی اغلب باعث شکستگی بینی می‌شوند به وجود اینکه ورزشکاران از لباس و گاردهای مخصوص استفاده می‌کنند. در بسکتبال، مشت زنی، فوتبال، هاکی، هنرهای رزمی، فوتبال و… افراد در معرض شکستگی بینی هستند که شکتگی بینی در همه یکسان نیست و بستگی به نوع ورزش و میزان ضربات دارد.

درگیری فیزیکی در بیشتر مواقع افراد را دچار شکستگی بینی می‌کند. اگر داخل خودرو و روی موتور کمربند نداشته باشید احتمال بینی شکسته در حوادث رانندگی زیاد است‌.

کودکان و افراد مسن نسبت به بقیه بیشتر در خطر هستند؛ به همین دلیل باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند. بینی کودکان بافت نرمی دارد و هنوز توده استخوانی شکل نگرفته است؛ از این رو خانواده‌ها باید بیشتر مراقب باشند.

روش‌های درمان بینی شکسته بدون جراحی

درمان بینی شکسته آن هم بدون جراحی کاری سخت و حساس است که به تجربه نیاز دارد. این نوع درمان با توجه به علائمی که فرد دارد انجام می‌شود.

اگر سطح و عمق شکستگی کم باشد می‌توان بدون جراحی هم آن را درمان کرد اما در غیر این صورت پزشک توصیه می‌کند که باید هر چه زودتر جراحی انجام شود. کمک‌های اولیه در منزل می‌تواند در این شرایط کارساز باشد. برای متوقف کردن خونریزی باید از بانداژ مخصوص داخل بینی استفاده کنید.

روش‌های درمان بینی شکسته بدون جراحی

برای اینکه خون از گلوی شما خارج شود بهتر است بنشینید و رو به جلو خم شوید و از دهان نفس بکشید. در شرایطی که خونریزی ندارید و درد شما را اذیت می‌کند توصیه می‌شود تا سر خود را بالا بگیرید تا درد کاهش پیدا کند. کمپرس سرد می‌تواند برای کاهش تورم و کبودی موثر باشد. به کمک فوریت‌های پزشکی شما می‌توانید در عرض یک الی دو هفته شکستگی را درمان کنید.

آنچه در مقاله شکستگی بینی خواندید:

همه افراد به طور یکسان علائم بینی شکسته را مشاهده نمی‌کنند. هر چه شدت ضربه بیشتر باشد آسیب به بینی و علائم آن هم شدیدتر خواهد بود. اگر شکستگی به سرعت درمان نشود، می‌تواند در دراز مدت عوارض زیادی داشته باشد. بینی شکسته ظاهر خوبی ندارد و دچار قوز و کجی می‌شود که نیاز به جراحی دارد. تنفس در این شرایط سخت و آزاردهنده است. برخی علائم بینی شکسته مثل خونریزی سریعا پدیدار می‌شود اما تورم و کبودی که با درد شدید هم همراه هستند در مراحل بعدی خود را نشان می‌دهند.

دوره نقاهت جراحی شکستگی بینی چقدر است؟

مدت زمان این جراحی ۶ هفته است.

شکستگی بینی در چه قسمت‌هایی ایجاد می‌شود؟

به طور معمول تیغه میانی، غضروف، استخوان های بینی در اثر ضربه دچار شکستگی می گردد.

برای تشخیص شکستگی بینی به کدام پزشک باید مراجعه نمود؟

متخصص گوش و حلق و بینی

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا