ورم شکم بعد از لیپوماتیک + ۷ درمان ساده
یکی از عوارض عمل لیپوماتیک، ایجاد ورم در شکم و ناحیه اطراف آن است. علت این تورم، آغاز فعالیت سیستم ایمنی بدن به منظور ترمیم بافتها میباشد. در واقع تورم یکی از نشانه های ترمیم بدن است. میزان ورم شکم بعد از لیپوماتیک، از فردی به فرد دیگر متفاوت است و نسبت به سن، شرایط فرد و قدرت سیستم ایمنی او تغییر میکند. رفع کامل این ورم، در حدود ۲ ماه الی یک سال طول میکشد.
جراحی لیپوماتیک روش که برای حذف چربیهای اضافه و پیکر تراشی استفاده میشود. بسیاری از افراد این روش را به دلیل سرعت بالایی که در حذف دارد انتخاب میکند. با این حال استفاده به جراحی نیاز دارد؛ در نتیجه ممکن است عوارضی برای افراد داشته باشد. انتخاب به بهترین دکتر لیپوماتیک روش استفاده از آن میتوان خطرات جراحی را تا حد ممکن کاهش داد.
علت ورم شکم بعد از لیپوماتیک
برای آگاهی از دلایل ورم شکم بعد از لیپوماتیک و راههای درمان آن، ادامه مطلب را مطالعه نمایید:
- عملکر سیستم دفاعی بدن
در طی عمل لیپوماتیک شکم و پهلو، بعد از انجام برشهایی در این نواحی، چربیهای اضافی تخلیه میشود. پس از لیپوماتیک، بدن در واکنشی طبیعی، شروع به ترمیم برش ها و زخمهای ناشی از عمل میکند. به همین دلیل، گلبولهای سفید بدن و دیگر ترکیباتی که در ترمیم و بازسازی بافتها، نقش دارند؛ در ناحیه تحت درمان، تجمع مییابند. تجمع این مواد به همراه حجم زیادی از مایعات صورت میگیرد و همین امر موجب ایجاد تورم در آن قسمت از بدن فرد میشود. بنابراین ورم شکم پس از لیپوماتیک، طبیعی است و نشان دهنده شکست عمل شما نیست.
- آب آوردن شکم یا سروما
پس از انجام برخی از عملهایی نظیر لیپوماتیک، جراحی فتق و… مایعی شفاف و آب گونه در ناحیه تحت درمان جمع میشود که به آن سروما میگویند. این مایع شفاف، دارای رنگ زرد متمایل به سفید میباشد. تجمع سروما در بدن بعد از لیپوماتیک موجب برآمدگی در آن ناحیه میشود. البته جای نگرانی وجود ندارد و در طی دو ماه الی یک سال، این ورم رفع خواهد شد.
چنانچه ورم به مدت طولانی و مداوم ادامه پیدا کند، ممکن است به مشکلاتی نظیر کم خونی قبل از عمل و کاهش پروتئینهای بدن اشاره داشته باشد و یا حتی نشان دهنده مشکلی در عملکرد کلیهها باشد. چنان چه کم خونی در بیمار تشخیص داده شود؛ درمان با تزریق خون صورت میگیرد؛ همچنین کاهش سطح پروتئین، با تجویز رژیم غذایی سرشار از پروتئین رفع خواهد شد. مشکل در عملکرد کلیهها نیز، نیاز به اقدامات پزشکی لازم دارد.
توصیههایی برای درمان ورم بعد از عمل لیپوماتیک
همانطور که پیشتر ذکر شد؛ ایجاد ورم شکم بعد از لیپوماتیک امری طبیعی به شمار میرود؛ اما میتوان با رعایت برخی نکات از شدت ورم کاسته و روند بهبود را سرعت بخشید. در ادامه به این نکات میپردازیم:
- خودداری از نشستن به مدت طولانی
یکی از روشهایی که میتوان به وسیله آن، ورم شکم را زودتر درمان کرد؛ پرهیز از نشستن به مدت طولانی است. در روزهای بعد از عمل لیپوماتیک، تا جایی که امکان دارد، در حالت خوابیده بمانید. بدن را در حالتی قرار دهید که قفسه سینه کاملا صاف باشد و پاها را نسبت به بدن، کمی بالاتر قرار دهید.
- پوشیدن گن های مخصوص
معمولا پزشک بعد از انجام لیپوماتیک، پوشیدن گنهایی به نام گنهای فشاری را توصیه میکند. دقت داشته باشید که گن مورد استفاده شما نباید خیلی سفت و یا خیلی شل باشد. بهتر است گنی که استفاده میکنید، از حالت بینابینی برخوردار باشد. این گن باید احساس یک فشار ملایم را بر روی ناحیه شکم و اطراف آن به وجود آورد. این فشار ملایم تا حد زیادی به رفع ورم کمک میکند.
- رعایت رژیم غذایی مناسب
بعد از انجام لیپوماتیک، باید مصرف غذاهای چرب و سنگین را به حداقل رسانده و به مصرف میوه و سبزیجات تازه روی بیاورید. البته دقت داشته باشید که سبزیجات بدون سدیم را در رژیم غذایی خود بگنجانید. همچنین باید از مصرف نمک و غذاهای شور نظیر خیارشور و… بپرهیزید. مصرف نمک موجب افزایش جذب آب توسط بافت ها و تورم بیشتر میشود.
- داشتن استراحت کافی
در کنار یک رژیم غذایی مناسب، استراحت مناسب و کافی میتواند به رفع ورم بعد از لیپوماتیک کمک کند.
- هیدراته نگه داشتن بدن
بعد از عمل لیپوماتیک، لازم است که برای فعال نگه داشتن روند متابولیسم بدن، به اندازه کافی آب بنوشید. سرعت بخشیدن به متابولیسم بدن موجب کاهش تورم میشود.
- تجویز داروهای ضد التهاب توسط پزشک
امروزه با پیشرفت علم، داروهای ضد التهاب زیادی تولید شدهاند که هر کدام از آنها، از طریق ترکیبات مختلفی به رفع ورم بعد از عمل لیپوماتیک کمک میکنند. البته تجویز و مصرف این داروها، باید زیر نظر پزشک صورت بگیرد. چنانچه به مصرف خودسرانه این داروها روی بیاورید؛ ممکن است نه تنها شما را درمان نکنند؛ بلکه موجب تشدید ورم شکم شوند.
- پیاده روی منظم به صورت روزانه
توصیه ما به شما این است که بعد از انجام عمل لیپوماتیک، به صورت منظم قدم بزنید. پیاده روی روزانه میتواند تاثیر چشمگیری در جلوگیری از ورم شکم داشته باشد. زمان پیاده روی نباید در حدی باشد که به شما فشار زیادی وارد شود. بهتر است مدت قدم زدن، اندک و با گامهای کوتاه باشد.
در پایان، به یاد داشته باشید که میزان ورم شکم خود را با سایر افراد مقایسه نکنید؛ زیرا پاسخ بدن هر فرد به عمل لیپوماتیک، با سایر افراد متفاوت است و تنها پزشک میتواند شرایط سلامتی عمومی شما را سنجیده و درمان مناسب شما را تجویز نماید
مطالعه پیشنهادی: همه چیز درباره دوره نقاهت لیپوماتیک
منبع: