پوست

آیا بوتاکس عوارض دارد؟

امروزه تزریق بوتاکس یک روش محبوب برای حذف چین و چروک صورت به شمار می‌رود. این روش به دلیل برخورداری از مزایای بسیار، روز به روز طرفداران بیشتری را به خود جذب می‌کند. همواره از بوتاکس به عنوان یک روش کم تهاجم و کم خطر برای جوانسازی پوست، یاد می‌شود.

اما تزریق بوتاکس با وجود ایمن بودن، مانند هر تکنیک زیبایی دیگر، عوارضی به همراه خواهد داشت. در این مقاله به عوارض بوتاکس صورت و راه های کاهش این عوارض پرداخته ایم؛ با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

امروزه بیشتر افراد به دنبال جوانسازی پوست هستند تا از این طریق بتوانند زیبایی خود را حفظ کنند. بوتاکس بهترین روش برای جوانسازی و شادابی پوست است به شرطی که آن را توسط بهترین دکتر بوتاکس انجام دهید. تجربه و مهارتی که پزشک برای انجام بوتاکس دارد باعث شده تا نحوه و میزان تزریق به درستی انجام شود و بتواند تاثیراتی مطلوب و ماندگار داشته باشد.

عوارض بوتاکس

کم خطر بودن بوتاکس، به معنی بی خطر بودن آن نیست. گاهی تزریق بوتاکس با بروز عوارض جانبی همراه است، که معمولا این عوارض طی ۲۴ الی ۴۸ ساعت رفع می‌شوند. در برخی مواقع نیز، ممکن است بهبود عوارض بوتاکس صورت، چندین هفته‌ زمان ببرد. از جمله عوارض بوتاکس که ممکن است فرد را آزار دهد، می‌توان افتادگی پلک، سردرد، حالت تهوع و… را نام برد.

گاهی نیز ممکن است بدن نسبت به بوتاکس واکنش آلرژیک نشان دهد و برخی عوارض بروز پیدا کنند. به همین دلیل، در صورت داشتن مشکل آلرژی، باید پیش از تزریق بوتاکس، این موضوع را به پزشک اطلاع داد. از جمله عوارض بوتاکس صورت، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

سندروم صورت یخ‌زده

از آن‌جایی که بوتاکس بر انقباض ماهیچه‌های صورت اثر می‌گذارد؛ در مواردی که در تزریق دوزهای بوتاکس توسط افراد زیاده روی شود، این امر ممکن است بر انقباضات طبیعی صورت، اثر منفی بگذارد. با متوقف شدن این انقباضات، فرد در کنترل حالت چهره خود دچار مشکل می‌شود و نمی‌تواند به طور طبیعی لبخند بزند، اخم کند یا احساسات متفاوت را با چهره نشان دهد. این مشکل به اصطلاح یخ زدن صورت نامیده می‌شود. به طور معمول، این عارضه بعد از چند روز رفع خواهد شد.

احساس درد و ایجاد کبودی

بسیاری از افراد تصور می‌کنند تزریق بوتاکس راهی ساده و بدون درد است. اما یکی از عوارض بوتاکس که توسط افراد زیادی گزارش شده است، احساس درد و حتی ایجاد کبودی در ناحیه تزریق می‌باشد. معمولا افراد در هنگام تزریق، درد شدیدی را تجربه می‌کنند. البته این درد فقط در هنگام تزریق احساس می‌شود.

در موارد بسیار نادر، درد ممکن است پس از تزریق بوتاکس نیز ادامه پیدا کند. همچنین ممکن است بعد از تزریق بوتاکس، آن ناحیه از صورت که تحت تزریق قرار گرفته، کبود شود. این کبودی به دلیل آسیب به عروق خونی ناحیه تزریق رخ می‌دهد و معمولا ۱ تا ۲ روز باقی می‌ماند.

کاهش اثرگذاری بوتاکس با افزایش مقاومت بدن

سردرد و حالت تهوع

یکی از رایج ترین عوارض بوتاکس صورت، سردرد و تهوع می‌باشد. به طور معمول، ۲ تا ۱۵ درصد از افرادی که تزریق بوتاکس انجام می‌دهند؛ از این عوارض شکایت دارند. البته این عارضه ها معمولاً خفیف هستند و فقط در اولین تجربه تزریق رخ می‌دهند. سردرد و تهوع، حداکثر بعد از چند روز برطرف می‌شوند.

کاهش اثرگذاری بوتاکس با افزایش مقاومت بدن

از آن‌جایی که اثر بوتاکس، دائمی نیست و باید طبق توصیه پزشک، در فواصل زمانی ۳ تا ۶ ماهه، مجدد تزریق را انجام داد؛ ممکن است تاثیر بوتاکس با گذشت زمان کاهش پیدا کند.

این امر به این دلیل رخ می‌دهد که با گذشت زمان، تحمل بدن فرد نسبت به بوتاکس افزایش می‌یابد. هنگامی که تحمل بدن نسبت به سم بوتولینوم زیاد شود، باید دوزهای تزریق را افزایش داد. از طرفی چنان چه دوز تزریق بوتاکس افزایش یابد؛ احتمال بروز عوارض بوتاکس صورت نیز بیشتر می‌شود.

بروز عفونت

از دیگر عوارض بوتاکس که ممکن است به دلیل تزریق توسط افراد غیر متخصص رخ بدهد، عفونت ناشی از تزریق بوتاکس است. البته تا کنون، این عارضه در مورد تزریق‌هایی که در کلینیک های پزشکی و توسط یک پزشک ماهر صورت گرفته‌اند، گزارش نشده است. نگهداری محلول‌های بوتاکس در دمای پایین، احتمال رشد باکتری ها را به صفر می‌رساند. با این وجود پزشک قبل از تزریق، با دقت زیاد پوست فرد را استریل می‌کند تا هیچگونه عفونتی رخ ندهد.

سایر عوارض بوتاکس صورت

به طور کلی، از عوارض بوتاکس صورت که به ندرت رخ می‌دهند و در کوتاه مدت نیز بر طرف می‌شوند؛ می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • مشاهده افتادگی در پلک یا ابرو، هنگامی که تزریق نزدیک به چشم انجام شده باشد.
  • از کار افتادن عضلات اطراف محل تزریق
  • واکنش های آلرژیک پوستی نظیر بروز بثورات پوستی یا خارش
  • تورم در ناحیه تزریق
  • خشک شدن دهان
  • بروز علائم تنفسی مانند علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا
  • ایجاد مشکل در بلعیدن، صحبت کردن یا نفس کشیدن
  • بروز مشکلاتی در کیسه صفرا
  • دوبینی، تاری دید یا بروز سایر مشکلات بینایی

همچنین گاهی ممکن است، سم بوتولینوم منجر به واکنش بدن و ترشح آنتی بادی شود. این امر باعث از بین رفتن اثر بوتاکس می‌شود. در چنین مواقعی، پزشک برای دست یابی به نتیجه مطلوب، مجددا تزریق بوتاکس را تکرار می‌کند.

عوارض بلند مدت بوتاکس

برخی عوارض بوتاکس، موقتی هستند و در کوتاه مدت برطرف می‌شوند. اما گاهی عوارضی بروز پیدا می‌کنند که بیشتر از چند هفته طول می‌کشند. این عوارض که ممکن است هفته ها فرد را آزار دهند؛ شامل موارد زیر است:

  • بروز علائمی شبیه به علائم آنفولانزا نظیر تب و لزر و بدن‌ درد
  • احساس درد شدید
  • ایجاد خونریزی در ناحیه تزریق
  • احساس درد در هنگام بلعیدن
  • درد در ناحیه گردن
  • افتادگی پلک یا ابرو
  • احساس خشکی در چشم
  • التهاب در چشم

مطالعه بیشتر: بوتاکس پیشانی کی اثر میکند؟

پیشگیری از عوارض بوتاکس صورت

عوارضی که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم، ممکن است اجتناب ناپذیر باشند؛ اما گاهی می‌توان با رعایت برخی نکات مراقبتی، از بروز عوارض بوتاکس جلوگیری کرد. از این نکات می‌توان به موارد زیر پرداخت:

  • تا دو هفته پس از تزریق، ناحیه تزریق را دستکاری نکرده و ماساژ ندهید. این امر می‌تواند باعث انتقال ماده تزریق شده به نواحی مجاور تزریق شود.
  • درصورت امکان تا مدتی که پزشک توصیه می‌کند؛ از آرایش کردن اجتناب کنید.
  • مراقب نحوه خوابیدن خود باشید و تا یک هفته پس از تزریق، به گونه ای بخوابید که به صورت فشار وارد نشود.
  • بهتر است تا یک روز پس از تزریق، به فعالیت‌های بدنی سنگین و ورزش نپردازید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، گرمای شدید و یا دمای بسیار کم، بپرهیزید.
۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا