مقالات پزشکبان

ختنه با لیزر بهتره یا حلقه؟

ختنه یک سنت در دین اسلام است که برای پسران انجام می‌شود. ختنه برداشتن پوست ختنه گاه آلت تناسلی است و معمولا توسط متخصص اورولوژی انجام می‌شود. البته پزشک اطفال و جراح هم می‌توانند ختنه را انجام دهند. روش‌های متفاوتی برای ختنه وجود دارد، روش جراحی، روش حلقه و چند سالی هم هست که از لیزر برای ختنه استفاده می‌شود.

پس از اینکه فرزند پسر به دنیا می‌آید، والدین آن با چالش‌های مرتبط با ختنه نمودن آن مواجه هستند و همواره برایشان سوال است که چه زمانی باید فرزند خود را ختنه کنند؟ یا اینکه ویژگی بهترین دکتر ختنه برای ختنه نمودن پسر چیست؟ به طور کلی ختنه نمودن پسر یکی از متداول‌ترین جراحی‌هایی محسوب می‌شود که برای هر پسری انجام می‌شود.

روش ختنه با حلقه چگونه است؟

  • نوزاد روی یک سطح صاف قرار می‌گیرد و دست‌ها و پاها خارج از مسیر قرار می‌گیرند.
  • پزشک به نوزاد یک مسکن می‌دهد – معمولاً یک کرم موضعی یا تزریق لیدوکائین. همچنین ممکن است کودک برای تسکین ناراحتی غیرضروری در طول عمل، آب قند مصرف کند.
  • پزشک یا متخصص با استفاده از یک پروب (حسگر) پوست ختنه‌گاه را از سر آلت تناسلی کودک جدا می‌کند.
  • یک حلقه پلاستیکی با اندازه مناسب در زیر پوست ختنه گاه قرار می‌گیرد.
  • پوست ختنه‌گاه کودک روی حلقه‌ای پلاستیکی کشیده می‌شود و با استفاده از یک نخ (نخ رشته استریل) محکم می‌شود تا جریان خون متوقف شود.
  • حلقه پلاستیکی روی آلت تناسلی کودک باقی می‌ماند تا هنگامی که پوست ختنه‌گاه به طور طبیعی طی الی ۷ تا ۱۰ روز از بین برود. در این مدت ممکن است پوست ختنه‌گاه اطراف حلقه تیره شود.
  • در حالی که برخی از والدین در طول عمل در اتاق می‌مانند، برخی دیگر ترجیح می‌دهند‌ که عمل ختنه را تماشا نکنند.

عوارض جانبی ختنه با حلقه

ممکن است بعد از ختنه متوجه تورم یا کبودی روی آلت تناسلی شوید و آلت تناسلی ممکن است ترشح زرد رنگی پیدا کند. اینها عوارض جانبی طبیعی هستند که باید طی چند روز از بین بروند.

هر ختنه‌ای با خطر خونریزی یا عفونت همراه است. با این حال، روش ختنه نوزاد با حلقه در مقایسه با سایر انواع ختنه خطر کمتری برای خونریزی دارد. به گفته پزشکان سایر عوارض جدی‌تر شامل جای زخم، فیستول و تغییر شکل بسیار نادر هستند. اگر نوزاد شما خونریزی شدید دارد، تب دارد یا ظرف هشت ساعت پس از ختنه ادرار نمی‌کند، باید با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر قرمزی مایل به کبودی روی آلت تناسلی مشاهده کردید، به پزشک اطلاع دهید.

براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ در مجله علمی جهان منتشر شد، شایع‌ترین عارضه در صورتی اتفاق می‌افتد که حلقه به درستی قرار نگیرد و منجر به ختنه ناقص شود. که خیلی نادر است، اما از در در میان گذاشتن هرگونه نگرانی با پزشک خود دریغ نکنید.

ختنه با لیزر چگونه است؟

ختنه با لیزر یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های ختنه است. در طول این عمل،جراح پوست ختنه‌گاه را با استفاده از پرتو لیزر پرانرژی برش می‌دهد. از آنجایی که برای ایجاد برش از لیزر استفاده می‌شود، خونریزی کم یا بدون آن وجود دارد و لبه‌های زخم تمیز هستند. همچنین بافت‌های اطراف را کاملاً حفظ می‌کند و برای حفظ بافت بهترین است.

این جراحی فقط ۱۰-۱۵ دقیقه طول می‌کشد و زمان بهبودی بسیار کوتاه‌تری نسبت به سایر روش‌های ختنه دارد. ختنه با لیزر نیز نسبت به سایر روش‌ها ترجیح داده می‌شود، زیرا درد یا ناراحتی بسیار کمی پس از عمل وجود دارد.

بیمار پس از ختنه با لیزر هیچ درد یا ناراحتی نخواهد داشت. پزشک معمولاً پس از جراحی برای بهبودی سریع و جلوگیری از هرگونه ناراحتی، آنتی بیوتیک یا سایر داروها را تجویز می‌کند. مطمئن شوید که داروهای تجویز شده را به موقع مصرف کنید و هر دستورالعملی که جراح داده است را دنبال کنید. بیمار باید سعی کند کمی راه برود و بدن را در حرکت نگه دارد.

در برخی موارد، بیمار ممکن است تورم خفیفی داشته باشد. تورم در عرض ۱-۲ روز از بین می‌رود. اگر بعد از ۲ روز با درد همراه باشد، به مدت ۷ تا ۱۰ بهتر است مراقب حرکات فرزندتان باشید. ختنه با لیزر هیچ تاثیری منفی بر باروری و سلامت جنسی مردان ندارد.

ختنه با لیزر چگونه است ؟

عوارض ختنه با لیزر چیست؟

ختنه با لیزر به صورت سرپایی انجام می‌شود که به بیمار امکان می‌دهد در همان روز پس از عمل به خانه بازگردد. در طول ختنه با لیزر، جراح پوست ختنه‌گاه را دقیقا برش می‌دهد در حالی که بافت‌های اطراف را دست نخورده باقی می‌گذارد. پس از ختنه با لیزر، بیمار نیازی به پانسمان روزانه ندارد. این یک روش مدرن و پیشرفته برای انجام ختنه است. بهبودی پس از این روش نیز سریع و راحت است.

برخی از عوارض جانبی احتمالی ختنه با لیزر وجود دارد، اما معمولاً نادر و جزئی هستند. این عوارض می‌تواند شامل خونریزی، عفونت و ناراحتی موقت باشد. در موارد نادر، ممکن است عوارض جدی‌تری مانند آسیب به مجرای ادرار یا آلت تناسلی وجود داشته باشد. با این حال، این عوارض بسیار نادر هستند و اکثر والدینی که فرزندشان تحت لیزر ختنه قرار می‌گیرند، نتایج رضایت بخشی را گزارش می‌دهند.

معایب جراحی ختنه با لیزر

  • گران بودن.
  • ممکن است روی آلت تناسلی نوزادتان خوب کار نکند.
  • در موارد نادر می‌تواند باعث زخم، خونریزی و عفونت شود. با این حال، این خطرات بیشتر از جراحی ختنه معمولی که توسط پزشک یا متخصص اطفال انجام می‌شود، نیست.

این روش ختنه تقریبا جدید است و برای شناخت مزایا و معایب آن نیاز به زمان بیشتری است اما شما می‌توانید هرگونه پرسش و نگرانی خود را با جراح در میان بگذارید و بعد تصمیم نهایی خود را برای ختنه فرزندتان بگیرید.

مطالعه بیشتر: ختنه با لیزر چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در نهایت ختنه با روش لیزر بهتره یا با حلقه؟

هر دو روش ختنه با لیزر و ختنه با حلقه مزایا و خطرات خاص خود را دارند. بهترین فرد برای پاسخ به این سوال، متخصص اطفال یا جراح است که قرار است ختنه را انجام دهد. پزشک بسته به شرایط ممکن است روش مناسبی را به شما پیشنهاد دهد. شما می‌توانید با مطالعه متن بالا و مقایسه دو روش ختنه با حلقه و ختنه با لیزر و همچنین مشورت با پزشک، تصمیم بگیرید.

منبع: pristyncare

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا