مقالات پزشکبان

شستشوی گوش + روش‌های خانگی و هزینه

اگر شما هم مدتی است که در گوش‌های خود احساس کم شنیدن صداها و همچنین صداهای ناخوشایند و یا مشکل دیگری را احساس می‌کنید بهتر است ابتدا به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. در صورت معاینه پزشک، اگر شما برای شستشوی گوش باید اقدام کنید بهتر است که روش‌های انجام این کار را بدانید برای شستشوی گوش نیاز به تجربه و مهارت پزشک دارید که بسیاری از پزشکان با روش‌های مختلف این کار را انجام می‌دهند‌.

برای شستشو گوش شما هم می‌توانید از روش‌های سنتی و درمان‌های خانگی استفاده کنید و هم از روش‌های پزشکی که با استفاده از دستگاه این کار را انجام می‌دهند. در ادامه مطلب به معرفی انواع راه‌های شستشو گوش می‌پردازیم.

شستشوی گوش در منزل
امکان شستشوی گوش در منزل وجود دارد و این کار باعث راحتی افراد می‌شود.

روش های شستشو گوش در منزل

یکی از راه‌های درمان مشکلات گوش، شستشو آن است که شستشو گوش در منزل راهی برای رفع مشکلات مربوط به گوش است. گاهی اوقات به دلیل تجمع میزان زیادی از موم و جرم گوش، امکان کاهش شنوایی، شنیدن صدای وز وز در گوش و… به وجود می‌آید که در بسیاری از مواقع این مشکلات آزار دهنده هستند. در ادامه به روش‌های شستشو گوش در منزل می‌پردازیم.

  • استفاده از آب شور

یکی از روش‌های شستشوی گوش در خانه، استفاده از روش آب شور یا همان محلول سالین است. برای انجام این روش شما ابتدا باید یک فنجان آب گرم را به همراه یک قاشق غذاخوری نمک کاملاً با هم قاطی کنید سپس با استفاده از سرنگ، چند قطره از آب شور را داخل گوش بریزید و پنج دقیقه به همان حالت بمانید سپس گوش را در جهت مخالفت خم کرده تا آب اضافی آن خارج شود.

هنگام خارج کردن آب اضافی شما می توانید از یک تکه پارچه تمیز برای گرفتن رطوبت داخل گوش استفاده کنید. همچنین برای چکاندن آب سالین می‌توانید از یک پنبه آغشته به آب و یا سرنگ نیز استفاده کنید .

  • آب گرم جوشیده

یک روش آسان و بدون دردسر برای شستشوی گوش در منزل استفاده از آب جوشیده شده است. برای استفاده از این روش تنها کاری که لازم است انجام دهید اسن است که مقداری آب را بجوشانید و در دمای محیط قرار دهید؛ سپس چند قطره از آب جوشیده شده گرم شده را داخل گوش بچکانید و پس از گذشت ۵ دقیقه در جهت مخالف گوش خود را خم کنید تا آب اضافی از آن خارج شود؛ سپس با استفاده از یک دستمال تمیز، رطوبت اضافی و مانده در گوش را خشک کنید. این روش یک روش موثر و بدون هزینه برای درمان و شستشوی گوش در خانه است .

علاوه بر روش‌های گفته شده، مواد دیگری برای شستشوی گوش در منزل به کار می‌رود که برای شستن گوش در خانه می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. از جمله این روش‌ها می‌توان به آب اکسیژنه، الکل سفید، گلیسیرین، روغن زیتون و روغن نارگیل می‌توان اشاره کرد. نحوه استفاده هر یک از این مواد هم همانند شیوه‌های قبل است که باید این مواد را در گوش بچکانید. پس از گذشت پنج دقیقه در جهت مخالف برای خارج شدن مواد به داخل گوش می‌توانید از یک دستمال تمیز و خشک رطوبت اضافی را بگیرید.

بهترین قطره برای شستشوی گوش

برای شستشو گوش چه در منزل و چه در مطب ابتدا لازم است جرم‌های گوش نرم شود تا به راحتی بتوانند این جرم‌ها را تخلیه کنند. اما اینکه قبل از شستشو گوش از چه قطره‌ای استفاده کنیم؟ سوالی است که برای برخی افراد ایجاد می‌شود. در ادامه با معرفی چند مورد از بهترین قطره‌های مناسب برای شستشو گوش به این سوال پاسخ می‌دهیم.

  • قطره گوش کلرامفنیکل

از این قطره برای رفع عفونت‌های باکتریایی گوش استفاده می‌شود که به علت قیمت مناسب و اثرات فوق العاده آن، کاربردهای فراوانی دارد.

  • قطره گوش بتامتازون

قطره شستشو گوش بتامتازون برای رفع التهاب، سوزش و… کاربرد دارد.

  • قطره گوش گلسیرین فنیکه

این قطره، پرکاربردترین و موثرترین قطره برای شستشوی گوش است؛ چرا که علاوه بر رفع باکتری‌ها و عفونت‌ها، باعث نرم شدن جرم داخل گوش و تخلیه راحت‌تر آن می‌شود. ضمنا این قطره کانال و مجرای گوش را هم ضد عفونی می‌کند.

علاوه بر قطره‌های نام برده، قطره شستشوی گوش، کلوتریمازول، لامیژکس، الکل بوریکه، اتودالر و… هم جز قطره‌هایی هستد که با توجه به شرایط، برای شستشو گوش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شستشوی گوش با دستگاه
شستشوی گوش با دستگاه نیز از رو های محبوبی می باشد که این کار را آسوده کرده است

قبل از شستشوی گوش از چه قطره‌ای استفاده کنیم؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم هنگامی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنید، نوع قطره را با توجه به شرایط گوش شما انتخاب می‌کنند؛ چرا که ممکن است گاهی اوقات به پرده گوش شما آسیب رسیده باشد، که در این صورت، حساسیت انتخاب نوع قطره افزایش می‌یابد.

به طور کلی می‌توان گفت پرکاربردترین و بهترین قطره قبل از شستشوی گوش، قطره گوش گلیسیرین فنیکه است از ویژگی‌های بارز این محصول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • نرم کردن جرم گوش
  • آسان کردن شستشوی گوش
  • در درمان عفونت‌های گوش موثر است.
  • باعث کاهش دردهای خفیف در گوش می‌شود.
  • کمک به رفع سبوم گوش

این قطره با عملکرد موثری که در نرم کردن جرم گوش دارد، فرآیند شستشو گوش را راحت‌تر می‌کند.

جرم گیری گوش با دستگاه

در گذشته شستشوی گوش با استفاده از سرنگ‌هایی صورت می‌گرفت که امروزه جرم گیری گوش با دستگاه و از طریق ساکشن انجام می‌شود. در واقع ساکشن ( جرم گیری گوش با دستگاه) یک روش نوین برای پاک کردن واکس داخل گوش است که توسط پزشک متخصص انجام می‌شود.

فرآیند جرم گیری گوش با دستگاه به این صورت است که ابتدا پزشک متخصص با استفاده از میکروسکوپ، داخل  گوش را معاینه می کند و میزان جرم و محل قرار گرفتن جرم‌های گوش را مشخص می‌کند. همچنین گاهی اوقات از اندوسکوپ که یک دوربین کوچک است برای تشخیص محل انسداد و مشاهده جرم‌های گوش استفاده می‌کنند.

بعد از اینکه پزشک متخصص با استفاده از میکروسکوپ یا اندوسکوپ، محل انسداد گوش و همچنین محل قرار گیری جرم‌ها را تشخیص داد با استفاده از یک دستگاه مکش‌دار ریز، جرم‌های گوش را خالی می کند که به این فرآیند جرم گیری گوش با دستگاه ( ساکشن گوش ) می‌گویند.

استفاده از این روش برای تخلیه جرم گوش نسبت به سایر روش‌های قدیمی برتری دارد؛ چرا که از مزایای فوق العاده‌ای برخوردار است. در ادامه به بررسی این مزیت‌ها می‌پردازیم.

  • نتیجه گیری سریع

تنها چند دقیقه زمان برای انجام ساکشن گوش لازم است که پس از آن به سرعت متوجه تغییرات می‌شوید و معمولا نیازی به مراجعه مجدد بیمار به پزشک نیست.

  • بدون نیاز به آمادگی قبلی

در روش‌های قدیمی، قبل از انجام جرم گیری باید به مدت چند روز از قطره‌های گوش برای نرم شدن جرم گوش استفاده می‌شد که خوشبختانه در این روش نیازی به این کار نیست.

  • دقت بالا

در روند جرم گیری با دستگاه از دستگاه‌های دقیقی همچون میکروسکوپ یا اندوسکوپ برای معاینه داخل گوش استفاده می‌شود که محل دقیق جرم گوش را نشان می‌دهد. معاینه با دستگاه‌های دقیق، علاوه بر آسان کردن کار پزشک، دقت و ایمنی کار را افزایش می‌دهد.

  • به جا نماندن رطوبت در گوش

مزیت‌ها و برتری‌های این روش نسبت به روش‌های قدیمی این است که در روش ساکشن، هیچ‌گونه رطوبتی به جا نمی‌ماند؛ چرا که رطوبت توسط دستگاهی مکنده از گوش کشیده می‌شود.

برای شستشو گوش کجا برم؟

گوش یکی از اندام‌های حساس بدن است که در صورت نیاز شما به شستشوی گوش، بهتر است فقط هزینه،های مصرفی را در نظر نگیرید. اما برای شستشو گوش به کجا برویم؟ در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که مراجعه به مراکز معتبر و قابل اعتمادی که در سطح شهرها وجود دارد را باید در اولویت کار خود قرار دهید.

بهتر است برای شستشوی گوش مهارت و تجربه پزشک و به روز بودن دستگاه‌های شستشو را مد نظر داشته باشید. همچنین هنگام مراجعه به مراکز شستشوی گوش به مواردی مانند مهارت پزشک، کیفیت مرکز انتخابی، رعایت اصول بهداشتی، هزینه‌های مصرفی و… هم دقت کنید.

هزینه شستشو گوش در مطب

حقیقتا نمی‌توان قیمت دقیق و مشخصی برای هزینه شستشوی گوش در مطب را مشخص کرد؛  چرا که قیمت گذاری برای هزینه گوش، تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد که هر یک از این عوامل به نسبتی در تغییر هزینه‌های شستشو گوش تاثیر گذارند. از جمله ایارامترهای تاثیر گذار بر هزینه شستشو گوش در مطب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • روش انتخاب شستشوی گوش
  • میزان جرم گوش
  • تجربه و تخصص پزشک
  • نوع مرکز درمانی

علاوه بر این موارد می‌توان به شرایط بیمار، داروها و قطره‌هایی که استفاده می‌شود نیز بستگی دارد.

شستشوی گوش کودکان
شستشوی گوش کودکان نیز امکان پذیر است و میتوانید برای درمان و شستشو کودکان اقدام کنید.

مطالعه پیشنهادی: پاکسازی صورت

جمع بندی

تجمع جرم در گوش، باعث وجود مشکلاتی مانند کم شنوایی، شنیدن صدای وزوز، سرگیجه و موارد دیگری می‌شود که در این صورت، باید شستشوی گوش انجام شود. شستشوی گوش به ۲ روش انجام می‌شود که در صورت خفیف بودن عفونت، در منزل قابل درمان است و در صورت شدید بودن، مراجعه به پزشک در اولویت است. در صورتی که روش‌های خانگی موثر نباشد، می‌توانید به پزشک مراجعه کنید.

پزشک پس از معاینه و تشخیص می‌تواند روش انتخابی برای شستشوی گوش شما را انجام دهد که امروزه روش شستشو با ساکشن، یکی از موثرترین و بهترین راه‌ها برای جرم گیری گوش است. همچنین در انتخاب مرکز شستشوی گوش دقت کافی را به خرج دهید؛ چرا که گاهی اوقات مراجعه به مراکز نامعتبر می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را به بار آورد.

بهترین روش برای شستشوی گوش کدام است؟

روش ساکشن یکی از بهترین و موثرترین راه‌ها برای شستشوی گوش است.

آیا از روغن بچه می‌توان برای شستشو گوش استفاده کرد؟

بله، روغن بچه یکی از موادی است که در شستشوی گوش کاربرد دارد.

آیا جرم گیری گوش با دستگاه دردناک است؟

در صورتی که جرم گیری توسط پزشک ماهر انجام شود، خیر همراه با احساس درد نیست.

منبع: https://www.healthline.com/health/ear-irrigation

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا