مقالات پزشکبان

عوارض لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد از جمله مهمترین مباحثی است که این روزها در میان بانوان و البته برخی از آقایان رواج پیدا کرده است. استفاده از لیزر برای رها شدن از دست موهای مزاحم صورت و بدن از جمله بهترین شیوه‌هایی است که می‌توان از آن استفاده کرد؛ اما با توجه به اینکه هر شیوه‌ای برای رفع موهای زائد ممکن است همراه با عوارضی باشد، قطعاً لیزر هم از این موضوع مستثنی نیست. برای برخی از افراد این سوال پیش می‌آید که آیا لیزر موهای زائد ضرر دارد؟ ما در این مطلب سعی داریم تا شما را بیشتر با عوارض لیزرموهای زائد آشنا کنیم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.

لیزر روشی پیشرفته برای زیبایی و جوانسازی پوست و رفع ضایعات پوستی بوده که امروزه در بهترین کلینیک لیزر در تهران انجام می‌شود. این کلینیک از متخصصینی با تجربه تشکیل شده که کار لیزر را با دقت و ظرافت بالا و به صورت کاملا تخصصی انجام می‌دهند.

عوارض لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد با خود عوارضی را نیز به همراه دارد.

مهمترین عوارض لیزر موهای زائد

در ارتباط با لیزر موهای زائد بهتر است به این موضوع اشاره داشته باشیم که به صورت متداول عوارضی که در هر شیوه درمانی ممکن است به وجود آید در برخی از آنها طبیعی است؛ اما در برخی موارد می‌تواند منجر به آسیب شده و عوارض خاصی را به همراه داشته باشد. عوارض لیزر موهای زائد به شامل موارد زیر هستند:

پوسته پوسته شدن

پوسته پوسته شدن از جمله عوارضی است که همراه با لیزر موهای زائد ممکن است برای برخی از افراد اتفاق بیفتد؛ اما چندان نگران کننده و خطرناک هم نیستو پوسته پوسته شدن سبب می‌شود تا پوست خشک شود و کمی آسیب‌پذیر گردد؛ از این رو این احتمال وجود دارد که تبدیل به زخم شود. برای اینکه از زخم جلوگیری کنید بهتر است از کرم‌های مرطوب کننده استفاده شود.

قرمزی، درد و التهاب

در لیزر موهای زائد، پیاز مو مورد هدف قرار خواهد گرفت. همانطور که می‌دانید آسیب رسیدن به هر بافتی از بدن می‌تواند واکنش خاصی را به همراه داشته باشد. آسیب رساندن به پیاز مو و فولیکول‌های مو گاهی همراه با عوارضی همچون التهاب پوست و قرمزی است. گاهی بعد از لیزر ممکن است کمی پوست احساس ذوق زدن داشته باشد یا اینکه نسبت به لمس حساس شود. در برخی افراد تورم همراه با درد خواهد بود. معمولاً قرمزی و التهاب بعد از لیزر خیلی زود از بین می‌رود. برای برخی افراد که بدن حساسی دارند، ممکن است از داروهای بی‌حسی موضعی هم استفاده شود. برای اینکه لیزر موهای زائد همراه با درد نباشد همزمان از دستگاه‌های خنک سازی استفاده می‌شود تا بیمار دچار سوزش و درد نشود. برای کم شدن درد می‌توانید بلافاصله بعد از لیزر از کمپرس سرد استفاده کنید.

دلایل انجام ندادن لیزر
برخی به دلیل وجود عوارض های لیزر موهای زائد از انجام آن پرهیز میکنند.

آسیب به چشم

در لیزر موهای زائد از اشعه‌های پرقدرت لیزر بهره می‌گیرند؛ از این رو ممکن است آسیب‌های شدیدی به بینایی افراد وارد شود؛ به همین دلیل در زمان لیزر باید شما از عینک‌های محافظ استفاده کنید تا خطر این عارضه را از بین ببرید.

هایپرپیگمنتیشن

زمانی که رنگدانه‌ها افزایش پیدا می‌کنند یا اینکه رنگ پوست تیره شود آن را ‌هایپرپیگمنتیشن می‌گویند. البته این عارضه بعد از سه تا چهار هفته از بین خواهد رفت. در صورتی که لیزر موجب زخمی شدن یا به وجود آمدن اسکار گردد‌ هایپرپیگمنتیشن هم رخ خواهد داد که البته پس از مدتی از بین می‌رود.

 

سوختگی‌ و تاول

اگر در لیزر موهای زائد استفاده از روش‌های نامناسب لیزر صورت بگیرد، سوختگی و تاول ایجاد خواهد شد؛ بنابراین به این موضوع دقت داشته باشید که اگر می‌خواهید برای لیزر موهای زائد خود به مراکزی مراجعه کنید، آن مرکز معتبر باشد و همزمان از دستگاه خنک سازی هم استفاده کند.

احتمال بروز عفونت‌های پوستی

خطر ابتلا به عفونت‌های پوستی به سبب لیزر، از جمله مواردی است که خیلی کم سابقه است؛ اما به هر حال اگر روی پوست یا همان اپیدرم در زمان لیزر دچار آسیب شود، احتمال بروز عفونت‌های پوستی وجود دارد. این عفونت علائمی همچون خارش، درد، جوش و التهاب را به همراه دارد. اگر هر کدام از این موارد را بعد از لیزر مشاهده کردید، بهتر است به صورت خود درمان از کرم‌های آنتی بیوتیک استفاده نکنید و با کلینیکی که با آن مراجعه کرده‌اید، ارتباط برقرار کنید تا از طریق پزشک متخصص به شما دستورات لازم داده شود.

اگر قبلاً سابقه تبخال زدن داشته‌اید این احتمال وجود دارد که پس از لیزر هم دچار تبخال اطراف لب بشوید. تبخال‌های لب و ناحیه تناسلی به سبب ویروسی با نام هرپس ایجاد خواهد شد و به صورت متداول این ویروس به شکل غیر فعال درون بدن وجود دارند. مواجه شدن با استرس می‌تواند این ویروس را فعال کند و موجب به وجود آمدن تبخال گردد.

عوارض لیزر موهای زائد و سرطان

خطر سرطان در لیزر موهای زائد از جمله نگرانی‌هایی است که برخی افراد به سبب انجام لیزر موهای زائد نگران آن هستند و آن را از معایب لیزر موهای زائد می‌دانند. این موضوع در حالی است که تاکنون نه تنها ثابت نشده است، بلکه برخی افراد از لیزر برای درمان بعضی از ضایعات اولیه سرطان پوست هم استفاده خواهند کرد. به این نکته دقت داشته باشید که بهتر است تحت هیچ شرایطی تحت تاثیر تبلیغات ارزانی که در راستای انجام لیزر موهای زائد صورت می‌گیرد، نباشید و به مراکز معتبری که سابقه طولانی مدت در این زمینه دارند و تمام مجوز‌های کافی را برخوردار هستند، مراجعه کنید. این مراکز از بهترین دستگاه‌های لیزر استفاده می‌کنند و سلامتی شما را به خطر نخواهند انداخت.

دلایل انجام ندادن لیزر
برخی به دلیل وجود عوارض های لیزر موهای زائد از انجام آن پرهیز میکنند.

آیا لیزر موهای زائد سبب نازایی خواهد شد؟

یکی از موضوعاتی که ممکن است شما هم آن را شنیده باشید، این است که لیزر موهای زائد سبب نازایی می‌شود. بهتر است در ارتباط با این موضوع بدانید که این حرف تنها یک شایعه است. امواجی که لیزر دارد به هیچ عنوان موجب نازایی بانوان نخواهد شد. در راستای تحقیقاتی که تاکنون روی این موضوع صورت گرفته شما می‌توانید مطمئن شوید که این حرف تنها یک شایعه است. دانشگاه‌های بزرگ دنیا روی این مبحث مطالعه کردند و آن را به صورت کلی رد کردند و این حرف‌ها هیچگونه سند علمی ندارند.

اشعه‌های فرابنفش البته با توجه به نوع دستگاهی که از آن استفاده می‌شود، دارای یک طول موج محدود در حد ۷۵۵ نانومتر تا۱۰۲۴ نانومتر هستند. این طول موج این امکان را ندارد که به لایه‌های عمیق پوست وارد شود و از این رو به آنها آسیبی وارد کند. با توجه به این امر متوجه می‌شوید که این اشعه‌ها به اندام‌های تولید مثلی بانوان آسیبی وارد نخواهد کرد.

جمع بندی

آیا لیزر موهای زائد عوارض دارد؟ این سوالی بود که ما سعی کردیم در این مطلب به آن بپردازیم. لیزر موهای زائد عوارض خیلی‌ زیادی ندارد اما بی عارضه هم نیست؛ بنابراین در صورتی که هر کدام از مواردی که در این مطلب به آنها اشاره داشتیم را مشاهده کردید، لازم است که با پزشک صحبت کنید تا بهترین راهکارهای درمانی را به شما ارائه دهد. فراموش نکنید که برای انجام لیزر موهای زائد حتما تحت نظر کلینیک‌های معتبر این کار را انجام دهید تا عوارض به حداقل ممکن برسد. عارضه‌هایی که پس از لیزر موهای زائد ممکن است در اشخاص دیده شود، معمولاً پس از مدتی از بین خواهد رفت و خیلی نگران‌کننده نیست؛ اما در هر صورت بهتر است، تحت هیچ شرایطی خود درمانی نکنید و با پزشک متخصص در این زمینه ارتباط برقرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا