دندان

جرم‌گیری دندان | هزینه + روش های خانگی کاربردی

در دندان‌پزشکی‌ها خدمات زیبایی بسیاری ارائه می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان اشاره کرد به جرم‌گیری دندان. گا‌هاً بسیاری از افراد در کلینیک‌های دندان‌پزشکی با شکایت از زردی دندان‌های خود و ظاهر زشت آن‌ها مراجعه می‌کنند و به دنبال روشی سریع برای از بین بردن این زردی هستند. جرم‌گیری دندان یا بروساژ دندان از جمله رایج‌ترین خدمات زیبایی در کلینیک‌های دندان پزشکی به شما می‌رود که علاوه بر زیبایی ظاهری دندان‌ها، فوایدی دیگر نیز به همراه دارند.

از این رو پزشکبان در این مقاله به بررسی کامل جرمگیری دندان و بروساژ کردن آن به روش‌های پزشکی با معرفی دستگاه‌ها مختلف و روش‌های خانگی ساده می‌پردازد. پاک‌سازی دندان یا همان جرم‌گیری آن که عملی برای از بین بردن پلاک دندان موجود در زیر و بالای خط لثه است می‌تواند مانع بروز بیماری‌های لثه شود. پلاک‌های روی دندان در صورتی که در پاکت‌هایی که به دلیل تجمع زیاد آن‌هاست گیر بیفتند و عوارضی همچون بیماری‌های لثه و از دست دادن دندان را به همراه داشته باشند باید به صورت جدی درمان شوند.

از این رو این روز‌ها افراد در سابقه سرچ‌های خود به دنبال روش‌های خانگی جرم‌گیری دندان بوده‌اند و در بسیاری از مواد ممکن است ناامیدانه به نتیجه‌ای نرسیده باشند. اما امروز پزشکبان تمامی بهترین راه‌های ممکن برای درمان اصولی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

از بین بردن جرم دندان در کلینیک‌های پزشکی با استفاده از دستگاه‌های متفاوتی انجام می‌گیرد از این رو می‌توان گفت برای استفاده از هر دستگاهی یک روش خاص وجود دارد که نیاز است تنها متخصص دندان پزشک به استفاده از آن اقدام کند. در هر روشی اولین بخش استفاده از بی حسی موضعی بر روی دندان‌هاست.

البته بهتر است بدانید استفاده از برخی روش‌ها و دستگاه‌ها از آنجایی که دردی را به همراه ندارند نیازی هم به استفاده از بی حسی نیست. جرم‌گیری برای نواحی از دندان مانند زیر لثه، بین لثه‌ها، اطراف ریشه دندان و روی قسمت انتهایی تاج دندان انجام می‌گیرد. البته نکته حائز اهمیت این است که پاک‌سازی عمیق دندان یا بروساژ به صورت دستی با استفاده از ابزار‌های دندان پزشکی هم انجام می‌گیرد.

اما دغدغه افراد در این راستا مسائلی مانند هزینه جرم‌گیری یا درد و مضرات جرم‌گیری دندان آن است و از این رو ممکن است به همین دلیل به سوی روش‌های خانگی پناه آورند. برای افزایش آگاهی خود درمورد تمامی جنبه‌های جرم‌گیری با پزشکبان تا انتهای این مقاله همراه باشید.

اگر دارای دندان‌های نامرتب میباشید و قصد اصلاح اونهارو دارین، پزشکبان برای شما لیست بهترین متخصص ارتودنسی رو تهیه کرده تا بتونین به راحتی اونهارو با هم مقایسه کنین و به بهترین شخص مدنظرتون مراجعه کنین.

هزینه جرم‌گیری دندان

از اصلی‌ترین دغدغه‌های افراد هنگام مراجعه به دندان پزشکی و دریافت خدمات آن، هزینه‌های بالاست. هزینه جرم‌گیری دندان متناسب با پزشک معالج آن متفاوت است. از جمله دیگر عوامل و فاکتور‌های تأثیر‌گذار در هزینه جرم گیری دندان نوع دستگاه و روش استفاده شده برای معالج، نوع دندان و ناحیه مورد درمان هستند که هر یک از آن‌ها می‌توانند باعث افزایش یا کاهش مقداری در قیمت شوند.

در نظر داشته باشید که به صورت کلی جرم‌گیری دندان از هفتصد هزارتومان شروع شده تا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان هم می‌رسد. از آنجایی که این عمل علاوه بر جنبه‌های زیبایی، جنبه‌های درمانی نیز به همراه دارد اکثر بیمه‌های درمانی بخشی از هزینه آن را تقبل می‌کنند.

هزینه جرم‌گیری دندان

جرم‌گیری دندان خانگی

شاید تا کنون اسم جرم‌گیری دندان خانگی به گوشتان خورده باشد از ساده‌ترین روش‌های کاربردی برای از بین بردن جرم دندان بدون نیاز به مراجعه به کلینیک‌های دندان پزشکی و صرف هزینه‌های بالاست. اما باید دقت داشته باشید حتی این روش‌های خانگی هم جنبه پیشگیری را دارند و لازم است که قبل از آسیب رسیدن به لثه و پوسیدگی دندان و کرم خوردگی آن در مراحل ابتدایی جرم گرفتگی دندان و لثه انجام شوند.

  • اصولی مسواک کردن دندان و استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید، نخ دندان

از جمله روش‌های پیشگیری یا حتی از بین بردن جرم دندان در مراحل ابتدایی استفاده درست و اصولی از مسواک در حداقل دو نوبت روزانه است. هنگام مسواک کردن دندان خود می‌توانید از خمیر دندان‌های حاوی فلوراید برای تقویت مینای دندان یا ضد جرم برای از بین بردن رسوبات روسی دندان نیز استفاده کنید. نخ دندان کردن یکی از مهم‌ترین موارد است با این کار به تخلیه جرم از بین دندان‌های خود کمک می‌کنید.

  • ترکیبات جوش شیرین برای جرم‌گیری دندان

ترکیبیات جوش شیرین با انواع مواد مختلف برای از بین بردن جرم دندان از جمله روش‌های خانگی شایع هستند.

ترکیب جوش شیرین و آب، جوش شیرین و سرکه با آب، جوش شیرین و لیمو، جوش شیرین و توت فرنگی، جوش شیرین با خمیر دندان و یا حتی با روغن نارگیل و یا نمک دریا و جوش شیرین با روغن زیتون از جمله این ترکیبات معجزه انگیز هستند. هر یک از این ترکیبات دستور خاص خود را دارند و باید به روش مشخص خود استفاده شوند.

  • استفاده از نمک دریا به همراه خمیر دندان

نمک دریا یکی دیگر از موادی است که علاوه بر کاربرد با جوش شیرین با خمیر دندان نیز می‌تواند ترکیب مناسبی برای پاک کنندگی دندان بسازد. البته با این ترکیب تنها یک بار در روز مسواک بزنید.

  • پوست موز

پوست میوه‌ای همچون موز با خاصیت پاک کنندگی و سفید کنندگی برای دندان‌ها به این صورت استفاده می‌شود که تنها لازم است به مدت دو دقیقه آن را روی دندان‌های خود مالش دهید و بعد از آن مسواک بزنید.

  • پوست پرتقال

پوست پرتقال هم دقیقاً کاربردی شبیه پوست موز دارد و با همان روش استفاده می‌شود.

  • پوست گردو

محلول پوست گردوی جوشیده شده به مدت ده دقیقه در آب برای شست‌وشوی دندان بسیار کاربردی است و در سلامت لثه نقش زیادی دارد.

  • آب لیمو

می‌دانید که آب لیمو خاصیت اسیدی دارد و برای پاک کردن دندان از رسوب و باکتری‌ها کاربرد بسیار مهمی دارد. برای استفاده از آب لیمو کافی است ابتدا دندان‌های خود را با مسواک تمیز کنید سپس از مقداری آب لیمو برای مالش آن‌ها به مدت یک دقیقه استفاده کنید. بعد از اتمام کار خود با آب ملایم دهانتان را بشویید.

جرم‌گیری دندان خانگی

عوارض جرم‌گیری دندان

هر عملی که بر خلاف روند طبیعی زندگی انسان باشد و در جهت افزایش سلامتی و زیبایی انجام شود علاوه بر مزایایی که دارد عوارضی را نیز شامل می‌شود. از جمله عوارض جرم‌گیری دندان می‌توان اشاره کرد به احتمال ایجاد عفونت در دهان و دندان که این احتمال هنگامی افزایش می‌یابد که سیستم ایمنی بدن فرد ضعیف باشد.

از جمله عوارض جانبی بروساژ دندان، درد و حساسیت به برخی مواد غذایی است، البته در مواردی این حساسیت به مواد استفاده شده در پروسه جرم‌گیری است. در مواردی تورم و حساسیت و خونریزی لثه‌ها نیز از جمله عوارض این عمل است.

جرم‌گیری دندان به روش سنتی

پزشکبان با بررسی روش‌های سنتی جرم‌گیری دندان، اطلاعاتی را برای شما عزیزان جمع‌آوری کرده است:

استفاده از چای گیاهی دم کرده؛ مانند چای سبز که با خاصیت آنتی اکسیدان باعث پاک‌سازی دهان و دندان است یا گیاهان تازه مانند جعفری، گشنیز و نعناع که برای رفع بوی دهان استفاده می‌شود. برای ساخت مینای دندان و تقویت آن نیز دانه کنجد کاربرد دارد.

دستگاه جرم‌گیری دندان

ابزار و دستگاه‌های جرم‌گیری شامل دو دسته ابزار‌های دستی و ابزار‌های اولتراسونیک هستند. اولتراسونیک‌ها با امواج فراصوت کار می‌کنند و ابزار‌های دستی که نیاز به مهارت دندان پزشک دارند و نوک تیز هم هستند.

از جمله ابزار‌های اولتراسونیک عبارت‌اند از استریکیتو، پیزوالکتریک و ایرفلو.

بهترین دستگاه جرم‌گیری دندان که این روز‌ها استفاده می‌شود دستگاهی به نام کویترون هست و بر روی یونیت دندان پزشکی نصب می‌شود.

آیا جرم‌گیری دندان درد دارد؟

اگر شما هم به دنبال جرم‌گیری دندان هستید؛ ولی احتمال درد آن شما را به ترس انداخته است و به همین دلیل دچار تردید شده‌اید بهتر است بدانید که یکی از مراحل پروسه جرم‌گیری استفاده از بی‌حسی موضعی است. بی‌حسی موضعی به صورت تزریقی در لثه‌ها استفاده می‌شود؛ بنابراین چنین عملی بدون هیچ دردی انجام می‌گیرد.

آیا جرم‌گیری دندان درد دارد؟

آیا جرم‌گیری دندان را خراب می‌کند؟

یکی از سؤالاتی که برای مشتاقان جرم‌گیری دندان پیش می‌آید این است که آیا جرم‌گیری دندان را خراب می‌کند؟ چه معایبی برای دندان در پیش دارند. بروساژ دندان همان‌طور که مزایا و عوارضی دارد، معایبی را نیز به دنبال دارد. از جمله آن‌ها می‌توان گفت باعث آسیب عصبی و آسیب‌هایی به لثه می‌شود.

لثه‌ها به سوزش می‌افتند و ممکن است عقب بروند علاوه بر این نیز ممکن است دیگر به دندان‌ها نمی‌چسبند. بهتر است بدانید یکی از وحشتناک‌ترین معایب جرم‌گیری دندان وارد شدن باکتری به خون است.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت پزشکبان به بررسی جرم‌گیری دندان و انواع عوارض و معایب آن پرداختیم. همان‌طور که خواندید جرم‌گیری دندان یا بروساژ دندان یکی از اعمال زیبایی دندان در کلینیک‌های دندان پزشکی است. علاوه بر زیبایی یکی دیگر از مزایای جرم‌گیری را می‌توان جلوگیری از پوسیدگی یا کرم خوردگی دندان است. اما در این مقال به برخی از بهترین روش‌های خانگی جرم‌گیری دندان هم پرداختیم.

استفاده از جوش شیرین و ترکیبات آن از بهترین درمان‌های خانگی برای از بین بردن جرم دندان است. توصیه می‌شود که قبل از افزایش جرم دندان با استفاده از روش‌هایی مانند مسواک زدن اصولی با استفاده از خمیر دندان‌های فلوراید دار یا ضد جرم به پیشگیری از آسیب به لثه بپردازید مقاله آبسه دندان شاید برای شما مفید باشد.

منبع: clevelandclinic

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا