مقالات پزشکبان

هولتر قلب

امروزه تعداد افرادی که درگیر بیماری‌های قلبی و آریتمی قلب هستند، به دلایل گوناگونی افزایش‌یافته است. به همین جهت بررسی دقیق ریتم و ضربان‌قلب، از اهمیت بالایی برای افراد برخوردار است.
بنا بر همین موضوع پزشک با مشاهده چنین بیمارانی برای معاینه وی با استفاده از روش‌های مختلف، میزان ضربان قلب بیمار را به طور دقیق اندازه‌گیری خواهد کرد. از جمله پرکاربرد‌ترین راه‌ها جهت اندازه‌گیری ضربان قلب بیماران، استفاده از دستگاه هولتر قلب است که کاربرد فراوانی در این زمینه خواهد داشت.

در پس این موضوع، امروز در این مقاله از سایت پزشکبان، قصد بر این داریم تا در مورد دستگاه هولتر قلب و موارد مربوط به این دستگاه و کارایی‌های این دستگاه، اطلاعاتی کامل، جامع و همچنین مفید را در اختیارتان قرار دهیم و به پاسخ سؤالات احتمالی شما در این مورد بپردازیم.
بنابراین اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که می‌خواهید درباره دستگاه هولتر قلب، اطلاعاتی را کسب نمایید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. پیشاپیش امیدواریم از خواندن این محتوا، نهایت لذت و استفاده را ببرید.

پزشک پیشنهادی: بهترین دکتر قلب در ایران

دستگاه هولتر قلب

اگر بخواهیم به صورت خلاصه و به طور کلی، درباره این دستگاه به شما توضیح دهیم، لازم است بگوییم دستگاه هولتر قلب، در واقع از جمله منحصربه‌فردترین تجهیزاتی است که در دنیای پزشکی، کاربرد دارد. در حالت کلی این نوع دستگاه شامل دو نوع است که عبارت‌اند از دستگاه هولتر قلب و دستگاه فشار خون.

جالب است بدانید این دستگاه هیچ قابلیت درمانی را ندارد و تنها کاربرد آن، تشخیص بیماری‌های قلبی است. می‌توان گفت این دستگاه بسیار گران ‌قیمت بوده و در صورت نیاز، به بیمار به مدت ۴۸ ساعت و یا بیشتر، اجاره داده می‌شود. در ادامه به طور مفصل در مورد این نوع دستگاه صحبت خواهیم کرد.

هولتر قلب چیست؟

در ابتدا و قبل از اینکه وارد جزئیات ماجرا شویم، لازم است تا با چیستی و کلیت دستگاه هولتر قلب، به‌خوبی آشنا شده تا در نهایت بتوانید درک بهتری از ادامه توضیحات داشته باشید.

می‌توان گفت هولتر قلب در واقع یک نوع دستگاهی کوچک است که برای ثبت آریتمی‌های قلب به شمار می‌رود. در مجموع این دستگاه باید به مدت ۲۴ ساعت بر روی بدن فرد موردنظر، نصب شده تا نتایج پس از آن خود را نشان دهند. در برخی از موارد خاص ممکن است روند آزمایش به مدت دو هفته به طول بینجامد. شاید برایتان جالب باشد که مخترع این دستگاه، فردی به نام نورمن هولتر بوده و به‌پاس قدر دانی از این مخترع و کار ارزشمند او، نام وی را بر روی این دستگاه قرار داده‌اند.

 عوارض هولتر قلب

اگر بخواهیم به طور دقیق به بررسی عوارض احتمالی دستگاه هولتر قلب، بپردازیم؛ به‌صراحت می‌توان گفت این دستگاه بدون عارضه بوده و هیچ آسیبی را برای فرد به دنبال نخواهد داشت. زیرا این دستگاه تنها توسط چند الکترود، به قفسه سینه بیماران متصل شده و سپس این الکترود‌ها تعداد ضربان قلب را در حین انجام فعالیت‌های روزانه به دستگاه انتقال خواهند داد. بنابراین با توجه به این توضیح، این فرایند ساده بوده و در نهایت هیچ گونه عوارضی را برای فرد بیمار به دنبال نخواهد داشت.

همچنین در نظر داشته باشید که زمانی که الکترود‌ها به بدن شما متصل هستند، هیچ اختلالی در روند روزانه شما پیش نیامده و می‌توانید به راحتی به کار‌های خود ادامه دهید. همچنین قابل ذکر است که بدن برخی از افراد ممکن است به چسب الکترود‌ها حساست داشته و واکنش نشان دهد. اما در این مواقع جای هیچ‌گونه نگرانی نیست و این مورد، گذرا است و تنها ممکن است باعث قرمزی پوست شود.

عوارض هولتر قلب
این دستگاه به دلیل کاربردی بودن برای سلامت حال انسان مورد استفاده قرار می‌گیرد عوارضی ندارد.

 

طریقه نصب هولتر قلب

در قسمت قبل با دستگاه هولتر قلب و عوارض آن آشنا شدید. اکنون ممکن است این سؤال برای شما مطرح شود که طریقه نصب دستگاه هولتر قلب چگونه است و روند نصب این دستگاه چه مراحلی دارد؟ در این قسمت از این مطلب قصد داریم تا شما را با این موضوع آشنا کنیم.

در ابتدا لازم است تا الکترود‌های این دستگاه را به ژل آغشته کرده و سپس آن را به پوست قفسه سینه، بچسبانید. همان‌طور که می‌دانید فعالیت‌های قلب شما توسط این الکترود‌ها به سیم و سپس به دستگاه منتقل خواهد شد.

دقت داشته باشید که در طول فعالیت روزانه، دستگاه را در نزدیک خود قرار دهید تا اختلالی در هنگام ضبط ضربان قلب شما به وجود نیاید. برای این منظور، می‌توانید بر روی الکترود‌ها لباس پوشیده و سپس دستگاه را درون کیف و یا جیب خود نگهداری کنید. پزشک نحوه اتصال الکترود‌ها به قفسه سینه را به شما آموزش می‌دهد، تا اگر در طول تست الکترود‌ها شل شد و یا افتاد، بتوانید مجدداً آن‌ها را نصب نمایید.

همچنین در این قسمت توجه داشته باشید که هولتر قلب در صورت خیس شدن، آسیب خواهد دید. بنابراین مراقب باشید که آن را خیس نکنید. همچنین قبل از تست هولتر قلب، از هیچ گونه کرم یا لوسیون استفاده نکنید. علاوه بر این موضوع باید مو‌های ناحیه قفسه سینه حذف شود، چرا که ممکن است چسباندن الکترود‌ها را دچار اختلال کند.

پزشک پیشنهادی: بهترین جراح پروتز باسن در تهران

خواندن جواب هولتر ضربان قلب

اگر شما آزمایش هولتر قلب را انجام داده‌اید، برای خواندن جواب هالتر قلب، و نتایج آن لازم است تا به پزشک معالج مراجعه کرده و از وی کمک بگیرید. اگر فرد در معرض فعالیت‌های سنگین قرار بگیرد و ضربان قلب او بالا برود، امواج سینوسی برای دستگاه رخ می‌دهد. در صورتی که این امواج در اثر فعالیت‌های ورزشی باشد، مشکلی برای فرد به وجود نخواهد آمد.

اما جالب است در این قسمت با برخی از قسمت‌های مختلف این دستگاه آشنا شوید.

  • Stip: نمایشگر الکتروکاردیوگرام به مدت ۲۰-۳۰ ثانیه است و با سه سرعت-۵۰-۱۰۰ ۲۵mm/s قابل تنظیم است.
  • Card reader: صفحه‌ای که بعد از قرار دادن flash memory یا کارت حافظه در نرم‌افزار high light شده و با انتخاب آن می‌توان اطلاعات را از حافظه به سیستم مورد نظر انتقال داد.
  • patient list: با کمک آن می‌توان فایل بیماران فعلی و قبلی را باز کرد و سپس اطلاعات آن را مرور کرد.
  • Trend: این نمایشگر نمایی کلی از تغییرات HR در طول زمان را نمایش می‌دهد.
  • Table summery: صفحه‌ای است که تعداد ضربان را معمولاً در طی هر یک ساعت به صورت جدول نمایش خواهد داد.
  • EVENT: در این قسمت لیستی از تمامی اتفاقات و آریتمی‌هایی که نرم‌افزار توانایی افتراق و شناسایی آن‌ها را دارد، دیده می‌شود.
  • نمودار Save strip: با استفاده از این گزینه می‌توان الکتروکاردیوگرام از ساعات مختلف و یا نحوه و زمان شروع و اتمام یک آریتمی و یا زمانی که بیمار اظهار داشته که علامت دارد گرفت.
  • Full disclosure: نمای فشرده از کل الکتروکاردیوگرام ثبت شده ارائه می‌نماید که بر حسب ساعت درجه‌بندی شده است.

در انتهای این قسمت لازم به ذکر است که تفسیر هولتر قلب باید توسط سیستم‌های کامپیوتری انجام شود. به همین منظور پزشکان دستگاه هولتر را به سیستم وصل می‌کنند. نرم‌افزار هولتر نیز در ابتدا به طور خودکار علائم ثبت شده را دسته‌بندی کرده و سپس آن‌ها را نمایش می‌دهد. تفسیر نهایی هولتر قلب باید توسط پزشک انجام گیرد.

دستگاه هولتر قلب
دستگاه هولتر قلب دارای کاربردهای بسیار زیادی است و با خود ویژگی‌های را به همراه دارد.

طرز کار هولتر فشار خون

جالب است بدانید، اندازه‌گیری فشار خون توسط دستگاه هولتر، معمولاً هر ۱۵-۳۰ دقیقه در روز و ۳۰-۶۰ دقیقه در شب اندازه‌گیری خواهد شد. بدین‌گونه که دستگاه با دمیدن هوا در بازوبند از طریق لوله پلاستیکی و به‌تدریج خالی کردن آن، فشار خون را در فواصل معینی در طول روز و شب اندازه‌گیری می‌کند.

پزشک پیشنهادی: بهترین دکتر پیکرتراشی در تهران

سخن پایانی

به پایان بخشی دیگر از مطالب در سایت پزشکبان، رسیدیم. در طی‌ایم مقاله قصد بر این داشتیم تا در مورد دستگاه هولتر قلب، اطلاعاتی را با شما در میان بگذاریم. همچنین در مورد عناوینی همچون هولتر قلب چیست، عوارض هولتر قلب، طریقه نصب هولتر قلب، خواندن جواب هولتر ضربان قلب و طرز کار هولتر فشار خون صحبت کردیم.

در پایان دریافتیم تست هولتر برای ثبت عملکرد قلب در یک دوره طولانی یک تا دو روزه انجام خواهد شد. هولتر دستگاهی کوچک است که به اندازه یک موبایل کوچک است. این دستگاه دارای چند سیم و چند الکترود بوده که به بدن فرد بیمار وصل خواهند شد. در این تست نیازی به بستری شدن بیمار نخواهد بود و فرد باید این دستگاه را در این مدت با خود نگه دارد.

از حسن توجه شما تا انتهای این مقاله سپاس‌گزاریم. در پایان امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت استفاده و لذت کافی را برده باشید. در صورت داشتن هرگونه سؤال و یا ابهامی در این زمینه می‌توانید در بخش کامنت‌ها آن را با ما به اشتراک بگذارید و با ما در ارتباط باشید.

سؤالات متداول در مورد هولتر قلب

در پایان می‌خواهیم به بررسی و پاسخ برخی از سؤالات احتمالی شما بپردازیم:

از هولتر قلب برای تشخیص چه بیماری‌هایی استفاده می‌شود؟

هولتر قلب جهت به دست آوردن اطلاعات کافی از ریتم و سرعت ضربان قلب بیمار و... کاربرد دارد.

آیا هولتر قلب خطرناک است؟

همان‌طور که می‌دانید این دستگاه غیرتهاجمی بوده و به صورت سرپایی قابل‌انجام است. بنابراین هیچ خطری را در بر ندارد.

در صورت داشتن چه علائمی باید از هولتر قلب استفاده کنیم؟

زمانی که علائم زیر را داشتید پزشک برای شما هولتر قلب را پیشنهاد می‌دهد. • داشتن درد در قفسه سینه • مشکل در تنفس (تنگی نفس) • بیهوشی و غش بدون دلیل مشخص • داشتن سرگیجه مداوم • ضربان قلب نامنظم

منبع: hopkinsmedicine

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا