مقالات پزشکبان

ضربان قلب نرمال چقدر است؟

ضربان قلب نرمال به‌طور طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه باید باشد، اما این رقم برای همه سنین صدق نمی‌کند. اگر دوست دارید بدانید که نبض مناسب سن شما چه مقدار است، جدولی که در ادامه آمده است، نشان‌دهنده ضربان قلب نرمال در افراد با اندازه‌گیری در حالت استراحت و فعالیت، مختلف است. لازم به ذکر است که این اعداد به عنوان محدوده نرمال ضربان قلب در نظر گرفته می‌شوند و ممکن است برخی افراد در محدوده‌های دیگری قرار بگیرند که نیز نرمال تلقی می‌شوند. در ادامه با پزشکبان همراه باشید.

پزشک پیشنهادی: بهترین دکتر قلب

ضربان قلب نرمال در بزرگسالان

ضربان قلب نرمال در بزرگسالان با نوجوانان و کودکان کاملا متفاوت است. بزرگسالان ۱۸ سال به بالا ضربان قلبی بین ۶۰ تا ۱۰۰ دارند. قلب بزرگسالان در حالت استراحت این ضربان دارد و وقتی فعالیت آنها شروع می‌شود ضربان قلب افزایش پیدا می‌کند. در هر یک دقیقه ضربان نرمال بین ۶۰ تا ۱۰۰ است که در صورت بیشتر شدن شما علائمی را مشاهده می‌کنید. ضربان قلب در گروه سنی و جنسیت‌ها متفاوت بوده و در همه افراد یکسان نیست. ضربان قلب زنان به‌طور متوسط بیشتر از مردان است. پایین نگه داشتن ضربان در حالت استراحت اهمیت زیادی دارد.

ضربان قلب نرمال در بزرگسالان
کودکان نیز از یک ضربان قلب نرمالی برخوردارند که اگر براساس آن ضربان داشته باشد نشان دهنده سلامت کوک است.

اگر ضربان قلب در بزرگسالان به طور ناگهانی افزایش پیدا کند باید جدی گرفته شود و فرد زیر نظر پزشک باشد. مردان بزرگسال که ضربان آنها بالای ۹۰ است نسبت به مردانی که ضربان آنها زیر ۸۰ است بیشتر در خطر مرگ هستند. وقتی جریان خون در عروق سرعت پیدا می‌کند، به قلب فشار زیادی وارد می‌شود و این می‌تواند باعث بروز سکته قلبی شود. افرادی که ورزش می‌کنند همیشه ضربان قلب آنها نرمال است و خطری این افراد را تهدید نمی‌کند. اگر تپش قلب نامنظم باشد بدن با اختلال و بیماری خاصی مواجه می‌شود. ضربان قلب بزرگسالان باید کنترل شود تا در صورت منظم بودن بتوان آن را درمان کرد.

ضربان قلب نرمال در کودکان

کودکان مدام در حال فعالیت هستند؛ به همین دلیل ضربان قلب نرمال در آن‌ها بیشتر بین ۷۰ تا ۱۰۰ است. این اعداد در یک دقیقه محاسبه می‌شود. کودکان ۶ تا ۱۵ سال همیشه این ضربان را دارند. در سنین کم، قلب شما سالم‌تر بوده؛ بدین ترتیب ریتم آن سریع‌تر از زمان‌های دیگر است. در اینجا به صورت مجزا به ضربان قلب نرمال در سنین مختلف کودکی اشاره می‌کنیم:

  • در نوزادان ۱۰۰-۱۶۰ ضربه در دقیقه
  • ۰-۵ ماهگی: ۹۰-۱۵۰ ضربه در دقیقه
  • ۶-۱۲ ماهگی: ۸۰-۱۴۰ ضربه در دقیقه
  • ۱-۳ سالگی: ۸۰-۱۳۰ ضربه در دقیقه
  • ۳-۵ سالگی: ۸۰-۱۲۰ ضربه در دقیقه
  • ۶-۱۰ سالگی: ۷۰-۱۱۰ ضربه در دقیقه
  • ۱۱-۱۴ سالگی: ۶۰-۱۰۵ ضربه در دقیقه

دلیل افزایش ضربان قلب در کودکان می‌تواند بیماری‌های قلبی و عروقی، شرایط محیطی و استرس و… باشد. زمانی که تپش قلب کودک افزایش پیدا می‌کند شما علائمی را در او مشاهده می‌کنید؛ از این رو نیاز است که بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کنید. کاهش ناگهانی ضربان قلب هم می‌تواند سلامت کودکان را با خطراتی جدی روبرو کند؛ به همین دلیل توصیه می‌شود تا چنین کودکانی تحت نظر باشند و مدام چک شوند.

جدول ضربان قلب نرمال برای سنین مختلف

افراد آنلاین حالت استراحت و فعالیت ضربان‌های مختلفی دارند و این در سنین و جنسیت‌ها کاملا متفاوت خواهد بود‌. برای اینکه بتوانید با ضربان قلب نرمال در سنین مختلف آشنا شوید ما جدولی را برای شما طراحی کرده‌ایم:

وضعیت قلب۱۸-۲۵سال۲۶-۳۵سال۳۶-۴۵سال۴۶-۵۵سال۵۶-۶۵سالسالمندان بالای۶۵
ورزشکار۵۲-۴۰۵۰-۴۴۵۳-۴۷۵۴-۴۹۵۶-۵۱۵۵-۵۲
عالی۶۱-۵۶۶۱-۵۵۶۲-۵۷۶۳-۵۸۶۱-۵۷۶۱-۵۶
خوب۶۵-۶۲۶۵-۶۲۶۶-۶۳۶۷-۶۴۶۷-۶۲۶۵-۶۲
بالاتر از متوسط۶۹-۶۶۷۰-۶۶۷۰-۶۷۷۱-۶۸۷۱-۶۸۶۹-۶۶
متوسط۷۳-۷۰۷۴-۷۱۷۵-۷۱۷۶-۷۲۷۵-۷۲۷۳-۷۰
پایینتر از متوسط۸۱-۷۴۸۱-۷۵۸۲-۷۶۸۳-۷۷۸۱-۷۶۷۹-۷۴
ضعیفبالای ۸۲بالای ۸۲بالای ۸۳بالای ۸۴بالای ۸۲بالای ۸۰

 

مطالعه پیشنهادی: ضربان قلب خطرناک چقدر است؟

سخن پایانی

ضربان قلب نرمال نشان از سلامتی افراد است. نبض نرمال داشتن در همه سنین یکسان نیست و هر فردی با توجه به سن و جنسیتی که دارد اعداد و ارقام خاصی را به خود اختصاص می‌دهد. ضربان طبیعی قلب به روش‌های مختلف مشخص می‌شود.
زمانی که شما در حال استراحت هستید قلب به آرامی خون را پمپاژ می‌کند؛ به همین دلیل ضربان قلب کاهش می‌یابد. برای محافظت از سلامت قلب، ضربان قلب سالم اهمیت به‌سزایی دارد. برای تقویت ضربان قلب و سلامت آن می‌توانید اقدامات محافظتی از جمله ورزش را انجام دهید.

سوالات متداول

ضربان قلب خطرناک در چه محدوده ای است؟

ضربان قلب خطرناک به شرایط شما بستگی دارد. مثلا موقع استراحت و ورزش باهم تفاوت دارند و برای ضربان قلب خطرناک هر مورد، محدوده جداگانه ای تعریف شده است.

دلیل ضربان قلب بالای ۱۱۰ چیست؟

این موضوع دلایل مختلفی دارد که بستگی به شرایط دارد. اما توصیه ما این است حتما دلیل آن بررسی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا