دندان

اوردنچر چیست؟ فرق اوردنچر دندان با ایمپلنت + مزایا و معایب هر کدام

اوردنچر راه‌حلی مناسب برای افرادی که است تعدادی از دندان‌های خود را از دست داده‌اند اوردنچر دندان را به عنوان‌های پروتز بر پایه ایمپلنت، پروتز‌های هیبریدی، پروتز‌های تلسکوپی و overlays نیز می‌شناسند. درواقع اوردنچر نوعی پروتز متحرک می‌باشد که دارای انواع مختلفی مثل میله‌ای، توپی و …. است. هزینه آن هم معمولا به صرفه تر از انجام ایمپلنت بوده و مزایای زیادی دارد که در ادامه مطرح می‌کنیم.

اگر از استفاده از دندان‌های مصنوعی خسته شده‌اید، ادامه این مطلب از پزشکبان رو از دست ندهید.

اوردنچر چیست؟

اوردنچر را می‌توان همان دندان مصنوعی یا پروتز متحرک دانست؛ در این روش قادر خواهید بود تا در مواقع نیاز، آن را از دهان خارج کرده یا در صورت کثیف شدن پس از خوردن مواد غذایی، آن را تمیز کنید.

انواع اوردنچر بر پایه ایمپلنت

پروتز‌های هیبریدی به دلیل استفاده گسترده‌، در انواع مختلفی تولید می‌شود؛ همین امر سبب شده تا قادر باشد به نیازهای بیماران بیشتری پاسخ دهد. از جمله انواع پروتزهای هیبریدی دندان، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اوردنچر میله‌‌ای: در روش پروتز متحرک میله‌ای، تاج دندان را روی یک نوار فلزی نصب کرده و سپس آن را در فک جای‌گذاری می‌کنند.
  • اوردنچر توپی: در پروتز هیبریدی توپی، ضروری است تا یک بخش توپی روی هر کدام از ایمپلنت‌های اوردنچر، سوار شود. در زمان استفاده، این بخش‌های توپی، وارد سوکت‌های مخصوص خود در فک شده و به این شکل، در جای خود ثابت می‌مانند.
  • اوردنچر بر پایه ایمپلنت ثابت: پروتز متحرک بر پایه ایمپلنت ثابت را می‌توان یکی از بهترین انواع این روش دانست. با استفاده از این روش، دندان‌ها با کمک پیچ، درون فک ثابت و نصب شده و درست همانند دندان‌های طبیعی، می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. در روش پروتز متحرک بر پایه ایمپلنت ثابت، امکان جدا کردن دندان‌ها وجود ندارد.

آیا ایمپلنت با دندان طبیعی از نظر ظاهری، تفاوت دارد؟

اوردنچر بر پایه ایمپلنت، چه از نظر ظاهر و چه از نظر عملکرد، هیچ تفاوتی با دندان‌های طبیعی ندارد. دندانپزشکان با توجه به محل خالی میان دندان‌ها، سفارش شکل ظاهری ایمپلنت را داده و رنگ آن را کاملاً متناسب با دندان‌های شما انتخاب خواهد کرد. به شما اطمینان می‌دهیم که پس از کاشت ایمپلنت، هیچ تفاوتی بین آن و دندان‌های طبیعی خود، احساس نکنید.

آیا ایمپلنت با دندان طبیعی از نظر ظاهری، تفاوت دارد؟
فرق اوردنچر با ایمپلنت را باید حتما قبل از انجام اوردنچر بدانید

اوردنچر ایمپلنت چه مزایا و معایبی دارد؟

اوردنچر ایمپلنت نیز همچون دیگر روش‌های درمانی، معایب و مزایای مخصوص به خود را دارد. از جمله مزایای این روش درمانی، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • کاملاً درون استخوان فک قرار گرفته و ثابت می‌شود؛ همین امر سبب شده تا مشکلاتی همچون لق خوردن دندان مصنوعی دیگر به وجود نیاید.
  • از آنجا که اوردنچر بر پایه ایمپلنت فاقد کام درون دهان فرد نصب می‌شود، طبیعی است که باعث ایجاد مشکلات گفتاری نشود.
  • نداشتن لبخندی زیبا، تاثیر زیادی روی اعتماد به نفس افراد دارد. با کمک پروتزهای تلسکوپی قادر خواهید بود تا بار دیگر به زیبایی لبخند زده و اعتماد به نفس خود را دوباره به دست آورید.
  • بر خلاف دندان مصنوعی، نگه‌داری از پروتز تلسکوپی بسیار آسان‌تر خواهد بود.

از جمله معایب استفاده از اوردنچر دندان، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • پروتز متحرک بر پایه ایمپلنت، روشی اقتصادی نیست؛ چرا که هزینه بالاتری نسبت به دندان مصنوعی دارد.
  • زمان‌بر بودن فرایند ساخت و نصب اوردنچر، در کنار جراحی مورد نیاز برای نصب آن، ممکن است برخی از افراد را از انجام آن، منصرف کند.
  • در صورت رعایت نکردن مراقبت‌های لازم پس از پروتز متحرک بر پایه ایمپلنت، احتمال ایجاد عفونت وجود دارد.

اوردنچر با ایمپلنت چه تفاوتی دارد؟

این درست است که اوردنچر بر پایه ایمپلنت طراحی شده، اما تفاوت موجود میان این دو، اجازه نمی‌دهد تا آن‌ها را یک روش بدانیم. اگر از روش ایمپلنت استفاده کنید، هر تاج دندان به صورت جداگانه با کمک یک پیچ مخصوص، درون فک ثابت خواهد شد. این در حالی است که در انواع روش‌های overdenture، گاهی دندان همچون ایمپلنت در استخوان فک ثابت شده و گاهی نیز به شکل میله‌ای یا توپی، روی فک قرار می‌گیرد.

چه مواردی بر انتخاب نوع پروتز هیبریدی تاثیرگذار است؟

برای انتخاب نوع پروتز بر پایه ایمپلنت، دندانپزشک، ابتدا فک و دندان‌های فرد را مورد بررسی قرار داده و سپس بر اساس عوامل زیر، نوع overlays را انتخاب خواهد کرد.

  • تعداد دندان‌ها
  • میزان تراکم استخوان
  • فاصله افقی به‌کاررفته
  • میزان مقاومت و طول عمر پروتز متحرک
  • بودجه بیمار
  • شکل ظاهری فک و آرواره

هزینه اوردنچر بر پایه ایمپلنت چقدر است؟

اگر قصد دارید تا برای کل فک یا تعداد زیادی از دندان‌هایتان از ایمپلنت استفاده کنید، احتمال دارد که هزینه‌های آن، شما را منصرف کند. این در حالی است که در چنین مواردی، استفاده از پروتزهای تلسکوپی، بسیار به صرفه‌تر انجام خواهد شد.
به‌طور کلی هزینه overdenture بر پایه ایمپلنت در تهران چیزی مابین هر فک از ۵۰ میلیون تومان می‌باشد؛ البته که این قیمت وابسته به کیفیت پایه‌ها و روکش هست.

ایران یکی از به صرفه ترین کشورها برای انجام اوردنچر می‌باشد! شاید برایتان جالب باشد بدانید که در کشورهایی مانند ایالات متحده هزینه انجام اور دنچر، چیزی مابین ۶۵۰۰ تا ۲۳۰۰۰ دلار می‌باشد!

مطالعه پیشنهادی: دندان مصنوعی برای افراد جوان

سخن پایانی

در این مطلب، تلاش خود را به کار بستیم تا شما را با اوردنچر بر پایه ایمپلنت، آشنا کنیم. در صورتی که نیاز به ایمپلنت دندان‌های زیادی دارید، روش overdenture دندان می‌تواند برای شما به صرفه‌تر تمام شود؛ اما دقت کنید که در نهایت از دندان مصنوعی گران‌تر و زمانبر تر می‌باشد. برای انجام این روش می‌توانید به سراغ بهترین متخصص ایمپلنت برید.
قبل از اینکه اقدام به انجام  اوردنچر پروتز هیبریدی بکنید، حتما مزایا و معایب اون رو به طور کامل مطالعه بکنید و با مشورت با پزشک‌تون، درنهایت بهترین کار رو انجام بدین.

سوالات متداول

هزینه اوردنچر چقدر است؟

عوامل مختلفی برروی قیمت اوردنچر تاثیرگذار است و نمی‌توان قیمت دقیقی برای آن تخمین زد. بهتراست برای برآورد دقیق هزینه آن به دندانپزشک مراجعه کنید.

معایب اوردنچر به چه شکل است؟

به طور خلاصه می‌توان برجسته ترین معایب اوردنچر را به این صورت نام برد: کارایی کمتر نسبت به پروتز ثابت، تحلیل رفتن استخوان خلفی، احتمال شکسته شدن، نیاز به تعویض.

منابع:

newmouth

sciencedirect

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا