مقالات پزشکبان

ادرار بعد از ختنه نوزاد | مشکلات احتمالی + راه‌حل

علت مشکلات ادرار بعد از ختنه نوزاد چیه؟ ختنه نوزاد باید توسط پزشک متخصص انجام شود چون در غیر این صورت می‌تواند عوارض زیادی برای نوزادان به همراه داشته باشد. ادرار کردن نوزاد بعد از ختنه اهمیت زیادی دارد و به دلیل سوزش و درد به سختی انجام می‌شود.

گاهی والدین از این بابت نگرانی‌های زیادی دارند و گریه‌های نوزاد به دلیل سوزش ادرار آنها را ناراحت می‌کند. اگر در کنار سوزش و درد مشکلات دیگری چون کجی ادرار و… برای نوزاد پیش بیاید باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. ما در این مطلب سعی کردیم تا اطلاعات دقیق‌تری در این حوزه در اختیار شما قرار دهیم و شما را با خدمات سایت پزشکبان آشنا کنیم.

پس از اینکه فرزند پسر به دنیا می‌آید، والدین آن با چالش‌های مرتبط با ختنه نمودن آن مواجه هستند و همواره برایشان سوال است که چه زمانی باید فرزند خود را ختنه کنند؟ یا اینکه ویژگی بهترین دکتر ختنه برای ختنه نمودن پسر چیست؟ به طور کلی ختنه نمودن پسر یکی از متداول‌ترین جراحی‌هایی محسوب می‌شود که برای هر پسری انجام می‌شود.

چند ساعت بعد از ختنه نوزاد ادرار می‌کند؟

ادرار کردن نوزاد بعد از ختنه اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل پزشک به والدین توصیه می‌کند که اگر بعد از ۸ ساعت باز هم نوزاد ادرار نکند این مشکل را با او در میان بگذارند. ناتوانی در ادرار کردن مهمترین مشکل بعد از ختنه است که بیشتر نوزادان با آن روبرو می‌شوند. به طور متوسط ۶ الی ۸ ساعت بعد از ختنه نوزاد باید دفع ادرار داشته باشد تا اگر مشکلی در ادرار کردن وجود دارد برطرف شود.

مدت زمان تعیین شده برای ادرار کردن نوزاد بعد از ختنه حداکثر ۱۲ ساعت است و در صورتی که بعد از ۱۲ ساعت والدین شاهد ادرار کردن نوزاد نبودند باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنند. درد و سوزشی که نوزاد حس می‌کند مانع از ادرار کردن او می‌شود. نوزاد چند روز اول را با گریه و ناراحتی ادرار می‌کند چون سر آلت زخم و ملتهب است. اگر احتباس ادرار جدی باشد باید با پزشک متخصص مشورت کنید تا خطری سلامتی نوزاد را تهدید نکند‌.

سوزش ادرار بعد از ختنه

سوزش ادرار بعد از ختنه نوزاد یک فرآیند کاملا طبیعی است و با درد همراه می‌باشد که نوزاد را اذیت می‌کند. این سوزش به دلایل مختلف است که مهمترین آنها تورم و قرمزی و زخم سر آلت است و تا وقتی که این زخم به طور کامل بهبود پیدا نکند این درد و سوزش هنگام ادرار حس می‌شود. اما گاهی این سوزش به دلیل تنگی مجرای ادراری یا ختنه نادرست اتفاق می‌افتد و ممکن است تا مدت‌ها ادامه داشته باشد.

در این شرایط بهتر است زودتر به پزشک مراجعه کنید. به مراقبت‌های بعد از ختنه توجه کنید و به هیچ وجه از پوشک استفاده نکنید. استفاده از داروهای سر کننده و ترمیمی که پزشک تجویز می‌کند می‌تواند در کاهش درد و سوزش موثر باشد. اگر چه این سوزش با گریه و نا آرامی نوزاد همراه است اما والدین باید صبور باشند تا بهبودی کامل شود.

علت ادرار نکردن نوزاد بعد از ختنه

ادرار نکردن نوزاد بعد از ختنه دلایل زیادی دارد که پزشک برای رفع مشکل ابتدا آن را ریشه‌یابی می‌کند. این درد اگر چه در همه نوزادان یکسان نیست؛ اما همه به دلیل تورم و قرمزی و زخم سر آلت آن را تجربه می‌کنند. وقتی این درد و سوزش زیاد باشد کودک ترس بیشتری برای ادرار کردن دارد و چون نمی‌تواند این درد را تحمل کند سعی در محبوس کردن ادرار دارد. جمع شدن ادرار در مثانه نوزاد را اذیت خواهد کرد.

گاهی علت این سوزش و درد تنگی مجرای ادراری یا جراحی نادرست است که ممکن است به بخش‌هایی از مجاری آسیب وارد کرده باشد. پس انتخاب پزشک متخصص برای انجام این جراحی حساس اهمیت زیادی دارد. عفونت پوست ختنه‌گاه هم می‌تواند علت دیگر سوزش و ادرار نکردن نوزاد باشد. اگر مجاری ادراری مشکل جدی و اورژانسی داشته باشد ادرار کردن برای نوزاد سخت خواهد بود و ممکن است خون در ادرار دیده شود. عفونت کلیه و مثانه هم مانع از ادرار کردن نوزاد بعد از ختنه می‌شود چون سوزش و درد زیادی دارد‌

علت ادرار نکردن نوزاد بعد از ختنه

علائم تنگی مجرای ادرار بعد از ختنه

اگر عمل ختنه به صورت کاملا تخصصی و توسط پزشک مجرب انجام نشود عوارض زیادی چون تنگی مجاری ادرار را به همراه دارد. تنگی مجرای ادرار خود علائمی دارد که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

  • ادرار به صورت قطره قطره دفع می‌شود و با درد و سوزش همراه است. کاهش فشار ادرار در این نوزادان مشاهده می‌شود.
  • والدین ممکن است در خون نوزاد لکه‌های خون را مشاهده کنند.
  • اگر آسیب به قسمت‌های دیگر آلت وارد شود با تورم همراه است.
  • سوزش و درد هنگام ادرار در ابتدا خفیف بوده و کم کم تشدید می‌شود.
  • فشار زیادی به کلیه و مثانه و مجاری ادراری وارد می‌شود.
  • احتمال بروز عفونت زیاد است.

تنگی مجرای ادراری بعد از ختنه در کودکان شایع بوده و اگر ختنه به روش‌های غیر استاندارد انجام شود این می‌تواند خطراتی را به همراه داشته باشد. والدین با دیدن کوچکترین علامت باید به پزشک مراجعه کنند تا تنگی مجاری ادراری در کمترین زمان برطرف شود.

راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات ادراری بعد از ختنه

مشکلات ادراری بعد از ختنه کاملا رایج بوده و نگرانی والدین را به همراه دارد؛ به همین دلیل امروزه متخصصین سایت پزشکبان راهکارهای خوبی را برای رفع مشکلات ادراری بعد از ختنه ارائه کرده‌اند که به معرفی آنها می‌پردازیم:

  • اولین راه‌حل برای رفع این مشکل تمیز و خشک نگه داشتن پوست آلت است. این می‌تواند بهبودی را سرعت ببخشد و مشکل سوزش و درد را برطرف کند.
  • راهکار بعدی شستشوی آلت بعد از ادرار کردن است که می‌تواند سوزش را هم کمتر کند. بعد از شستن باید خشک شود.
  • استفاده از داروهای تجویز شده پزشک خصوصا آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند مانع از بروز عفونت شود.
  • اگر مشکل نوزاد در زمان ادرار کردن برطرف نشد حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا زودتر درمان صورت بگیرد.
  • سر آلت باید با وازلین و پماد تتراساکلین چرب شود تا از تنگی مجرای ادراری جلوگیری کند.

راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات ادرار بعد از ختنه

سخن پایانی

ختنه یک عمل کاملا بهداشتی است که برای انجام آن باید پزشکی متخصص و مجرب آن هم در کلینیکی مجهز و بهداشتی را انتخاب کنید. پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا این کار با دستگاه‌های پیشرفته و به صورت ظریف انجام شود که در این صورت عوارض کاهش پیدا می‌کند.

متخصصین مجرب در سایت پزشکبان ابتدا مشاوره‌های لازم را به همراهان نوزاد ارائه می‌دهند؛ سپس با تیم تخصصی خود سعی می‌کنند تا عمل ختنه را به بهترین شکل به اتمام برسانند‌. کیفیت بالای جراحی باعث رضایت بیماران از این مجموعه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا