مقالات پزشکبان

مراقبت بعد از ختنه با لیزر

مراقبت بعد از ختنه با لیزر شامل چه مواردی می‌شود؟ یکی از دغدغه های طبیعی هر پدر و مادری ختنه فرزند پسر خود و انتخاب مناسب ترین روش برای این کار است. امروزه با پیشرفت علم، روش های متعددی برای ختنه از جمله ختنه با اسکالپل جراحی، ختنه با حلقه و ختنه با لیزر، وجود دارند؛ یکی از این روش های نوین که با استفاده از تکنولوژی لیزر صورت می‌گیرد؛ ختنه با لیزر است.

اما مراقبت بعد از ختنه با لیزر و رعایت نکات بهداشتی، به اندازه خود عمل ختنه از اهمیت بالایی برخوردار هستند و باید به دقت انجام شوند. این نوع مراقبت ها، از مشکلاتی که ممکن است کودک در سنین بالاتر با آن ها درگیر شود ، پیشگیری می‌کنند. برای آگاهی از روش های مراقبت بعد از ختنه با لیزر، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

پس از اینکه فرزند پسر به دنیا می‌آید، والدین آن با چالش‌های مرتبط با ختنه نمودن آن مواجه هستند و همواره برایشان سوال است که چه زمانی باید فرزند خود را ختنه کنند؟ یا اینکه ویژگی بهترین دکتر ختنه برای ختنه نمودن پسر چیست؟ به طور کلی ختنه نمودن پسر یکی از متداول‌ترین جراحی‌هایی محسوب می‌شود که برای هر پسری انجام می‌شود.

ختنه با لیزر چیست؟

یکی از روش های کم تهاجم و فاقد خونریزی که موجب سرعت بخشیدن به روند درمان برای نوزادان می‌شود، ختنه با لیزر است. ختنه با لیزر به ختنه با جراحی شباهت دارد؛ با این تفاوت که در این روش برش پوست توسط کاتر لیزری انجام می‌گیرد. در این روش، بافت زیر پوست ختنه گاه توسط لیزر سوزانده می‌شود. این امر ختنه با لیزر را به روشی بدون درد و خونریزی تبدیل می‌کند. ختنه با لیزر از طریق بی حسی موضعی انجام می‌شود و در حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌برد.

برای مراقبت بعد از ختنه با لیزر چه کارهایی بکنیم؟

نکته مهم در انجام ختنه با لیزر، آشنایی با مراقبت بعد از ختنه برای به حداقل رساندن عوارض و سرعت بخشیدن به روند بهبود است. در ادامه به این مراقبت ها می‌پردازیم.

برای مراقبت بعد از ختنه با لیزر چه کارهایی بکنیم؟

  • مراقبت بعد از ختنه با لیزر

بعد از ختنه با لیزر باید به خوبی از کودک خود مراقبت کنید. بهتر است مانع از تکان دادن پاهای کودک شوید؛ زیرا هر چه بیشتر پاها تکان بخورند، منجر به درد بیشتر برای او خواهد شد. در ۲۴ ساعت اول، با چک کردن کودک، نوک آلت تناسلی و اطراف آن را بررسی کنید و در صورت ایجاد کبودی و تورم غیر طبیعی، به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورتی که کودک با خم شدن احساس درد می‌کند؛ باید به پزشک مراجعه کرد.

  • تمیز نگه داشتن کودک

قسمت ختنه شده و اطراف آن ناحیه را تمیز و دور از آلودگی نگه دارید؛ در غیر این صورت احتمال دارد عفونت ایجاد شود.

قرار دادن یگ گاز استریل که به وازلین یا پماد ویتامین A آغشته است، بر روی آلت تناسلی، توصیه می‌شود. چنان چه گاز با ادرار یا مدفوع کثیف شد؛ آن را برداشته و از یک گاز جدید استفاده کنید. پوشک نوزاد را به محض کثیف شدن تعویض کنید.

برای مراقبت بعد از ختنه بهتر است تا دو روز از حمام کردن کودک یا نوزاد خودداری کنید. اما می‌توانید با استفاده از یک اسفنج نرم و آب ولرم کودک را تمیز کنید. به یاد داشته باشید که از آب خیلی گرم برای شستشوی کودک استفاده نکنید.

سعی کنید شیر بیشتری به نوزاد خود بدهید تا رقیق تر شدن ادرار، مانع از سوختن نوک مجرای اداری او شود. همچنین می‌توانید برای نوزاد خود از دو پوشک استفاده کنید؛ این امر باعث می‌شود فاصله بین پاها افزایش یابد و کودک درد کمتری احساس کند.

  • ممانعت از فعالیت کودک پس از ختنه با لیزر

هرگونه فعالیت شدید ممکن است به ناحیه ختنه آسیب برساند؛ راه رفتن آهسته و بازی های آرام اشکالی ندارد؛ اما کودک تا سه هفته پس از ختنه، نباید سوار دوچرخه، سه چرخه، اسب گهواره‌ای و وسایلی از این قبیل شود. داشتن استراحت و خواب کافی در این دوران، منجر به بهبودی سریع تر کودک می‌شود.

  •  رعایت رژیم غذایی مناسب

نوشیدن مایعات فراوان مانند آب و آب سیب و همچنین مصرف غذاهای کم چرب و سبک مانند برنج ساده، مرغ کبابی، سوپ و… توسط کودک، یکی از راه های مراقبت پس از ختنه با لیزر است. در صورتی که کودک رژیم غذایی نامناسبی داشته باشد؛ ممکن است در روند بهبود او تاثیر بگذارد. چنان چه کودک با خوردن غذا استفراغ می‌کند، به کودک مایعات بدهید و به اهستگی به سمت غذای جامد بروید؛ همچنین چنان چه کودک به مدت چند روز دفع مدفوع نداشت؛ پزشک را در جریان بگذارید.

  • مصرف داروها و استفاده از پمادهای موضعی

ممکن است پزشک داروهای ضد دردی برای کودک تجویز کند؛ دقت کنید که مصرف این داروها باید دقیقا مطابق دستور پزشک صورت بگیرد. چنان چه قبل از ختنه با لیزر، کودک در حال مصرف داروهایی خاص بوده است؛ در مورد آن ها با پزشک صحبت کنید و طبق توصیه او عمل کنید.

مصرف داروها و استفاده از پمادهای موضعی

همچنین شرایط تهیه داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن را برای کاهش درد کودک، از پزشک بپرسید. مصرف دو یا چند داروی ضد درد به صورت همزمان توصیه نمی‌شود، مگر اینکه پزشک تجویز کرده باشد. با بهتر شدن کودک، مصرف داروها را قطع نکنید و دوره درمان را کامل کنید.

به طور معمول، دوره ی بهبودی پس از ختنه با لیزر در حدود ۷ تا ۱۰ روز زمان می‌برد؛ اما اگر این مدت خیلی بیشتر طول کشید، باید به پزشک مراجعه کرد.

مطلب پیشنهادی: عوارض ختنه با لیزر

زمان مراجعه به پزشک

در طول انجام مراقبت پس از ختنه با لیزر، به روند بهبودی فرزند خود توجه کنید و در صورتی که متوجه مشکلات غیر طبیعی شدید؛ به پزشک مراجعه نمایید. مشاهده علائمی نظیر قرمزی یا زردی جای نگرانی ندارد. اما چنان چه، هر یک از موارد زیر را مشاهده کردید، فورا به پزشک اطلاع دهید:

  • مشاهده خونریزی به طوری که بیش از یک چهارم پوشک کودک را در بر گیرد.
  • چنان چه قرمزی بیشتر از ۵ روز پس از ختنه با لیزر ادامه پیدا کند.
  • مشاهده ترشحات زردرنگ از آلت تناسلی که بیشتر از یک هفته طول بکشد.
  • چنان چه بویی ناخوشایند را از محل ختنه احساس می‌کنید.
  • اگر زخم‌هایی به شکل پوسته پوسته در ناحیه ختنه مشاهده شود.
  • چنان چه کودک یا نوزاد، در ادرار کردن با مشکل مواجه شود.
  • چنان چه فرزند شما دچار تب بیش از ۳۸ درجه شود.
  • در صورتی که پس از ختنه با لیزر آلت تناسلی به رنگ سیاه یا آبی در بیاید.
  • بهتر است پس از گذشت ۴ هفته پس از ختنه با لیزر، برای معاینه مجدد نزد پزشک بروید.

منبع: perthpaediatrics

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا