دندان

عوارض کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان، نمونه‌ای از عمل‌های زیبایی و ترمیمی است که در کاربرد‌های متعددی استفاده می‌شود. کامپوزیت به شکل روکشی به رنگ سفید است که روی دندان‌ها قرار می‌گیرد و در پر کردن دندان‌ها، تغییر شکل دندان‌ها، ترمیم دندان‌ها، طراحی لبخند و… کاربرد دارد. کامپوزیت، در یک جلسه دندانپزشکی انجام می‌شود و اگر توسط یک دندانپزشک حرفه‌ای انجام شود، نقش بسزایی در زیبایی شما دارد.

اما اگر کامپوزیت، با دقت و مهارت کافی انجام نشود، شما را با چالش‌هایی رو برو می‌کند. در ادامه این مطلب سعی داریم به عنوان کردن برخی از عوارض کامپوزیت دندان بپردازیم و راهکار‌هایی را جهت پیشگیری از این مشکلات به شما ذکر کنیم.

دهان یکی از حساس‌ترین بخش‌های بدن است؛ به همین دلیل اکثر افراد در سنین و شرایط مختلف با مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان درگیر هستند. مراکز و کلینیک‌های دندانپزشکی زیادی در سراسر کشور به منظور رفع این مشکلات تأسیس شده‌اند. انتخاب بهترین کلینیک دندانپزشکی در کرج می‌تواند بهترین نتایج را برای بیماران حاصل کند.

عوارض کامپوزیت دندان
انجام کامپوزیت دندان از عوارضی نیز برخوردار است که قبل از انجام درباره آن ها اطلاعاتی به دست آورید.

کامپوزیت دندان چه عوارضی دارد؟

کامپوزیت دندان، بدون تراش دادن دندان‌ها انجام می‌شود؛ بنابراین در لیست عمل‌های جراحی کم تهاجم جای دارد. اما با این وجود باز هم هیچ عمل ترمیمی و زیبایی بدون آسیب و عوارض نیست. این عوارض عبارتند از:

پوسیدگی دندان‌ها و ایجاد بوی بد دهان

پس از انجام کامپوزیت، ممکن است که دندان‌‌های طبیعی شما دچار پوسیدگی شود؛ زیرا اگر روکش کامپوزیت به درستی روی دندان‌های شما قرار نگیرد، بین روکش کامپوزیت و خط لثه، فاصله میندازد؛ به همین ترتیب، مواد غذایی و باکتری‌ها در این فاصله جا می‌گیرند و باعث پوسیدگی دندان‌ها و ایجاد بوی بد دهان می‌شوند. البته پس از انجام کامپوزیت، شما باید بیش از پیش نسبت به بهداشت دهان و دندان خود توجه کنید؛ چرا که عدم رعایت آن در پوسیدگی دندان بی‌تاثیر نیست.

کبودی، عفونت و ورم کردن لثه‌

تورم لثه‌ها، از عوارض دیگر کامپوزیت دندان‌ها است. دلیل آن هم این است که بافت لثه برای سازگاری با کامپوزیت نیاز به گذشت زمان دارد؛ اما نگران نباشید. این تورم و کبودی با مراجعه به دندانپزشک و تجویز دارو‌های ضد التهابی رفع می‌شود.

شکستن کامپوزیت دندان

کامپوزیت‌ها از استحکام و دوام مناسبی برخوردار هستند، اما اگر به درستی از آن‌ها استفاده نکنید، امکان شکستگی آن‌ها وجود دارد. عادت‌هایی مانند ناخن جویدن یا تخمه شکستن، به کامپوزیت‌ها فشار وارد می‌کند و آن‌ها را در معرض شکسته‌ شدن قرار می‌دهد.

درد و ناراحتی

اگر پس از انجام کامپوزیت، دچار احساس درد و ناراحتی در دندان‌های خود شدید، این احساس درد تا گذشت زمان دو هفته نرمال است؛ اما در صورت گذشت زمان بیشتر، باید به دنبال علت آن باشید. این درد به دلیل‌های زیر ایجاد می‌شود:

  • مراقبت‌های نادرست
  • پوسیدگی دندان‌های طبیعی
  • بی توجهی به بافت، رگ و رشته‌های عصبی دندان و لثه هنگام نصب
  • فرم نامناسب کامپوزیت روی دندان‌ها

اگر احساس درد و ناراحتی شدت داشت و با سوزش و کبودی همراه بود، باید با استفاده از اشعه ایکس، علت آن مشخص شود. اما اگر در روز‌های اولیه پس از انجام کامپوزیت، دچار درد در ناحیه دندان و لثه خود شوید می‌توانید با تجویز دندانپزشک از مسکن استفاده کنید.

تغییر رنگ کامپوزیت

اگر پس از کامپوزیت دندان‌های خود، اقدام به مصرف افراطی سیگار، قلیان، نوشابه، نوشیدنی‌های رنگ‌دار نظیر چای و قهوه کنید، طولی نمی‌کشد که قسمت‌هایی از دندان‌های شما دچار رنگ گرفتگی می‌شود و شفافیت خود را از دست می‌دهد. اما به طور کلی، زرد شدگی دندان‌ها نرمال است و با پالیش کردن نزد دندانپزشک، برطرف می‌شود.

ایجاد حساسیت‌های دمایی

از عوارض کامپوزیت دندان، می‌توان به ایجاد حساسیت‌های دمایی اشاره کرد. در روز‌های اولیه پس از انجام کامپوزیت، این حساسیت‌ها در مقابل تغییرات دمایی بیش از حد سرد و گرم به وجود می‌آید و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی با انجام مراقبت‌ها و عدم استفاده از غذا‌های سرد و گرم از بین می‌رود.

ناهماهنگی دندان‌ها

اگر کامپوزیت دندان با مواد باکیفیت و توسط فردی با مهارت و تجربه انجام نشود، فرد را دچار عدم هماهنگی و تطابق در دندان‌ها می‌کند؛ زیرا پس از انجام کامپوزیت شکل و سایز دندان‌ها تغییر می‌کند و اگر با استاندارد‌های سایز فک شما مطابق نباشد، خندیدن، حرف زدن و غذا خوردن را با مشکل مواجه می‌کند.

چگونه عوارض کامپوزیت دندان را کاهش دهیم؟
روش های وجود دارند که با رعایت آن ها میتوانید عوارض کامپوزیت دندان را کاهش دهید.

عوارض کامپوزیت دندان تا چه مدت زمانی طبیعی است؟

معمولا عوارض کامپوزیت دندان تا چند روز بعد از گذشت کامپوزیت، رفع می‌شود. اما بعضی از عوارض و مشکلات ممکن است نیاز به زمان بیشتری برای درمان داشته باشد. این عوارض در هر شخص با توجه به رعایت مراقبت‌های لازم و بهداشت دهان و دندان متفاوت است؛ بنابراین اگر این عوارض بیش از دو هفته به طول انجامید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

چگونه عوارض کامپوزیت دندان را کاهش دهیم؟

عوارض کامپوزیت دندان را می‌توان با انجام برخی از مراقبت‌های لازم کاهش داد. برخی از این نکات را برای شما در ادامه مطلب قید کرده‌ایم:

  • بعد از هر وعده غذایی، مسواک مخصوص و نخ دندان بکشید.
  • پس از هر وعده غذایی، یک لیوان آب بنوشید.
  • از میل کردن غذا‌های سفت و شکستن تخمه، خودداری کنید.
  • مصرف نوشیدنی‌های سرد،داغ و الکل دار را به حداقل برسانید.
  • به هیچ وجه از ابزار‌هایی مانند ناخن، خلال دندان و… برای تمیز کردن دندان‌های خود استفاده نکنید.
  • از دهانشویه‌های فاقد الکل استفاده کنید.

رابطه عوارض کامپوزیت دندان و طول عمر آن‌ها

اگر کامپوزیت دندان در یک مرکز دندانپزشکی تخصصی و توسط دندانپزشکی حرفه ای انجام شود، کمترین عوارض ممکن را برای شما عزیزان به دنبال دارد. کامپوزیت دندان از نظر دندانپزشک‌ها، یکی از روش‌های زیبایی و ترمیم کردن دندان‌ها است که عوارض آن به راحتی قابل درمان است. اگر شدت عوارضی که برای شما پیش می‌آید کم باشد، عمر کامپوزیت‌های شما به طور معمول تا ده سال ادامه‌دار است؛ زیرا هر کدام از این عوارض‌ها در کاهش عمر کامپوزیت‌ها نقش دارد. به عنوان مثال اگر شما در مصرف قهوه زیاده‌روی کنید، رنگ کامپوزیت‌ها زودتر زرد می‌شود و نیاز به پالیش کردن پیدا می‌کنید.

مطالعه بیشتر: فرق لمینت و کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت کنیم یا خیر؟
برای گرفتن تصمیم درست باید تمام اطلاعات را بررسی کنید و بعد یک تصمیم درست را بگیرید.

کلام آخر

در سال‌های اخیر، کامپوزیت دندان در بین جوانان و حتی افراد مسن از محبوبیت بالایی برخوردار شده است و طرفداران زیادی نیز دارد. اگر شما هم به این عمل زیبایی علاقه دارید، پیشنهاد می‌شود اول از عوارض کامپوزیت دندان، مطلع شوید و سپس نسبت به انجام آن اقدام کنید. فراموش نکنید حتما قبل از مراجعه، تحقیق کنید و نسبت به دندانپزشک مورد نظر اطلاعات لازم را کسب کرده باشید تا دندان‌های خود را با کمترین عوارض ممکن، ترمیم و زیبا کنید.

منبع: amitismedtour

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا