ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟
در گذشته های دور از دست دادن دندان، یک چالش غم انگیز بود؛ با پیشرفت علم، پروتزهای دندانی به وجود آمدند و جایگزین دندان های از دست رفته شدند. اما این پروتزها نیز دردسرهای مخصوص به خود را داشتند. با ابداع ایمپلنت دندان، تحولی عظیم در علم دندانپزشکی برای جایگزین کردن دندان ها به وجود آمد. ایمپلنت دندان بسیار شبیه به دندان طبیعی است و از طول عمر بالایی، حتی تا آخر عمر فرد برخوردار است.
مدت زمان پروسه جای گذاری ایمپلنت دندان از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به وضعیت دندانی، سلامت استخوان فک، تراکم استخوان فرد و… بستگی دارد. برای اینکه با پروسه ایمپلنت به طور کامل آشنا شده و بدانید ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؛ این مطلب را مطالعه کنید.
دهان یکی از حساسترین بخشهای بدن است؛ به همین دلیل اکثر افراد در سنین و شرایط مختلف با مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان درگیر هستند. مراکز و کلینیکهای دندانپزشکی زیادی در سراسر کشور به منظور رفع این مشکلات تأسیس شدهاند. انتخاب بهترین کلینیک دندانپزشکی در کرج میتواند بهترین نتایج را برای بیماران حاصل کند.
پروسه ایمپلنت دندان
انجام ایمپلنت دندان یک پروسه چند فازی محسوب میشود و برای هر فرد متفاوت خواهد بود. تمام افراد باید مراجل ایمپلنت دندان را از مشاوره تا انتهای درمان، سپری کنند. این مراحل به شرح زیر است.
مشاوره
قبل از انجام ایمپلنت، میتوانید از یک جلسه مشاوره برخوردار شوید و تمام سوالات خود درباره این روش را از پزشک بپرسید. به این شکل، میتوانید ابهامات خود را در مورد جزئیات ایمپلنت، برطرف کنید. پزشک یا مشاور در طول این جلسه، در مورد مدت زمان کاشت ایمپلنت به شما توضیح میدهد. در این جلسه، راجع به جزئیات همهی مراحل درمان از جمله هزینههای آن، گزینه های انتخابی شما و مراقبت هایی که باید بعد از ایمپلنت دندان انجام دهید؛ با شما صحبت خواهد شد.
ارزیابی
قبل از انجام ایمپلنت باید میزان تراکم استخوانی فک شما، توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد. پس از آن ممکن است با توصیه پزشک، برای شما پیوند استخوان فک، انجام شود. برای تشخیص سلامت استخوان فک نیاز به انجام سی تی اسکن داریم. دندانپزشک از طریق سی تی اسکن، وضعیت دندان ها و فک را ارزیابی کرده و ایمپلنت دندان متناسب با نیازها و خواستههای شما را تشخیص میدهد.
همچنین سی تی اسکن، مشکلات احتمالی را قبل از جراحی نشان میدهد؛ به این ترتیب میتوان ابتدا مشکلات را درمان کرده و به این ترتیب، ریسک انجام ایمپلنت را کاهش داد.
پس از انجام ارزیابی، دندانپزشک نوع ایمپلنت دندان مورد نیاز شما را مشخص میکند. در ادامه با کمک تکنولوژی های نوین، ساخت قالب سفارشی که با دندان های شما متناسب باشد، آغاز میشود و رنگ قالب نیز با توجه به دندان های شما تعیین میشود.
آماده کردن استخوان فک
بعد از اینکه ارزیابی های لازم انجام شد، مراحل آماده سازی فک از جمله پیوند استخوان در صورت لزوم انجام میشود تا استخوان فک برای جای گذاشتن ایمپلنت آماده شود. به عنوان مثال، ابتلا به بیماری های لثه و مشکلات تراکم استخوان فک، روند جراحی را مختل خواهند کرد؛ بنابراین قبل از جراحی، باید این مشکلات درمان شوند. بدیهی است که این کار، مدت زمان کاشت ایمپلنت را افزایش میدهد.
جای گذاری پایه ایمپلنت
بعد از آماده سازی فک، پایه ایمپلنت توسط دندانپزشک در استخوان فک جای گذاری میشود. پس از آن، سلول های استخوان ساز شروع به استخوان سازی میکنند. برای رسیدن میله تیتانیومی به عمقی به اندازه ریشه دندان طبیعی، دندانپزشک ابتدا لثه را برش میدهد و سپس یک سوراخ کوچک در استخوان فک شما ایجاد میکند. جای گذاری پایه ایمپلنت، در حدود ۱ تا ۲ ساعت زمان میبرد.
جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت در حدود سه الی چهار ماه طول میکشد و طی این مدت تاج دندان شما برای قرار گرفتن بر روی پایه، آماده خواهد شد.
این مرحله استرس های مربوط به خود را دارد، زیرا نوعی جراحی محسوب میشود؛ اما نیازی به نگرانی نیست. زیرا پزشک ابتدا ناحیه مورد نظر را با داروهای بیحسی، بیحس میکند و شما دردی را احساس نخواهید کرد.
جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت
همان طور که پیشتر ذکر شد، بلافاصله پس از کاشت ریشه، نمیتوان جای گذاری تاج را انجام داد. باید ابتدا استخوان فک و پایه دندان جوش بخورند. اینکه جوش خوردن استخوان فک چقدر زمان میبرد؛ طول مدت فرایند ایمپلنت را مشخص میکند.
طی این مدت، جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت، یک ترکیب قوی را ایجاد میکند. این ترکیب، قدرت نصب یک دندان مصنوعی را دارد. در طول این مدت باید مراقبت های لازم برای سلامت دهان و دندان خود را انجام دهید. هرچه تعداد بیشتری ایمپلنت، جای گذاری کرده باشید؛ این مدت زمان طولانیتر خواهد شد.
گذاشتن تاج بر روی پایه ایمپلنت
زمانی که لثه ها بهبود پیدا کردند؛ تاج بر روی پایه قرار داده میشود. روکش یا تاج در حدود چند میلی متر ضخامت دارد و تمام ناحیه دندان را پوشش میدهد. روکش دندان از جنس های گوناگونی نظیر جنس های چینی، پرسلن و آلیاژ فلزی ساخته میشود.
این روکش طوری ساخته میشود که با سایر دندان های شما متناسب باشد و ظاهری طبیعی به شما ببخشد. پس از جای گذاری تاج، لازم است تمام مراقبت های لازم و توصیه های پزشک را انجام دهید و برای معاینات بعدی به دندانپزشک مراجعه کنید.
مدت زمان جراحی ایمپلنت
طور کلی فرایند ایمپلنت، فرایندی زمان بر است؛ زیرا برای افزایش کیفیت کار، پزشک نیاز به بررسی کامل وضعیت دندان ها و طی مراحل مورد نیاز برای این کار را دارد. از سویی دیگر، جراحی ایمپلنت نیز باید طوری انجام شود که تفاوتی بین دندان مصنوعی و دندان های طبیعی شما وجود نداشته باشد.
بنابراین پزشک باید دقت زیادی در حین انجام کار داشته باشد. به طور معمول جراحی ایمپلنت در حدود ۳۰ دقیقه تا ۱۲۰ دقیقه طول میکشد.
مطالعه بیشتر: کامپوزیت دندان چیست؟
مدت زمان لازم برای بهبودی درد ایمپلنت دندان
۱ تا ۱.۵ هفته زمان نیاز است تا درد انجام ایمپلنت، بهبود پبدا کند. چنان چه با گذشت ۲ هفته، هنوز دردی احساس میکنید، فورا به دندانپزشک مراجعه کنید. داشتن درد بعد از مدت سه هفته، غیرعادی محسوب میشود.
برخی مشکلات مانند گردش خون ضعیف، ابتلا به بیماری خودایمنی، داشتن عفونت، حساسیت، ایجاد آسیب در بافت یا عصب و یا واکنش غیر طبیعی بدن نسبت به ایمپلنت، میتوانند موجب درد شوند. هرچه در انجام مراقبت های بعد از انجام ایمپلنت بهتر عمل کنید، سریعتر بهبود مییابید و روند بهبود راحتتری را طی میکنید.
منبع: revitalisedentalcentre