دندان

عوارض سیم کشی دندان

ارتودنسی یا سیم کشی دندان هرگز یک روش درمانی پر خطر محسوب نمی‌شود؛ اما برخی افراد از بابت انجام دادن آن، نگرانی هایی دارند. به طور کلی، سیم کشی دندان روشی ایمن به شمار می‌آید و دندانپزشکان این درمان را برای افرادی که دارای ناهنجاری های دندانی هستند؛ توصیه می‌کنند. اما هر روش درمانی دارای مزایا و معایب متعددی است.

این معایب یا عارضه ها ممکن است پس از سیم کشی دندان نیز بروز پیدا کنند. برای کسب اطلاعات مفید در مورد آن چه عوارض سیم کشی دندان می‌نامند؛ تا انتهای مطلب با همراه باشید.

کسب بهترین نتیجه از عمل ارتودنسی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ حرفه‌ای بودن متخصصی که ارتودنسی را انجام می‌دهد یکی از مهمترین عوامل برای کسب نتیجه مطلوب است؛ در همین رابطه پیشنهاد میکنم که حتما از صفحه بهترین متخصص ارتودنسی در کرج دیدن کنید

جوانب منفی یا عوارض سیم کشی دندان

عوارض ارتودنسی یا سیم کشی دندان عبارتند از:

  • احساس دردی خفیف در روزهای اول پس از ارتودنسی
  • آسیب جزئی به بافت نرم لثه در صورت شکسته شدن اجزای سیم کشی دندان
  • احتمال بروز عفونت لثه در افرادی که لثه آن ها از سلامت کافی برخوردار نیست.
  • احتمال آسیب به مینای دندان
  • کوتاه شدن ریشه در موارد نادر
  • افزایش مشکلات دهان و دندان پس از سیم کشی دندان
  • ایجاد لکه های حاصل از سیم کشی دندان بر روی دندان ها
  • احتمال آسیب دیدن ایمپلنت های قبلی
  • احتمال خارج شدن لیگاچورها

در ادامه به شرح هر یک از این عوارض می‌پردازیم.

درد خفیف پس از سیم کشی دندان

چنان چه برای اولین بار سیم کشی دندان را تجربه می‌کنید؛ تا زمانی که به دستگاه های ارتودنسی عادت کنید، مدتی طول می‌کشد. در روزهای ابتدایی پس از انجام سیم کشی دندان، افراد ممکن است درد خفیفی را احساس کنند. این درد کاملا طبیعی است و عارضه ای خطرناک محسوب نمی‌شود.

معمولا پزشک با تجویز داروهای ضد درد، به تسکین این درد و ناراحتی افراد کمک می‌کند. همچنین برخی افراد احساس لق شدن دندان را تجربه می‌کنند؛ که این امر حقیقت ندارد و صرفا یک احساس است.

مطلب پیشنهادی: معرفی بهترین متخصص ارتودنسی در تهران

آسیب هایی نظیر خراشیده شدن بافت لثه

پس از نصب بریس ثابت بر روی دندان ها، ممکن است لثه، لب‌ها یا زبان و همچنین بخش ‌های نرم داخل دهان کمی آسیب ببینند و زخم شوند. این خراش ها معمولا کوتاه مدت بوده و پس از چند روز برطرف می‌شوند. برای پیشگیری از این عارضه، می‌توان با استفاده از وکس یا موم ارتودنسی به ایمن سازی براکت ها و سیم ارتودنسی پرداخت تا هیچ گونه آسیبی متوجه بافت های نرم داخل دهان نباشد.

عفونت لثه در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

پس از انجام سیم کشی دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان نیز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند التهاب لثه و عفونت آن را به دنبال داشته باشد. ایجاد عفونت لثه، می‌تواند روند درمان سیم کشی دندان را کند کرده و باعث صرف زمان بیشتری برای درمان شود.

بعضی مواقع، این عفونت باعث صدمه دیدن بافت‌های پشتیبان دندان‌های شما می‌شود. به همین دلیل، پس از سیم کشی دندان، بهداشت دهان و دندان را با دقت رعایت کنید و از راهنمایی های متخصص ارتودنسی برای این کار بهره بگیرید. یک پزشک متبحر پیش از انجام ارتودنسی، درمان های مورد نیاز نظیر جرم گیری دندان ها و بلیچینگ دندان را برای شما توصیه می‌کند.

آسیب به مینای دندان در برخی افراد

چنان چه به دلایل مختلف ساختار معدنی مینای دندان از بین برود؛ اصطلاحا می‌گویند فرسایش یا تحلیل دندان رخ داده است. این مشکل در اثر سیم کشی دندان به ندرت اتفاق می‌افتد. معمولا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در طول ارتودنسی، منجر به این عارضه خواهد شد. به دلیل گیر افتادن خرده مواد غذایی در پیرامون و زیر سیم ارتودنسی، یا براکت ها، الاستیک ها و باندها، لازم است به طور مرتب از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.

چنان چه پزشک پیش از سیم کشی دندان ها، متوجه پوسیدگی دندان ها شود و یا مشخص شود که سیم کشی دندان در حال حاضر باعث آسیب رسیدن به دندان ها خواهد شد، احتمالا درمان را تا زمانی که پوسیدگی برطرف شده و دندان ها ترمیم شوند؛ آغاز نخواهد کرد.

توجه داشته باشید برای پیشگری از این عارضه، علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان، از افراط در خوردن انواع شیرینی جات، نوشیدن نوشیدنی‌های اسیدی و گاز دار خودداری کرده و به طور منظم از دهانشویه‌ های حاوی فلوراید استفاده کنید.

کوتاه شدن ریشه ها در اثر سیم کشی دندان

برخی از بیماران با مشکل کوتاه شدن طول ریشه دندان هایشان در دوره درمان مواجه می‌‌شوند. پزشکان نمی‌توانند این مورد را دقیقا پیش بینی کنند. اما بعضی افراد به دلایل مختلف، ممکن است بیشتر از دیگران به این عارضه دچار شوند. می‌توان گفت، کوتاه شدن ریشه در طول سیم کشی دندان، عواقب خاصی به دنبال ندارد. اما ممکن است موجب کاهش طول عمر دندان شود و شما آن دندان را زودتر از سایر دندان ها از دست بدهید.

آسیب به مینای دندان در برخی افراد در عوارض سیم کشی دندان

افزایش مشکلات دندان

به دلیل اینکه سیم کشی دندان موجب جابجایی و تغییر شرایط دندان‌ها می‌شود. این امر می‌تواند بعضی از مشکلاتی را که پیش از ارتودنسی وجود داشت؛ تشدید کند. منظور از مشکلات قبلی دندان ها، پوسیدگی ها یا آسیب های دندانی می‌باشد. این عارضه ممکن است منجر به تغییر رنگ دندان ها شده و بیمار نیاز به عصب کشی در طول ارتودنسی، پیدا کند.

به همین دلیل لازم است پیش از شروع سیم کشی دندان، مشکلات قبلی دندان ها را رفع کنید. این امر از بروز عوارض ناخواسته بعدی، جلوگیری خواهد کرد.

مطالعه بیشتر: هزینه ارتودنسی نامرئی چقدر است؟

ایجاد لکه بر روی دندان

به دلیل درگیر شدن سطوح دندانی دستگاه های ارتودنسی، امکان تمیز کردن تمام بخش های دندان وجود ندارد. مثلا نمی‌توان زیر براکت متصل به سطح جلوی دندان را تمیز کرد. البته این مشکل را پس از کامل شدن درمان سیم کشی دندان، می‌توان به کمک بلیچینگ دندان برطرف کرد.

شکستن ایمپلنت های قبلی

چنان چه قبل از انجام سیم کشی دندان، ایمپلنت انجام داده اید؛ احتمال شکستن ایمپلنت ها در اثر فشار وارده به دندان ها و ایمپلنت، وجود دارد. دلیل این امر، حرکت پایه ایمپلنت و شل شدن ایمپلنت می‌باشد.

خارج شدن لیگاچورها

لیگاچورها همان کش‌های پلاستیکی کوچک یا سیم‌هایی می‌باشند که موجب نگه داشتن سیم‌ های ارتودنسی بر روی براکت ‌ها می‌شوند. در صورت خارج شدن لیگاچورها، از موچین استریل استفاده کرده و آن ها را به محل خود برگردانید. چنان چه لیگاچور سیمی به لب خیلی نزدیک باشد، آن را خم کنید تا موجب تحریک نشود. چنان چه یک لیگاچور خارج شده و یا پاره شود؛ احتمال ایجاد مشکل برای بقیه لیگاچورها وجود دارد. دز صورت بروز چنین مشکلی باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا