دندان

ارتودنسی نامرئی چیست؟

بسیاری از افراد ممکن است به دلایل مختلف دارای دندان‌هایی نامرتب باشند و نیاز به اصلاح دندان‌های خود داشته باشند. یکی از رایج‌ترین درمان‌ها در حوزه دندانپزشکی برای درمان دندان‌های نامرتب، ارتودنسی می‌باشد. هنگامی که از ارتودنسی صحبت می‌کنیم، بسیاری از افراد ممکن است دندان هایی سیم کشی شده را تصور کنند که زیبایی آن‌ها را به خطر می‌اندازد و به همین دلیل علی رغم نیاز به ارتودنسی، از انجام آن منصرف می‌شوند.

نگرانی از بابت ایجاد مشکل در زیبایی و همچنین نحوه ادای درست کلمات در هنگام صحبت کردن، طبیعی است؛ اما امروزه با روشی به نام ارتودنسی نامرئی، دیگر چنین مشکلاتی وجود ندارد.
برای آشنایی بیشتر با درمان ارتودنسی نامرئی، مزایای این روش و آشنایی با بهترین مراکز درمانی ارتودنسی نامرئی با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

داشتن دندان‌های زیبا و مرتب تاثیر بسیار زیادی در زیبایی چهره دارد. با این حال مرتب بودن دندان‌ها می‌تواند در سلامت دهان و دندان نیز اثر ‌گذار باشد. نامرتب بودن بیش از حد دندان‌ها پس از مدتی باعث پوسیدگی و آسیب‌دیدگی سایر دندان‌ها می‌شود. ارتودنسی روشی است که به کمک آن می‌توان مشکلات مختلف را برطرف کرد. به همین منظور اگر نیاز به یک پزشک متخصص برای انجام این امر دارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما به بهترین متخصص ارتودنسی در کرج یک نگاهی بندازید.

انواع ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی

با پیشرفت علم و ایجاد روش‌های نوین در دندانپزشکی، امروزه می‌توان به جای براکت‌های معمولی، از سیستمی نامحسوس برای ارتودنسی استفاده کرد؛ این سیستم ارتودنسی غیر قابل مشاهده، همان ارتودنسی نامرئی است. قابل رؤیت نبودن سیم‌های ارتودنسی، موجب افزایش تقاضا برای این روش، مخصوصا در بیماران بزرگسال شده است. به چند طریق می‌توان ارتودنسی نامرئی انجام داد، که در ادامه مطلب به آن‌ها می‌پردازیم.

انواع ارتودنسی نامرئی

از انواع ارتودنسی نامرئی می‌توان به موارد و دسته‌های زیر اشاره کرد:

  • براکت پشت دندانی یا ارتودنسی لینگوال
  • براکت سرامیکی همرنگ دندان
  • الاینر شفاف

در این میان، الاینر شفاف از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی لینگوال

مزایا

  • همان‌طور که از نام براکت پشت دندانی مشخص است، به پشت دندان متصل می‌شود و به همین دلیل هنگامی که دهان خود را باز می‌کنید؛ قابل مشاهده نیست.
  • مقاومت و استحکام براکت پشت دندانی بسیار خوب است.

ارتودنسی نامرئی

معایب

  • نصب و یا تعمیر این نوع ارتودنسی نامرئی، به دلیل قرار گرفتن پشت دندان‌ها سخت‌تر است.
  • براکت پشت دندانی، مسواک زدن و تمیز کردن دندان‌ها را مشکل می‌کند.
  • این روش می‌تواند در هنگام صحبت کردن نیز مشکلاتی ایجاد کند.

مزایا و معایب براکت سرامیکی

مزایا

  • در این نوع ارتودنسی نامرئی، به جای براکت‌های فلزی، براکت‌های بیرنگ سرامیکی یا سفید رنگ بر روی دندان قرار می‌گیرد و همین موجب می‌شود که ارتودنسی چندان مشخص نباشد.
  • سیم ارتودنسی به جای رنگ نقره‌ای، دارای روکش سفید رنگ است و این امر موجب نامرئی شدن ارتودنسی می‌شود.

معایب

  • باید از براکت‌های سرامیکی به خوبی مراقبت کنید؛ زیرا امکان تغییر رنگ و شکستن آن‌ها وجود دارد.

مزایا و معایب الاینر شفاف

مزایا

  • الاینر شفاف یک روش ارتودنسی متحرک محسوب می‌شود. به این معنی که می‌توان آن را هر زمانی از دهان خارج کرد و دوباره در دهان گذاشت.
  • جنس الاینر شفاف از پلاستیک بی رنگ است و به دلیل عدم وجود بخشی با رنگ متمایز، در دهان کاملا نامرئی و نامحسوس می‌باشد.

بهترین روش ارتودنسی نامرئی

معایب

  • به دلیل ثابت نبودن، باید در ادامه درمان و قرار دادن الاینر در دهان خود کوشا باشید و به صورت منظم درمان را ادمه دهید.
  • چنانچه در مراقبت از الاینر، کوتاهی کنید؛ ممکن است تغییر رنگ داده و یا تاب بردارد.

در نهایت، با آگاهی از انواع روش‌های ارتودنسی نامرئی، با پزشک خود مشورت کرده و روشی که برای شما مناسب‌تر است، انتخاب کنید. به یاد داشته باشید مراجعه به یک مرکز درمانی معتبر و مشورت با متخصصین این حوزه، از ایجاد هزینه‌های مالی و جسمی بیشتر برای شما جلوگیری خواهد کرد.

بهترین روش ارتودنسی نامرئی

پس از مراجعه به یک مرکز دندانپزشکی معتبر، متخصص ارتودنسی با بررسی شرایط دندانی و مد نظر قرار دادن سابقه پزشکی، شرایط فیزیکی و اولویت بیمار، یکی از روش‌های ارتودنسی نامرئی را به بیمار پیشنهاد می‌کند. از آنجایی که ارتودنسی نامرئی لینگوال نیاز به مراقبت بیشتری دارد، بهتر است از انجام آن برای بیماران کم سن و سال خودداری شود.
همچنین این نوع ارتودنسی های نامرئی، بیشتر در معرض شکستن قرار دارد و رعایت بهداشت آن نیز مشکل‌تر است؛ بنابراین به افراد بی‌احتیاط نیز پیشنهاد نمی‌شود.

در ارتودنسی های نامرئی از طریق الاینرهای شفاف، بیمار باید دارای همت و تلاش بسیاری در استفاده منظم از الاینر باشد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت بی‌دردسرترین نوع ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی می‌باشد.

البته از یاد نبرید که این نوع ارتودنسی از نظر استحکام هرگز مشابه ارتودنسی ثابت با سیم و براکت‌های فلزی نیست؛ اما یک روش ارتودنسی نامرئی موثر برای اصلاح دندان‌های نامرتب به شمار می‌رود.

مطالعه بیشتر: هزینه ارتودنسی تک دندان

معایب ارتودنسی نامرئی

هزینه ارتودنسی نامرئی

هزینه ارتودنسی نامرئی

با توجه به نوین بودن روش ارتودنسی نامرئی و مزایای بسیار این روش، معمولا ارتودنسی نامرئی دارای هزینه بیشتری نسبت به ارتودنسی قدیمی و معمول است. چنانچه روش ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی را انتخاب کنید؛ باید نسبت به براکت‌های فلزی، هزینه بیشتری بپردازید.

در این میان، هزینه ارتودنسی با الاینرهای شفاف، از سایر روش‌ها گران‌تر است؛ هرچه تعداد الاینرهای شفاف بیشتر باشد؛ هزینه انجام ارتودنسی نامرئی نیز بیشتر می‌شود. با توجه به تغییر هزینه‌ها، برای اطلاع دقیق از هزینه‌های مربوط به انواع ارتودنسی نامرئی، با مراکز ارتودنسی معتبر تماس بگیرید.

بهترین متخصص و بهترین مرکز ارتودنسی نامرئی

انتخاب یک مرکز ارتودنسی مناسب و بهترین پزشک برای این کار، تاثیر بسیاری بر نتیجه مورد انتظار بیمار خواهد داشت. بهترین متخصص ارتودنسی، پزشکی قابل اعتماد و صادق است و با حوصله تمام پروسه درمان را برای بیمار شرح می‌دهد. همچنین این دندانپزشک دارای تبحر و مهارت کافی در زمینه ارتودنسی می‌باشد و با انواع روش‌های به روز و پیشرفته در جهان آشنایی دارد.

این متخصص ساختار فک را به خوبی می‌شناسد و می‌تواند بهترین نوع ارتودنسی نامرئی را به بیمار پیشنهاد دهد. یک متخصص ارتودنسی خوب از تجربه کافی در زمینه ارتودنسی برخوردار است و نمونه‌های درمان موفقی در رزومه خود دارد.

مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی لینگوال

همچنین یک مرکز ارتودنسی نامرئی مناسب، از پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها برخوردار است و همگام با تکنولوژی روز پیش می‌رود. این مرکز درمانی، دارای محیطی کاملا پاکیزه و بهداشتی بوده و در ارائه خدمات ارتودنسی، از انواع ابزار استریل بهره می‌برد. یک مرکز ارتودنسی خوب، تسهیلات مناسب جهت رفاه حال بیماران را فراهم می‌کند و محیطی آرامش بخش را برای آن‌ها به وجود می‌آورد.

منبع: smile2impress.com

۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا