مقالات پزشکبان

زخم معده

درمان قطعی زخم اثنی عشر سخت و نشدنی نیست، برخی از داروهای شیمیایی و گیاهی به راحتی به درمان زخم معده کمک می‌کنند. در این میان، گیاهان شاید به زمان بیشتری نیاز داشته باشند، در صورتی که شما اگر به پزشکی در این زمینه مراجعه کنید، متوجه خواهید شد که از چه نوع داروهایی می‌توانید استفاده کنید.

زخم معده یکی از رایج‌ترین بیماری‌های گوارشی به شمار می‌آید. به همین دلیل، در ادامه به علل ایجاد، روش درمان، علائم و داروهای گیاهی مناسب برای درمان این بیماری بیشتر صحبت خواهیم کرد.

مطالعه پیشنهادی: عمل بای پس معده

علل زخم معده

مهم‌ترین علل ایجاد زخم معده، یک نوع باکتری محرک به نام هلیکوباکتر پیلوری است. باکتری گفته شده از طریق آب و غذا در دوره کودکی وارد بدن می‌شود و باکتری در دستگاه گوارش جای خوش می‌کند. ۶۰% زخم معده و ۹۰% زخم اثنی عشر به خاطر این باکتری به وجود می‌آید.

مصرف داروهای مسکن و ضدالتهابی غیراستروئیدی هم از جمله دلایل ایجاد زخم معده به شمار می‌آیند. دو پنجم از زخم‌های معده به خاطر مصرف داروهای ضد التهاب (NSAIDS) است. مصرف همزمان چندین داروی ضد التهاب هم بسیار خطرساز است که باعث ایجاد زخم معده می‌شود، مصرف منظم آسپرین یا کلوپیدوگرل را هم نباید نادیده گرفت.

مصرف غذاهای تند را نباید فراموش کرد که یکی دیگر از دلایل ایجاد زخم معده به شمار می‌آیند.کورتون هم یکی دیگر از علل‌های ایجاد زخم معده به شمار می‌آید. به هر حال امروزه با وجود درمان گیاهی زخم معده به سادگی در همان ابتدای کار می‌توان از شر زخم معده خلاص شد.

اگر علاقمند به مطالعه بیشتر در این زمینه هستید پیشنهاد میکنیم که مقاله رفلاکس معده رو هم از دست ندین.

علائم زخم معده

از جمله علائم زخم معده می‌توان به سوزش معده در میانه شکم یعنی مابین ناف و قفسه سینه اشاره کرد. زخم معده با خالی بودن معده احساس درد بیشتری را به وجود می‌آورد و در برخی از مواقع ممکن است دردی که به خاطر زخم معده به وجود می‌آید، از چند دقیقه تا چندین ساعت متغیر باشد. ما در مقاله علائم زخم معده به صورت جامع در مورد علائم زخم معده صحبت کرده‌ایم.

زخم معده
زخم معده یکی از بیماری‌های درد ناک است که باعث دل درد و مشکلات دیگری می‌شود

درمان زخم معده

علت زخم معده می‌تواند نوع درمان را مشخص کند. برخی از زخم‌هایی که در معده به وجود می‌آیند، درمان ساده‌ای دارند و برخی دیگر شاید با جراحی بهبود پیدا کنند. استفاده از مکمل بیسموت، انجام آندوسکوپی، پروبیوتیک، عدم استفاده از NASID ها و استفاده از مسدود‌کننده گیرنده‌های H2 برای درمانی که به جراحی نیازی ندارد، طبق نظر پزشک می‌توانند مناسب باشند.

آن دسته از بیمارانی که بعد از مصرف دارو بهبود پیدا نمی‌کنند، ورود مواد غذایی از معده و روده کوچک را تجربه می‌کنند، پارگی معده و خونریزی معده هم همگی از جمله دلایلی به شمار می‌آیند که بیمار برای درمان زخم معده به جراحی نیاز دارد.

در بسیاری از موارد کل زخم در جراحی برطرف می‌شود، شاید تنها قسمتی که دچار خونریزی شده است را ببندند، عصب معده را قطع کنند تا اسید معده کمتر تولید شود یا می‌توان قسمتی از بافت روده را برداشت و روی زخم قرار داد. توجه داشته باشید که همه‌چیز به میزان زخم معده شما بستگی دارد که بتوانید از روش‌های درمانی جراحی یا غیر جراحی استفاده کنید. در مواردی که حاد نیست، درمان گیاهی زخم معده هم بسیار عاقلانه است.

درمان زخم معده در طب سنتی

سؤالی که بسیار مطرح است، این است که آیا درمان قطعی زخم اثنی عشر وجود دارد، آیا طب سنتی در این زمینه توصیه‌ای دارد و بسیاری از سؤالات این چنینی دیگر. می‌توان گفت طب سنتی به بستر گسترده است که امروزه برای بسیاری از بیماری‌ها روش‌ها و داروهای گیاهی مناسبی را معرفی می‌کند. بهتر است بدانید که برای درمان بیماری‌های دستگاه گوارشی، طب سنتی توصیه‌های قابل قبولی را ارائه می‌کند که در این بین، برای درمان زخم معده به چند راهکار مهم در طب سنتی اشاره خواهیم کرد.

عسل

هر گیاهی که باعث می‌شود عسل به وجود آید، معمولاً عناصر خاص خود را دارد. در این بین، در حالت عادی ۲۰۰ عنصر همانند پلی فنول و آنتی اکسیدان‌ها را در ساختار عسل می‌توان جای داد. عسل به عنوان یک ماده غذایی شیرین که ساختار ضدباکتریایی هم دارد، می‌تواند به جلوگیری از رشد هیلوباکتری‌ها در معده بپردازد و مادامی که سطح خون شما روند طبیعی خود را طی کند، طبیعتاً مصرف عسل مشکلی نخواهد داشت.

این‌چنین  که زخم‌های معده هم می‌توانند بهبود یابند. حتی در گذشته بسیاری از افراد از عسل استفاده می‌کردند تا بتوانند زخم‌های پوستی خود را همانند سوختگی التیام بخشند. به همین دلیل امروزه هم عسل به عنوان درمان گیاهی زخم معده بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

آلوئه ورا

آلوئه ورا هم یکی دیگر از داروهای گیاهی به شمار می‌آید که حتی در صنایعی همچون آرایشی، غذایی و دارویی مورد کاربرد قرار می‌گیرد. شما اگر به مدت ۶ هفته و روزانه ۳ میلی‌گرم عصاره آلوئه ورا را مصرف کنید، می‌توانید به کاهش ترشح اسید معده خود کمک کرده و این داروی ضد زخم را یکی از بهترین داروهای گیاهی در نظر بگیرید.

موز نارس (موز سبز)

موز سبز به موز نارس می‌گویند که تاثیرات بسیار مثبتی روی زخم معده دارد و می‌توان گفت موز سبز دارای  فلاونوئید به نام لوکوسیانیدین است که می‌تواند میزان مخاط معده را به راحتی افزایش داده و اسیدیته را کاهش دهد. به همین دلیل در طب سنتی موز سبز یک درمان خانگی برای زخم معده به شمار می‌آید.

آب کلم

آب  کلم به خاطر داشتن آنتی بیوتیک می‌تواند هنگام معرفی درمان گیاهی زخم معده مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که آب کلم دارای مقدار زیادی ویتامین c بوده و می‌تواند به جلوگیری از هلیکوباکتر پیلوری بپردازد. معمولاً برای درمان بسیاری از زخم‌های گوارشی همچون زخم معده، آب کلم یک گزینه عالی و ایده‌آل معرفی شده است.

 

عوامل تاثیر گذار در زخم معده
عوامل بسیار زیادی باعث ایجاد زخم معده می‌شود

عدم مصرف مشروبات الکلی

یکی دیگر از روش‌های درمان زخم معده در طب سنتی پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های الکلی است؛ چرا که نوشیدنی‌های الکلی می‌توانند فشار خون را افزایش داده و حتی به بی‌نظمی ضربان قلب کمک کنند. متأسفانه برخی از افراد به این موارد توجهی نداشته و حاضر نیستند که مصرف مشروبات الکلی را کنار بگذارند. به هر حال، مشروبات الکلی سیستم ایمنی بدن ضعیف کرده و افراد را با انواع عفونت‌ها روبرو می‌کنند.

ترکیبی برای درمان زخم اثنی عشر

برای درمان قطعی زخم اثنی عشر می‌توانید ترکیبی از یک پیمانه برنج، نیم پیمان جو پوست کنده، نیم پیمانه نشاسته، آب سبوس گندم، ۵ گرم کتیرا و ۵گرم صمغ عربی را درست کنید. در ابتدا برنج و جو پوست کنده را باید بپزید و سپس نشاسته را در آب سرد و گندم حل کنید و سپس با دیگر موادی که گفته شد مخلوط کرده و آن را میل کنید.

مطالعه پیشنهادی: معده درد عصبی

سخن پایانی

درمان گیاهی زخم معده با وجود آنچه در طب سنتی گفته شده است، به راحتی امکان‌پذیر است. شما می‌توانید به موقع به پزشکی در این زمینه مراجعه کنید تا از روش‌های درمانی زخم معده مطلع شده و بتوانید هرچه سریع‌تر اقدام کنید. زخم معده به‌مرور زمان اگر درمان نشود، قطعاً روش‌های درمانی سختی را برآورد می‌کند، همانند جراحی که امروزه برخی به انجام آن اقدام می‌کنند.

به هر حال، هرچه قدر به موقع به درمان این‌چنین بیماری‌هایی تمایل نشان دهید، در طولانی‌مدت با عوارض کمتری روبرو خواهید شد؛ چراکه داروهای شیمیایی و انجام برخی از تست‌های تشخیصی یه سری عوارض خاص خود را هم دارند. پس بهتر است از همان ابتدا با مصرف داروهای گیاهی بتوانید زخم معده‌ای مانند اثنی عشر را درمان کنید.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا